STEM MAKER öğretmen eğitimi

STEM MAKER öğretmen eğitimi

Robotik Eğitim Akademisi işbirliğinde öğretmenler, öğretmen adayları ve tüm Maker meraklıları için STEM Maker Öğretmen Eğitimi.

www.robotikegitimakademisi.com

Maker hareketi eğitime de ciddi etki etmektedir. Türkiye geneli bir çok okulda maker kulüp dersleri  ve maker sınıfları kurulmaktadır.  Üniversiteler de gençler için maker atölyeleri açılmaktadır.

Öğretmenler, maker hareketine ilgi duyarak maker uygulamalarını öğrenerek öğrencilerine öğretme gayreti içindeler.

 

25-26 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleşecek olan STEM Maker Öğretmen Eğitimi’ne devlet veya özel eğitim kurumlarında görev yapan ve kariyerlerini geliştirmek isteyen her branştan öğretmenlerle birlikte, üniversitede mühendislik alanında eğitim görenler ve robotik konusuna ilgi duyan herkes katılabiliyor.

Megavizyon kurumu Robotik Eğitim Akademisi iş birliğinde, eğitim kurumlarında Maker kulübü kurmak, Maker  uygulamaları yapmak, robot kitleriyle bilim proje üretmek isteyen öğretmenler başta olmak üzere Arduino destekli robotik tasarlama ve programlama uygulamalarına meraklı tüm katılımcılara yoğunlaştırılmış ve uygulamalı STEM Maker öğretmen eğitimi sunuyor.

Bu eğitim programı ile katılımcıların STEM Maker dünyası ile tanışmaları, her yaş grubuna uygun farklı arduino destekli robotik uygulamaları öğrenmeleri, mekanik ve elektronik tasarım, proje tasarlama, programlama yöntemlerini anlamaları hedefleniyor.

Eğitimler, uluslararası STEM destekli müfredatlarla desteklenerek, en kolay yoldan herkesin öğrenebileceği şekilde ve her yaş grubunu kapsayacak uygulamalarla anlatılıyor.

STEM Maker eğitmenleri için özel hazırlanmış Stem Maker ve Arduino öğreniyorum uygulama ders kitapları, örnek uygulama programları ve bir adet DVD, eğitim gören kişilere ücretsiz olarak verilmektedir.

 

EĞİTİMDE ÖĞRENECEKLERİNİZ

> Maker nedir? Maker hareketi hakkında bilgiler ve uygulama örnekleri.

> STEM nedir ? STEM destekli eğitim nasıl olmalıdır. STEM eğitim dünyasına giriş. Öğretme ve uygulama yöntemleri gibi bilgiler

> 21. Yüzyıl endüstri 4.0 sanayi devrimi hakkında bilgiler

> Bilişimsel (Bilgi işlemsel) düşünme nedir ? Neden bilişimsel  düşünmeliyiz ? Bilişimsel düşünme biçimleri

> Öğrencilerin analiz yapma, problem çözme becerilerinin geliştirilmesi metodları

> Temel Elektrik ve Elektronik bilgileri

> Akıllı cihaz tasarımı ve programlamasına giriş bilgileri

> Bilgisayar nedir ? Mikro işlemciler hakkında temel bilgiler

> Kodlama nedir ? Blok kodlama ve Satır kodlama çeşitleri hakkında temel bilgiler. Okullardan uygulama örnekleri

> Arduino nedir? Arduino ile neler yapılabilir ? Arduino çeşitleri nelerdir ? Genel bilgiler, bilgisayara kurulum ve doğru şekilde kullanımı ile eğitime katılanların arduino dünyasına giriş yapması ve basit uygulamaları öğrenmesi hedeflenmiştir

> Elektronik tasarımlar için Breadboard kullanımı. Elektronik devre hazırlama örnekleri

> Robotik ve Elektronik uygulamalar için kodlama eğitimine giriş. Kullanılacak kodlama komutlarının öğrenilmesi ve örnek uygulamaların yapılması.

> Tübitak vb. Bilim proje yarışmaları ve katılım hakkında temel bilgiler.

> Makey Makey elektronik kitlerinin kullanımı ve interaktif hazırlanmış uygulamalardan örnekler.

Her amaca uygun olarak hazırlanmış Arduino ile elektronik ve Maker uygulamasında;

Amaca uygun objelerin, robotik, elektronik uygulamaların tasarlanması, inşa edilmesi, Uygulamaların hareketlendirilmesi,  Motorların kullanımı, özellikleri. Servo motorların kullanımı, hareketli robotik uygulamalar, algılayıcı sensörlerin çevresel koşullara göre seçilmesi, programlanması, matematiksel hesaplamalar, arduino kart ve breadboard/devre tablası kullanımı, analog ve dijital kontrol üniteleri, Ledlerin kullanımı, potansiyometre ile hız kontrolü, ultrasonik sensör ile mesafe ölçümü, engel algılayıcılar, ışık sensörü, hareket sensör kullanımı, makey gibi eğlenceli elektronik kart kontrolü gibi değişik şekillerde eğitim alacak olup, tüm bu kazanımlara uygun uygulamalı alıştırmalar yapacaklardır.

 

Eğitimlere katılırken yanınızda Notebook bilgisayar olması gerekmektedir. 

SERTİFİKA

STEM Maker Öğretmen eğitimini başarıyla bitiren katılımcılara, kurs sonrası  sertifika verilecektir.

 

Öğretmen ve gruplara indirim uygulanmaktadır. İndirimli eğitim imkanları ve ücretleri için Lütfen telefonla arayınız.

 

STEM Maker  öğretmen eğitimine ön kayıt için kimlik bilgilerinizi ve katılmak istediğiniz dönemi belirterek ilgili elektronik eposta   (arduinoegitim@megavizyon.com) adresine başvuru formu göndermeniz gerekmektedir.

 

EĞİTİM YERİ ADRESİ:

Haldun Taner Sok.17A, Megavizyon Erler sitesi B-Blok, Merter – İstanbul

Eğitim yeri Merter Metro ve Metrobüs durağına yürüme mesafesindedir.

KURUMLARIN DİKKATİNE:

Kurumumuz özel okullardan, kurumlardan gelen toplu Eğitimler için özel programlar oluşturabilmektedir. İstanbul dışı eğitimler için formatör eğitmenler gönderebilmektedir.

Toplu eğitim program talepleri veya il dışı eğitimler için arayınız.

 

Eğitim programı hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru için Robotik Eğitim Akademisi web sitesinden veya  0552 2146874 nolu telefonu arayabilir ve arduinoegitim@megavizyon.com adresine mail atabilirsiniz.