“Proje Döngüsü Yönetimi Uzaktan Eğitim Sertifika Programı”(Ankara Üniversitesi)
AB fonları, hibe projeleri aracılığıyla bölgesel kalkınmaya mali destek yaratmak ve yeni fikirlere, girişimcilere hayallerini gerçekleştirme imkanı sağlamak amacıyla, öncelikle AB üyesi ülkelere daha sonra da aday ülkelere destek sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir mekanizmadır. Özellikle AB ile müzakere sürecinin başlamasıyla,Türkiye IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı)’dan yararlanmaya başlamış ve AB’den gelen yıllık fon miktarı iki katına çıkmıştır. IPA’nın kullanılmaya başlanmasıyla, proje başvurularının alınması, sözleşmelerin yapılması ve sürecin işleyişi için ülkemizde bulunan Merkezi Finans ve İhale Birimi görevlendirilmiş, böylece bu süreç daha kolay hale gelmiştir. AB fonlarından yararlanmak için AB tarafından ilan edilen proje çağrılarına başvuruda bulunmak ve proje sürecini yürütmek ve tamamlamak gerekmektedir.
Bu süreci başarılı bir şekilde yönetebilmek amacıyla AB’de de uygulanan “Proje Döngüsü Yönetimi” sistemi benimsenmektedir. Proje Döngüsü Yönetimi bir proje fikrinin, hedef, risk ve faaliyetlerini şeffaf ve analitik bir şekilde özetleyen,“Mantıksal çerçeve yaklaşımı” temeline dayanan, yöntem ve sistematik bütünüdür. Analiz ve Planlama evrelerinden oluşarak proje sürecinin sağlıklı ve gerçekçi kurgulanmasına yardımcı olmaktadır.
Sertifika programı ATAUM Müdürü Prof.Dr. Çağrı Erhan’ın “Avrupa Birliği’nin Tarihsel Gelişimi” konulu açılış dersini kapsayan video ile başlayacak, dersler uzman Ceran Arslan Olcay tarafından verilecektir.
Sertifika programı 4 haftalık olup toplam 12 ders saatidir. Uzaktan Eğitim modeli ile dersler verilecektir. Derslerde proje uygulaması yapılacak, sınav yapılmayacaktır.
Program İçeriği:
1.Türkiye’de Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje ve programlar
2.AB tarafından finanse edilen proje ve programlar kapsamındaki hibe imkanları
3.Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği Süreci
4.Avrupa Birliği Proje Döngüsü Yönetimi (ProjectCycle Management)
5.Mantıksal Çerçeve Matrisi
6.Paydaş Analizi
7.Problem Analizi
8.Hedef Analizi
9.Strateji Analizi
10.Hibe Programları Başvuru Formları ve Eklerinin Hazırlanması
11.İş Değerleme ve Ücret Yönetim Sistemleri
12.Hibe Programları Kapsamında Finanse Edilecek Projelerin Tespitinde Kullanılan Değerlendirme
Katılım Belgesi almaya hak kazanmak için katılımcılardan istenenler:
Her hafta ders saatinde sisteme girilmiş olması,
Dört haftalık eğitim süresince sanal sınıfa katılınmış olması,
Derse katılmama durumunda ders materyallerinin gözden geçirilmesi/okunması/izlenmesi,
Eğitim süresince verilen çalışmalara katılım.
Program kontenjanı 40 kişidir. 13 Mayıs 2013’te başlayacak olan programın son başvuru tarihi 10 Mayıs 2013’tür. Program ücreti 240 TL. olup Ankara Üniversitesi mensuplarından 180 TL. alınacaktır. Katılmak isteyenlerin http://uzem.ankara.edu.tr/e_proje adresindeki başvuru formunu doldurmaları ve aşağıdaki tabloda durumlarına karşılık gelen ücretleri ilgili hesap numaralarına yatırmaları gerekmektedir.
KATILIMCI KATEGORİSİ |
ANKUZEM HESABINA Ziraat Bankası, Tandoğan Şubesi IBAN: TR550001001282070641135006 Hesap No: 7064113-5006 YATIRILACAK TUTAR |
ATAUM HESABINA Ziraat Bankası, Tandoğan Şubesi IBAN: TR 510001001282070641005001 Hesap No: 7064100-5001 YATIRILACAK TUTAR |
TOPLAM TUTAR |
Ankara Üniversitesi Mensupları |
70.-TL |
110.-TL |
180.-TL |
Ankara Üniversitesi Mensubu olmayanlar |
95.-TL |
145.-TL |
240.-TL |
Tabloda gösterilen hesaplara program ücretlerinin yatırıldığına ilişkin dekontu faksla (312 – 600 01 33) veya e-postayla ( uzem@ankara.edu.tr) gönderen katılımcılara Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Sertifika Programları sayfasında ) “Proje Döngüsü Yönetimi” (PDY) programına giriş için kullanıcı adı ve şifreleri e-posta adreslerine gönderilecektir.