PROJE – MAT GÜNLÜĞÜ

Proje Adı: MATEMAT

Proje Amacı: 1.Görsel ve fiziksel ögelerden yararlanarak matematiği eğlenceli bir hale getirmek

2.Matematiği daha kolay öğrenmeyi sağlamak

3.Yaratıcılığı serbest kılmak

4.Öğrendiklerini uygulayabilme platformu hazırlamak

5.Düşünme gücünü harekete geçirmek

Giriş: 1.Aktif öğrenmeyi öğrendiklerini uygulayabilmeyi ekip çalışması yapabilmeyi sağlayan bir matematik sınıfı maketi hazırlamak. Uygun imkanlar sağlanarak bu maketi bilgisayar ortamında modellemek. 2.Kök içindeki sayıların ve harfli ifadelerin kök dışına çıkarılmasının öğrenilmesine yardımcı olacak ahşap takılıp çıkarılabilir aparatları bulunan bir araç hazırlamak. 3.Sayıların ve harfli ifadelerin üssünü (kuvvetini) almamızı sağlayan kartondan bir sayı çarkı yapmak. 4.Sayısal yeteneği ve aritmetiği geliştiren bir matematik bulmacası oluşturmak. 5.Bir elektrik devresi düzeneği kurarak problem çözmeyi geliştiren bir soru cevap makinesi yapmak. 6.Günlük yaşantımızdan ve doğadan örnekler sunarak sayıların sonsuzluğunu keşfetmek ve bunlarla ilgili dökümanlar hazırlamak.

Bu proje İlköğretim ikinci kademe düzeyindeki öğrencilerin öğrenme güçlüğü çektiği, kareköklü sayılar, üslü sayılar, harfli ifadeler, sayılarla işlemleri ilişkilendirme, problem çözme ve sonsuzluk kavramı gibi konuları basite indirgeyerek görsel araç ve gereçleri kullanarak daha kolay öğrenmeyi gerçekleştirebilmek için hazırlanmıştır.

Kullanılan yöntem: 1.Mukavva, karton, elişi kağıtları, boya kullanarak hedeflere uygun bir matematik sınıfı maketinin hazırlanması. 2.Kareköklü sayıların ve harfli ifadelerin kök dışına çıkarılmasını sağlayan aracın ahşap yapımına örnek teşkil edebilecek bir maketin hazırlanması. 3.Çeşitli renklerde karton malzeme kullanarak sayı çarklarının oluşturulması. 4.Bir yap-boz düzeneği hazırlayarak sayısal aritmetik verilerini yerleştirmek. 5.Bir elektrik devresi kurarak problemler ve cevap anahtarını hazırlamak. 6.Sonsuzluğu anlamamıza yardımcı olacak örnekleri beyin fırtınası yoluyla bulmak.

1.Hazırladığımız matematik sınıfı maketi gibi bir sınıfın hayata geçirilerek okullarımızda var olması. 2.Kareköklü sayılar için hazırladığımız araç gerecin amaca uygun olarak öğrenmeyi pekiştirmesi. 3.Üslü sayıların öğreniminin eğlenceli bir hale gelmesi. 4.Hazıladığımız bulmacanın sayısal yeteneği geliştirmesi. 5.Problem çözmeyi eğlenceli hale getirebilmek. 6.Soyut kavramları olabildiğince somutlaştırabilmek. 7.Hazırladığımız tüm bu çalışmaların matematik dersi içinde etkinlik olarak yer alması.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.