
TEKİRDAĞ SÜLEYMANPAŞA BİLİM VE SANAT MERKEZİ
STEM TEMELLİ MÜZİK ETKİNLİK
YARIŞMASI
Amaç: Türkiye genelinde örgün eğitim kurumlan arasında STEM yaklaşımına uygun olarak bir müzik etkinlik yarışması düzenlemektir.
Yarışma müracaatları 20.04.2021 – 15.05.2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
Yarışma değerlendirmesi 31.05.2021-04.06.2021 tarihlerinde Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapılacaktır
Yarışma sonuçları 11.06.2021 tarihinde 12.tr sitesinde açıklanacaktır. Yarışma Covid-19 Salgım nedeni ile uzaktan online(çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecektir.
STEM Temelli Müzik Etkinlik Yarışması
1. Yarışma kapsamında yarışmacılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.
2. Yarışmaya devlet okulları, özel okullar ile BİLSEM’lerdeki ortaokul ve lise düzeyindeki tüm öğrenciler bireysel ya da en fazla iki kişiden oluşacak grup halinde katılabilirler.
3. Değerlendirme süreci Ortaokul öğrencileri ve Lise öğrencileri olmak üzere iki ayrı seviyede gerçekleştirilecektir.
4. Etkinlik için tasarlanacak müzikal alet, gerçek müzik aletlerine ait malzemeler (tel. tuş, gövde vb.) haricinde her türlü malzeme kullanılarak üretilebilir. Tasarlanan aletin, hazır olarak temin edilebilecek bir ürün olmaması gerekmektedir. Elektronik malzeme olarak sadece Arduino kontrolkartlan ve bunlarla uyumlu devre elemanları kullanılabilir.
5. Tasarım sürecine ait görseller (fotoğraf, video) proje raporuna eklenecektir. Katılımcılar, tasarladıkları müzikal alet ile çalacakları bir müzik parçası icra edecekler ve bunu video ile kayıt altına alacaklardır.
VİDEO ÇEKİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
a) Video çekimlerinde cep telefonu ile dikey çekim yapmayınız. Projemizde video dosyaları 1920×1080 veya 1280×720 pixel çözünürlükte yatay çekimli olarak kullanılacaktır. Dikey çekimler kabul edilmeyecektir.
b) Video çözünürlüğü 1920×1080 veya 1280×720 pixel olarak kullanılmalıdır.
c) Video kayıt formatı .mp4 veya .avi olmalıdır.
d) Işık cep telefonunun arkasından gelmelidir. Karşıdan gelen ışık çekim stabilitesini bozar.
e) Cep telefonunuzu sabitleyiniz. Mümkünse tripod kullanınız. Hareketli görüntüler gözü yorar ve amatör bir görüntü yaratır.
f) Çekiminizde cep telefonunun ses kaynağına çok uzak olması seslerin duyulmamasına neden olur. Çok uzaktan çekim yapmayınız.
g) Çekime başlamadan önce yapılacak olanları planlayınız. Mümkünse prova yapınız.
h) Çekimden sonra kaydı izleyerek görüntü kalitesi, ses, ışık gibi bileşenlerin uygunluğunu kontrol ediniz.
i) Çekimde proje görevlileri haricinde kişiler var ise çekim izin belgesi doldurtarak imzalatmayı unutmayınız.
6. Katılımcılar, yarışmaya gönderdikleri tüm etkinlik öğelerinin Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından topluma açık bir şekilde dijital olarak yayınlanmasını, matbu şekilde basılmasını kabul ederler. Etkinlikler etkinliği tasarlayan öğrencilerin isimleri yazılarak yayınlanır.
7. Katılımcılar, yarışmaya katılan etkinlik tasarımlarının içeriklerinde adil kullanım kurallarına uygun olacak şekilde kaynak göstererek alıntı yaptıklarını, intihal durumunda ve etik kurallara aykırı davranışlardan sorumlu olacaklarını bildiklerini beyan ederler.
8. Hazırlanan etkinliklerin araştırma ve yayın etiğine, insan etiğine ve hayvan etiğine uygun hazırlanması beklenmektedir. Bu etik kurallara aykırı içeriklere yer verilmesi durumunda etkinlik başvurulan hangi aşamada olursa olsun yarışmadan elenir.
9. Katılımcılar yanşamaya sadece 1 etkinlik tasarımı ile başvurabilir.
10. Etkinlik tasarım raporu, özeti ve video kaydında proje başvurusunda bulunan öğrencinin/lerin isimlerini veya okullarını çağrıştıracak bilgi (ad, adres vb.) ve görsellere (amblem, arma, fotoğraf vb.) yer verilemez. Aksi durumda proje yarışmadan elenir.
11. Ön değerlendirme başvuru formu üzerinden yapılacak ve maddelerin tam ve anlaşılır olarak doldurulması incelenecektir. Ön değerlendirmeyi geçen tüm uygulamalara yarışma web portalında yer verilecektir. İkinci Aşama Değerlendirmesi STEM ve Müzik komisyonu tarafından başvuru formu ve videoların incelenmesi ile yapılacaktır.
12. Yarışmaya katılanlardan ön değerlendirmeyi geçen tüm etkinlik başvuru sahiplerine dijital katılım belgesi verilecektir.
ÖDÜLLER
Yarışmada;
Ödülleri: Yarışmada dereceye giren projelerde görev alan öğrenci ve danışmanlarına, yarışma komisyonu tarafından basılı katılım belgesi verilecektir. Dereceye giren projeler aşağıda belirtilen şekilde ödüllendirilecektir.
Birincilik Ödülü :Spark Fun ArduinoUno için Mucit Kiti V4.0
İkincilik Ödülü :Gravity: Arduino Seti (Orta Seviye)
Üçüncülük Ödülü :Gravity: Arduino Seti (Başlangıç Seviyesi)
Teşvik Ödülü : Katılım Belgesi + Sürpriz Hediyeler
Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda uygun görülmesi hâlinde. Teşvik Ödülü T den fazla yarışmacıya verilebilir.
Başvurular http://tekirdagbilsem.meb.k12.tr adresinden online(çevrimiçi) olarak yapılır.
tekirdagbilsemmuzik@gmail.com adresinden başvuru formlarını isteyebilirsiniz.
Video Kayıtlarının stemmuzikyarismasi@gmail.com adresine mail olarak gönderilmesi ile başvuru tamamlanır.