Sen de gençlerin finansal okuryazarlığının geliştirilmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan 4 – 7 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine başvuru yapabilirsin.
Paramı Yönetebiliyorum Projesi Bireyler için Finansal Okuryazarlık segmenti 4 – 7 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenecek eğitmen eğitimi için 50 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Eğitim Türkiye’nin Tüm Bölgelerinden gelecek başvurulara açıktır. Değerlendirmelerde cinsiyet dengesi ve il eğitim ihtiyacı göz önünde bulundurulacaktır.
Sen de gençlerin finans alanında bilinçlenmesi için gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur.
Son Başvuru Tarihi: 23 Eylül 2018
Kimler eğitmen olabilir?
Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.
Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?
Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 250 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.
Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?
Eğitmen eğitimin 4 – 7 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacak. Eğitmen eğitimi; yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak proje master eğitmenleri tarafından verilecektir.
Proje Hakkında
Gençlerin, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını hedefleyen “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Proje Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği, Visa Europe Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirilerek, 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildi.
Soru ve görüşleriniz için (0)212 265 33 14/15 numaralı telefondan ya da py@habitatdernegi.org mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.