Stratejik Ortaklıklar Karma Okul Eğitimi Projesi
Türk Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen 2014-1-TR01-KA201-012990 sözleşme numaralı “Searching For The labours Of Hercules” başlıklı Stratejik Ortaklıklar Karma Okul Eğitimi projesi kapsamında Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin sınıf içi ortamlara entegrasyonu temalı bir açık çevirimiçi ders geliştirilmiştir.Hacettepe Üniversitesi BÖTE tarafından geliştirilen platform tamamen ÜCRETSİZ olup 20 Mart -16 Nisan tarihleri arasında yayında olacaktır.
Kurs boyunca katılımcılar teorik altyapıyı anlayabilmek amacıyla Hacettepe Üniversite’nde görevli alanında uzman akademisyenlerinden ders videolar izleyecek , BİT entegrasyonu becerilerini ilerletebilmek için ödevlendirmeler alacaktır.Ayrıca teknoloji destekli ders planları ve eğitim materyalleri hazırlayarak kazandıkları becerileri uygulama fırsatı bulacaklardır.
Katılımcı olmak için tıklayınız
Bu proje sayesinde Herkül’ün temasal gezisi üzerine tasarlanmış ve farklı okullardaki öğrencilerin katkılarıyla oluşturulmuş çevrimiçi oyun, interaktif çizgi roman gibi interaktif materyalleri geliştirmek ,yenilikçi öğretme ve öğrenme metotları yaratmak, geliştirmek ve uygulamak amacındayız. Açık erişim öğrenme platformu ve uluslararası hareketlilikler sayesinde öğretmenlere yenilikçi yaklaşımlar konusunda becerilerini geliştirmek ve bu yaklaşımları kendi deneyimlerinde uygulamalarına olanak sağlayacağız.
Projemiz temel olarak mitolojik karakter Herkül’ün görevlerini çalışmak üzerine kurulmuştur.Sonrasında Herkül’e dünyamızı etkileyen günümüz kültürel ve sosyal sorunları üzerinde odaklanan yeni 12 görev atamayı planlıyoruz.Öğrencilerimiz aynı zamanda kültürel çeşitlilik ve BİT teknolojilerinin stratejik kullanımları üzerinde çalışacaktır.Bunun ötesinde ortak kurumlarımızdaki öğretmenlerimizin kendi deneyimlerinde BİT teknolojilerinin entegrasyonunu sağlamalarını hedeflemekteyiz.
Şüphesizki efsanelerin ve mitolojik hikayelerin ayrılmaz bir parçası bazı ortak kurumlarımızın müfredatında bulunmayan eski Yunanca’dır.Bu sebeple projemiz sayesinde öğrencilerimizi mobil oyun ve diğer proje çıktılarımız ile buluşturarak eski kalıntıların üzerindeki yazıları okuyabilecek kadar Eski Yunanca öğrenmeleri için cesaretlendirme niyetindeyiz.
Hareketlilikler çerçevesinde öğrencilere BİT teknolojileri çerçevesinde kazandırılacak bilgiler ve deneyimler sonrasında mobil oyun,interaktif çizgi roman ,seyahat rehberi gibi proje çıktılarının üretilmesinde kullanılacaktır.
Ayrıca öğrencilerimizin kültürel çeşitlilik ,tarihi yerlerin önemi ,Avrupa Vatandaşlığı konularında farkındalık kazanmalarını istemekteyiz.Bu sebeple yürüteceğimiz eTwinning proje sayesinde öğrencilerimizin bu konularda web 2.0 araçlarını kullanarak etkinlikler yapmalarını ve ortak kurumlarla etkileşimlerini sağlayacağız.
Hepsinin ötesinde, proje süresince üreteceğimiz çıktıları geliştirerek ve yenilikçi uygulamalar kazandırarak eğitimin kalitesini arttırmak ve daha modern,dinamik profesyonel yenilikçi ortamlar yaratarak kurumlarımızın kapasitelerini geliştirmek istemekteyiz.
Ayrıca Öğrencilerimizin yabancı dil ve bilişim araç yetkinliklerini artırarak sosyal kültürel ve dilsel çeşitlilik üzerine anlayış ve duyarlılık geliştirmelerini sağlamak istiyoruz.