SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI

UYGULAMA KURALLARI

GENEL BİLGİ

Fakültemiz öğrencilerinde bilimsel düşünme, araştırma, araştırmacılık ve proje kültürü ilgi ve anlayışının oluşup gelişmesine katkıda bulunmak, öğrencilerimizi proje üretmeye ve proje geliştirmeye özendirmek ve geleceğin bilim insanları olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI düzenlenmektedir. Projelerin, öğrencilerin özgün düşüncelerinden kaynaklanmış, kendileri tarafından şeendirilmiş, danışmanlarının yönlendirmesi ile ama kendi bilgi ve becerileri ile tamamlanmış olması beklenmektedir.

Bu proje yarışması her yıl Fakülte Kurulu tarafından belirlenen tematik alanlarda yapılmaktadır.

KATILMA KOŞULLARI
Yarışmaya sadece Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri katılabilir.
Yarışmaya birey ya da ekip olarak başvuru yapılabilir. Proje ekipleri en fazla üç kişiden oluşmalıdır.
Bir birey ya da proje ekibi en fazla bir proje ile yarışmaya katılabilir.
Bir projede sadece bir danışman görev alabilir ve danışman istediği sayıda projeye danışmanlık yapabilir. Disiplinler arası projelerde danışman sayısı birden fazla olabilir.
Yarışmaya sunulacak projelerin bir uygulama ya da proje dersi kapsamında hazırlanmış olması gerekir.
Yarışmaya gönderilecek proje raporlarının belirlenen formata (*) göre hazırlanması gerekir.
Aynı ya da başka isimlerle ve/veya aynı içerikle (konuyla) bu proje yarışmasına daha önce katıldığı ya da başvurduğu belirlenen projeler, hangi aşamada olursa olsun yarışmadan eleneceklerdir.
Bu koşullara uymayan projeler kabul edilmeyecektir.

(*)Proje raporu formatı:

Proje Adı: Projenize kısa ve öz olarak ve okuyana proje çalışması hakkında fikir verecek bir ad veriniz.

Projenin Amacı: Bu kısımda proje çalışması ile neyi amaçladığınızı bir veya birkaç cümle ile açıklayınız. Uygun ise amaçlarınızı maddeler halinde sıralayınız.

Giriş: Burada proje çalışmanızın konusu ile ilgili başkalarının yaptığı çalışmalardan söz ediniz. Sizin çalışmanızın öteki benzer çalışmalardan ayrılan yönlerini belirtiniz. Benzer çalışmalardan nasıl yararlandığınızı ve sizin çalışmanızın neleri hedeflediğini açıklayınız.

Yöntem: Bu kısımda çalışmanızda izlediğiniz yolu, gözlemlerinizi ve çalışmanızın kapsamını yazınız. Deneysel çalışmalarda deney düzeneğini ve verilerin nasıl toplandığı açıkça anlatınız.

Sonuçlar ve Tartışma: Proje raporunuzun en önemli kısmı bu bölümdür. Proje çalışmanız ile elde ettiğiniz sonuçları, sonuçların yorumlanmasını ve konu ile ilgili tartışmaları bu kısımda yazınız.

Kaynaklar: Bu kısımda proje çalışmanız ile ilgili olarak başvurduğunuz yazılı kaynakları, harf sırasına uygun olarak, yazar adına göre dizerek veriniz.

Ayrıca, öğrenciler projelerini tanıtan bir sayfalık bir özet hazırlayacaklardır. Proje yarışmasına başvuran ve proje sergisine davet edilen proje özetleri PROJE YARIŞMASI ÖZET KİTABI&rsquonda basılacaktır.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME

Yarışma başvuru formları, Fakültemiz web sayfasında bulunan linkten indirebileceği gibi evrak kayıt bürosundan da temin edilebilir. Başvuru formları elektronik ortamda veya elle doldurularak imzalı bir şekilde fakültemiz evrak kayıt bürosuna şahsen teslim edilecektir. Öğrenciler basılı olarak ve ayrıca elektronik ortamda CD&rsquoye kaydederek hazırladıkları proje raporları ve proje özetlerini de başvuru formuna ekleyeceklerdir.

Öğrenciler tarafından hazırlanan araştırma projeleri iki aşamalı olarak değerlendirilir.

Birinci aşamada, başvuru yapılan projeler, proje yarışmasının yapıldığı her alan için ayrı ayrı oluşturulacak jüriler tarafından &ldquoProje Raporu&rdquo üzerinden değerlendirilecektir. Bu şekilde ön elemeden geçerek sergilenmeye değer görülen projeler Mühendislik Fakültesinde yapılacak olan proje sergisine davet edilirler.

İkinci aşamada, poster halinde sergilenen projeler jüriler tarafından incelenir. Sergi sırasında yapılan sözlü/mülakatla öğrencilerin projeleri hakkında ayrıntılı bilgi vermeleri sağlanır ve projeler belirlenen değerlendirme kriterlerine göre notlandırılır.

Projelerin değerlendirilmesinde, Bilimsel Düşünce, Özgünlük ve Yaratıcılık, Kullanılan Bilimsel Yöntem, Anlaşılabilirlik ve Bütünlük, Uygulanabilirlik, Poster Hazırlama ve Sunum gibi kriterler göz önüne alınacaktır. Projeler aldıkları notlara göre sıralanarak dereceye giren proje sahibi öğrenciler ve danışmanları ödüllendirilir.

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Proje Yarışması Tematik Alanlar

Çevre
Enerji
Bilgi ve iletişim teknolojileri
Verimlilik ve Endüstriyel Uygulamalar

Adres: Muhendislik Fakültesi Dekanlığı Ardıçlı Mahallesi Kampüs/ Selçuklu/ KONYA
Telefon: +903322231975 Faks: +903322410635
E-Posta: muhendislikfakultesi@selcuk.edu.tr