PROJE AMACI:
6,7 VE 8. MATEMATİK KONULARINI OYUN OYNAYARAK TEKRAR ETTİRMEK VE PEKİŞTİRMEK.BÖYLECE MATEMATİĞİ SEVDİREN,EĞLENDİRİRKEN ÖĞRETEN ,LİSELERE HAZIRLIK İÇİN OKULLARDA MATERYAL OLARAK KULLANILABİLECEK BİR OYUN GELİŞTİRMEK.
PROJE HEDEFİ:
1) ANKET HAZIRLAMAK. 2) `MONOPOLY? VE `MİLYONER? OYUNLARINI 6,7 VE 8. SINIF MATEMATİĞİNE UYARLAYARAK MATRAK OKUL OYUNUNU GELİŞTİRMEK. 3)HAZIRLADIĞIMIZ OYUN SAYESİNDE MATEMATİĞİ DAHA ANLAŞILIR VE EĞLENCELİ HALE GETİRMEK. 4)KONU TEKRARI VE LİSELERE HAZIRLIKTA YARDIMCI BİR MATERYAL GELİŞTİRMEK.
PROJE ÖZETİ:
Konuyla ilgili anket yapıldı.Matemetiği daha ilgi çekici hale getirebilmek için dünyacaünlü `MONOPOLY?ve?MİLYONER? oyunlarını matematiğe uyarlayarak çok aşamalı,bilgiyi sıkmadan veren ,zihinden işlem yapma yeteneğini geliştiren,beyin jimnastiği yaptırırken genel kültürü de geliştiren çok eğlenceli bir oyun tasarladık.`MAT?RAK OKUL oyununa okul kuralları ve mizahını da katarak ilginç hale getirdik.Şans faktörlerini de oyunumuza kattık.Yapılan ankette başarı oranının yükseldiği görüldü.
GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER:
LİTERATÜR TARAMASI: Bilim Teknik ve Bilim Çocuk dergileri,Matematik öğretmen kılavuz kitapları. GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER: 1) Çalışma öncesi matematiği oyunlaştırabilmek için beyin fırtınası yaptık. 2)Anketler hazırladık,araştırmalar yaptık. 3) Oyunumuzu tasarladık,kurallarını belirledik,çizimlerini yaptık. 4) Oyunumuzun amacına ulaşıp ulaşmadığını tesbit etmek için 20 arkadaşımıza uyguladık ,anket sorularını değerlendirdik. 5)Katlanıp çanta haline gelebilen MATRAK OKUL oyununu ortaya çıkardık. PROJE TAKVİMİ: Kaynaklardan araştırmanın yapılması:Ekim 4. hft Projede kullanılacak materyal temini:Kasım 1. hft 1.Anketin uygulanması:Kasım 2.hft Projenin hazırlanması:Kasım 3-4. hft, Aralık 1-2. hft 2.Anketin uygulanması:Aralık 3. hft Sunumun hazırlanması:Aralık 4. hft Çalışmaların internete kaydedilmesi:Ocak 2. Hft KULLANILAN YÖNTEMLER: TASARIM,ÇİZİM,MARANGOZ ALETLERİ İLE ATÖLYEDE BİREBİR ÇALIŞMALAR,ANKET UYGULAMA PROJE BÜTÇESİ: 60 TL ULAŞILAN SONUÇLAR 1)Öğrencilere anket uyguladık. 2)6,7 ve 8. sınıf matematik konuları ve genel kültür bilgileri içeren,katlandığında çanta haline gelebilen oyun tahtası ile 4 kişilik MATRAK OKUL oyununu tasarladık. 3)6,7 ve 8. Sınıf matematik konularını içeren hazırladığımız soruları 20 kişilik öğrenci grubuna uyguladık.Değerlendirme sonucunda öğrencilerin %35?inin başarılı olduğunu tespit ettik.MATRAK OKUL oyununu 20 kişilik grupla (8. sınıf öğrencilerinden oluşmakta) haftada 3 gün, günde 1 saat olmak üzere 2 hafta boyunca oynadık.Değerlendirme sonucunda başta %35(7 öğrenci) olan başarı oranının %80(16 öğrenci)?e çıktığını tesbit ettik.