PROJE AMACI:
SADECE BİR MATERYAL YARDIMIYLA GEOMETRİYİ SOMUTLAŞTIRMAK VE GEOMETRİYİ ÖĞRENCİLERE SEVDİRMEK.
PROJE HEDEFİ:
İLKÖĞRETİM SEVİYESİNDE Kİ HER ÖĞRENCİNİN KOLAYCA KULLANABİLECEĞİ VE GEOMETRİNİN İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜNDE ÖĞRENİLEN NEREDEYSE TÜM KONULARINI SOMUTLAŞTIRABİLECEK BİR ALET GELİŞTİRMEK
PROJE ÖZETİ:
İlköğretim öğrencilerine yönelik geometrik cetvel adlı bir alet geliştirdik.Bu alet sayesinde öğrenciler soyut olan geometriyi somutlaştırabilecek. İlköğretim seviyesinde ki her öğrencinin kolayca kullanabileceği bu alet bizce gelecekte tüm öğrencilerde var olacak. Geometrik cetvel sayesinde,açılar, üçgen ve üçgen çeşitleri, dörtgenler, çokgen ve çokgen çeşitleri, çevre, uzunluk ölçüleri gibi birçok geometriye ait olan konular öğrenciler tarafından kolayca kavranabilecek.
GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER:
Projeye başlamadan önce ilköğretim mat. kitaplarını inceledik. İnternete ,bilim çocuk ve teknik dergilerine göz attık, Marmara Ünv.İ.Ö. Matematik bölümü öğrencilerinden bazı bilgiler aldık.Bunların doğrultusunda geometriyi somutlaştırıp,anlamamıza yardımcı olacak bir alet yapmaya karar verdik.Yapacağımız bu aleti ilköğretim öğrencileri kullanacağına göre onlara uygun basit ama geometrinin çoğu konusuna hakim bir düzenek hazırlamamız gerekecekti.Yapılan araştırmalar sonucunda önce oluşturacağımız aletin resmini çizdik.Sonra gerekli malzemeleri temin ettik. Bunlar 5cm genişliğinde 25cm uzunluğunda 10çıta,10adet kelebek vida,açı ölçer,ahşap boyası,vernik,cetvel ve kalemdi. Marangoz ve teknoloji tasarımı öğretmenimizin yardımıyla tüm parçaları gerekli şekle getirerek birleştirdik.Aleti elde etmek için 25 ytl harcadık. Geometrik cetvelimizin işe yarayıp yaramadığını öğrenmek için farklı seviyede ki ilköğretim öğrencilerine oluşturduğumuz aleti denettirdik.Sonuç olumluydu. Öğrenciler anlatılan geometri konularını kolayca anlıyor ve geometrik cetveli kullanarak öğrendiklerini rahatlıkla gösterebiliyor, ispatını yapıyorlardı. PROJE TAKVİMİ: EYLÜL:3.HAF:Okulların açıldığı ilk hafta4.HAF:Öğrencilere bu benim eserim adlı proje yarışması hakkında bilgi verilerek proje yapmak isteyenlerden fikirlerinin alınması EKİM:1.HAF:Yapılabilecek projelerin belirlenmesi.Daha sonra beyin fırtınası ve tartışma yöntemiyle en özgün ve uygulanabilir projenin seçimi.2.3.HAF:Gerekli litaretür çalışmasının yapılması.4.HAF:Düşünülen projenin yapılan litaretür çalışması sonucu daha uygulanabilir hale getirilmesi.5.HAF:Projenin resminin çizilmesi. KASIM:1.2.HAF:Proje için gerekli malzemelerin temin edilmesi.3.4.HAF:Projenin oluşturulması. ARALIK:1.HAF:Proje üzerinde gerekli düzenlemelerin yapılması.2.3.HAF:Yapılan projenin ilköğretim öğrencilerine denettirilmesi.4.HAF:Eğer bir sorunla karşılaşılırsa proje üzerinde değişiklik yapılması OCAK:1.HAF:Projenin tamamlanması.