ROBOT TEKNOLOJİLERİ ÖĞRENCİ PROJE YARIŞMASI
Kategoriler ve Kurallar
1. Kategori: Çizgi İzleyen/ Mini Sumo
2. Kategori: Serbest- Yangın Söndüren/ Renk Seçen
Yarışma Amacı:
Yenilikçi, pratik kullanıma uygun, araştırma geliştirme odaklı, patent başvurusu yapma imkanı olan, ülke ekonomisine katkı koyabilecek projeler
Katilim koşulları: Yarışma lise ve üniversitelerin mühendislik bölümlerinde okuyan lisans öğrencilerinin katılımına açıktır. Bireysel/Grup projeleri ile (maksimum 5 kişi) başvurulabilir.
Yarışma Takvimi:
Başvuruların alınması: 26.05.2018
Yarışma günü ve sonuçların açıklanması: 01.06.2018
Ödüller
1. ödül: Daha sonra belirlenecektir.
2. ödül: Daha sonra belirlenecektir.
3. ödül: Daha sonra belirlenecektir.
Seçilen ve uygun görülen proje sahiplerine Altınbaş Holdingle staj imkanı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin (MDBF) Mimarlık ve inşaat/Yazılım laboratuvarında proje yapma imkanı sağlanacaktır.
Jüri Üyeleri:
Prof. Dr. Osman Nuri Uçan (Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı)
Doç. Dr. Oğuz Bayat (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)
Doç. Dr. Gürsev Pirge (Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı)
Yrd. Doç. Dr. Oğuz Ata (Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı)
Yrd. Doç. Dr. Sefer Kurnaz (Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı) Yrd. Doç. Dr. Mert Özkaya (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü)
Teknik Asistan Yağız Nalçakan
M. Alp Meızi (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)
Düzenleme kurulu
Prof. Dr. Osman Nuri Uçan (Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı)
Doç. Dr. Oğuz Bayat (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)
Doç. Dr. Gürsev Pirge (Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı)
Yrd. Doç. Dr. Oğuz Ata (Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı)
Yrd. Doç. Dr. Sefer Kurnaz (Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı) Yrd. Doç. Dr. Mert Özkaya (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü)
Altınbaş Robotik Yarışması Genel Kuralları
A) Genel Kurallar
1. Yarışma esnasında hakemlere sözlü itiraz yapılmamalıdır. Yarışmanın ardından itirazlar yazılı olarak “Kriz Masası”na yapılmalıdır.
2. Tüm robotlar Altınbaş jurisi tarafından hazırlanan zemin ile temas halinde olacak şekilde tekerlek, palet vb. hareket sistemlerine sahip olmalıdırlar.
i. Robotlar pnömatik ve hidrolik sistemler kullanarak zıplama/atlama gibi özelliklere sahip olabilirler.
ii. Uçabilme özelliğine sahip robotlar yarışmaya dahil olamazlar.
3. Robotların güç kaynakları(pilleri), bunların bağlantı kabloları ve bunun yanında pnömatik ve hidrolik sistemlerin tankları robotların gövdesine gömülü ve dışarıdan etkilenmeyecek şekilde dizayn edilmelidir. Bu kurala uygun görülmeyen robotlar gerekli önlemler alınmadığı takdirde diskalifiye edileceklerdir.
4. Karşılaşma başlamadan önce yarışmacı ekipler hakemlerle birlikte robotlarının çalışmasını kontrol edeceklerdir. Teknik bir aksaklık söz konusu olduğunda taraflar 15 dakikalık teknik mola haklarını kullanabilirler. Karşılaşma boyunca teknik mola hakkı verilmeyecektir.
i. Teknik mola hakkını kullanıp, vaktini dolduran robot, arenaya bırakılır ve herhangi bir müdahale hakkını kaybeder. Müdahale olduğu durumda, ilgili ekip diskalifiye edilir.
5. Robotlar hakemler tarafından belirlenen yarışma kriterlerine uygunlukları açısından kontrol edileceklerdir. Kriterlere uymayan robotlar hakemler tarafından diskalifiye edilecektir.
6. Karşılaşmanın ilk 30 saniyesi (30. Saniye dahil) içinde hareket etmeyen robot hakemler tarafından diskalifiye edilecektir.
7. Karşılaşmanın başlamasının ardından ekipler robotlarına ve piste hiçbir müdahalede bulunamazlar. Herhangi bir müdahaleye çalışılması söz konusu takdirde yarışmacı takım hakemler tarafından diskalifiye edilecektir.
B) Güvenlik
1. Robotlar sıvı yakıt kullanamazlar.
2. Hakemler herhangi bir sebepten dolayı güvenli bulmadıkları robotları hakem genel koordinatörlüğü onayı ile diskalifiye etme hakkına sahiptir. Söz konusu sebep açıklanmak zorundadır.
3. Pnömatik veya hidrolik sistem kullanan robotlarda yarışmacı ekipler basınç tanklarını sabitlemek zorundadırlar.
C) Ağırlık ve Boyutlar
1. Robotların toplam ağırlıkları sarf malzemeleri, mekanik ve elektronik kısımlar dahil olmak üzere 20 kg + %2 hata payı ile sınırlandırılmış olup bu sınırı aşan robotlar kontroller sonucunda hakemler tarafından yarışmadan diskalifiye edilecektir.
Altınbaş Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü