Projemiz gelecekte yaşanabilecek su kıtlığına dikkat çekerek suyun önemini ,bilinçli kullanımını öğreterek su tasarrufu yapma davranışını kalıcı hale getirme amacı gütmektedir.Bu sebepten ki var olan su kaynaklarından tasarruf yapmak için dünyanın en büyük su kaynağı olan yağmur suyunun geri dönüşümünü çatı oluğu varili,yağmur suyu toplama kavanozları ve okul bahçesine konulan büyük çanak küplerle sağlanmıştır.Toplanan yağmur suları hemen kullanıma açılarak hobi bahçesi sulamasında,ağaç ve çiçek sulamasında,sınıflarda su ile oynanan oyunlarda,deneylerde,sulu boya çalışmalarında kullanılmıştır.Evlerde de tuvalet temizlğinde çiçek sulamasında veliler ve öğrenciler kullanmıştır.
Bir geri dönüşümü konu aldığı için kompost ve geri dönüşüm malzemelerinin ayrıştırılması ve etkinliklerde kullanılması etkinlikleri de yapılmıştır.
Proje boyunca okul bahçesine ağaç fidanı dikilmiş,çiçek köşesi oluşturularak bunların sulanması yağmur suyu ile sağlanmıştır.
Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çeşitli web2.0 araçlarını proje boyunca kullanmışlardır.
Projemizde 10 Türk ortak,1 Polonyalı ve 1 Romanyalı ortağımız vardır.
Projemizde öğrencilerimizin bireysel ve grup halinde çalışmasını sağladık.Onlara eğlenerek öğrenecekleri proje-tasarım-web tabanlı etkinlikler sunduk.
Erken yaşta kazanılan kazanımlar kalıcıdır fikri ile doğayı ve suyumuzu nasıl korumaları gerektiği ile bilgi sahibi olmalarını sağladık.
Proje etkinlikleri pandemi sürecinden dolayı hem uzaktan hem de yüz yüze eğitimlerle gerçekleştirilmiştir.
BALAKGAZİ ANAOKULU
HİLAL ERCAN