SEMEP PROJE YARIŞMASI

UNESCO-SEMEP projesinin 2012-2013 dönemi İstanbul Avrupa Yakası Koordinatör okul sorumluluğu Avcılar Doğa Koleji’nin. UNESCO Türkiye Milli Komitesi, SEMEP Ulusal Koordinatörlüğü ve Avcılar Doğa Koleji ortaklığıyla yürütülecek bu projede dönem teması;

“Bilim ve kültür aracılığıyla suyun sürdürülebilir kullanımı için işbirliği”

“Cooperation for water sustainability through science and culture” belirlenmiştir. SEMEP projeleri kapsamında İstanbul Avrupa Yakasındaki tüm okullara proje şartnamesi ve başvuruda izlenecek yollar gönderilmiştir. Tüm okullarımızı bekliyoruz.
SEMEP PROJE ŞARTNAMESİ
YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ
AVCILAR DOĞA KOLEJİ
YARIŞMANIN KONUSU “Cooperation for water sustainability through science and culture” “Bilim ve kültür yoluyla suyun sürdürülebilirliği için işbirliği
YARIŞMANIN AMACI SEMEP’ in amacı • Yaratılıcılığı ön plana çıkarmak • Çalışmalarda aşırılığa kaçmamak. • Öğrenciyi direkt işe katmak. • Ulusal ve uluslararası semep iletişimi ön plana çıkarmak. • Kaynak ve zamanın verimli kullanılmasını sağlamak • Uluslar ve uluslar arası çevre sorunları ve çevre eğitimi konularında çalışmalar yapmak. • Çevre bilincini bölgesel ve daha geniş kapsamlı olarak geliştirmek. • Çevre çatısı altında ulusal ve uluslararası birleşmeyi sağlamak. • Sorun çözebilme becerisini geliştirmek. • Yaşam için çevre, çevre için yaşam bilincini oluşturmak.
TÜRÜ
Proje paylaşım organizasyonu
HEDEF KİTLE
Anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise dengi tüm sınıf düzeyi öğrencileri
19-25 Kasım 2012
(Kesin tarih bildirilecektir.)
SEMEP Günü Proje Konusunun Bildirilmesi
Avcılar Doğa Koleji

4 Ocak Cuma 2013
(Kesin tarih bildirilecektir.)
Afiş çalışmasını koordinatör öğretmene ulaştırılması
Katılımcı okullar

7 – 11 Mart
(Kesin tarih bildirilecektir.)
Afiş Etkinliği sergisi
Avcılar doğa koleji

9– 13 Mayıs 2013
(Kesin tarih belirlenip bildirilecektir.)
Öğrenci Konferansı
Avcılar doğa koleji

Temmuz 2013
Yaz Okulu
Romanya

KATILIM ŞARTLARI
Semep organizasyonuna bir okuldan en fazla üç öğretmen ve 3 öğrenci ile katılınabilinir.
Bir okul en fazla iki proje ile semep’e katılabilir.
YARIŞMA ŞARTLARI
Projenin çalışma takvimi doğrultusunda bu projeye katılacak okullar Avcılar Doğa Koleji’ne başvurularını ekte verilen formu doldurarak yapacaklardır. Daha sonra başvurusu alınan okullar Avcılar Doğa kolejindeki ilk toplantıya davet edilecekler ve orada bu yılın konusunun duyurusu yapılarak çalışma takvimi üzerinde konuşulacaktır. Bu projeye anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde tüm öğrenciler katılabilir.Bir okuldan en fazla iki çalışma ile Semep’e katılım olabilecektir. Bir Semep projesinin bir rehber öğretmeni olmalıdır.Yapılacak çalışma en fazla 3 öğrenci tarafından yapılabilir.Bu sayı daha az olabilir ancak daha fazla olamaz.
İLETİŞİM BİLGİLERİ
ADRES: Avcılar Üniversite mahallesi Toker Kardeşler Sokak No:8 İgdaş Karşısı
TELEFON: 0212 593 99 37/ 38
KOORDİNATÖR ÖĞRETMEN: AYTEN TAŞTAN
0532 712 56 39
Başvuru formları için mail adresi: semep@dogakoleji.com
SEÇİCİ KURUL
Doğa Koleji ortaokulu ve lise bölüm başkanları(IŞIL AYDIN,ELVİN ÖVEN, MERVE KURUHASANOĞLU, SERKAN DEMİR ve HURİHAN YILDIRIM)
İstanbul üniversitesi hocalarından oluşan bir kurul olacaktır.(GÖKHAN KARABULUT)
ÖDÜLLER
Semep bir yarışma değildir.Bir paylaşım ortamıdır.Ancak yine de bu paylaşımda seçilen best practice(en iyi çalışma) projesi Temmuz ayında Romanya’ya gidecek ve oradaki diğer ülkelerin semep projelerinden öğrencilerle yaz okulu programına katılacaktır.
Açıklama: 5846 Sayılı Yasa gereği, ödül alsın veya almasın yarışmaya gönderilen tüm eserlerin her türlü kullanım hakları -bedelsiz olarak- yarışmayı düzenleyen DOĞA Okulları’na ait olacaktır. Eserlerin başkasına ait, alıntı veya kopya olmaması gerekir. Yarışmaya katılan her öğrenci ve velisi bu şartları kabul etmiş sayılır.