Okul Öncesi Öğretmen Paylaşım Zirvesi – İnsan yaşamında öğrenme hızının en yüksek olduğu dönem olan okul öncesi dönemde, yaşamın temelleri inşa edilir. Okul öncesi öğretmenleri olarak, sağlıklı temeller atabilmek için, çocukları tüm gelişim alanlarında desteklemek ve onlara zengin öğrenme deneyimleri sunmak adına birçok farklı uygulama yapmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz.
AMAÇLARIMIZ
- Ülkemizdeki anaokulu öğretmenlerinin buluşmalarını sağlayarak bir paylaşım ağı oluşturmak.
- Okul Öncesi Eğitimi alanındaki faaliyetleri artırmak.
- Uygulama Atölyeleri sayesinde Okul Öncesi Öğretmenlerinin mesleki gelişimlerini hızlandırmak.
- Okul Öncesi Öğretmenliği bölümündeki öğrencilerin, öğretmenlik motivasyonunu artırmak ve mesleki donanımına katkı sağlamak.
- Oyun temelli öğrenme ve Eğitimde Oyunlaştırmanın yayılmasını sağlamak.
- Yeni ve farklı yaklaşımları yakından takip ederek, okul öncesi öğretmenlerini güncel bilgi ile buluşturmak.
- Eğitimin birçok kademesinden öğretmen ve akademisyeni ve farklı disiplinlerden uygulamaları okul öncesi eğitim öğretmenleri ile buluşturarak, eğitimde bütüncül bir bakış açısı geliştirmek.
- Okul öncesi öğretmenlerinin başarılı uygulamalarının yaygınlaşmasına hizmet etmek.
- Yapılacak çalışmalarla okul öncesi kurumlarında eğitim alan bütün çocuklara dokunabilmek.
- Hedefi tamamen eğitim olan projenin, tüm gelirlerinin dezavantajlı bölgelerdeki çocukların eğitimlerine aktarılmasını sağlamak.
Projenin Hedef Kitlesi:
- Okul Öncesi Öğretmenleri
- Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Öğretmenleri
- Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri
Projenin Mekânı: Dünya Çocuk Üniversitesi/Ankara
Zirvenin Organizasyonu:
- Burcu YENİCELİ ABBAS
- Birgül GÜRSOY PAKKAN
- Büşra AKKİREN
- Çağatay ÇAKMAK
- Dilan ÖZDEMİR
Zirve Tarihi ve Saatleri: 9 Şubat 2019
Saat: 10.00-18.30
Atölyeler Kontenjanı: 20(Max)
28 Atölye açılacaktır: (Max)
Katılımcı Kontenjanı: 600(Max)
Paylaşım Zirveleri Neden Yapılmaktadır?
Sınıfta, okulda, evde yaşadığımız çevrede sorumluluklarını bilen, fark yaratan öğretmenlere ulaşmak.
Fark yaratan bu öğretmenlerin uygulamalarını, kendi sınıflarına taşıyarak eğitimde fırsat eşitliğini arttırma gayreti gösteren öğretmenlere ulaşmak.
Farklı kültürlerde, farklı okul ve sınıf ortamlarına sahip ( dezavantajlı, özel vb.) öğretmenlere mesleki deneyim kazandırmak ve mesleki gelişiminde iz bırakmak
Yunus Emre’nin “ BİRİKTİRDİĞİN SENİN DEĞİL, PAYLAŞTIĞIN SENİNDİR.” Sözünden hareketle, Türkiye genelinde zümre öğretmen grubu oluşturarak, paylaşım ağı kurmak.
Paylaşım Zirveleri Nasıl Yapılır?
Branş bazında motivasyonu yüksek, alanında farklı çalışmalara imza atmış, mesleki gelişimine önem veren öğretmen ve öğretmen adaylarından komite kurulur.
Komite, aylık ya da haftalık toplantılar ile zirvenin şekillenmesini sağlar.
Geleceğimiz olan çocuklara inananların paylaşım gücünü arttırmak adına, zirveden elde edilen gelir, bir şirkete, kişiye değil belirlenen bir vakıf veya derneğe bağışlanır.
Ana konuşmacılarla görüşüldükten sonra zirve sosyal medyada tanıtılmaya başlar. Zirvede açılacak atölyeler ve atölye liderleri belirlendikten sonra katılımcı kayıtlarına başlanır.
Paylaşım Zirveleri Ne Zaman Yapılır?
Paylaşım Zirveleri öğretmenlerin öğrendiklerini hemen uygulayacakları bir dönemde yapılır.
Genellikle dönem başları Eylül-Ekim ve Şubat aylarında yapılır.
Ev sahipliği yapacak okulun uygunluğuna göre tarihler değişebilir.
Paylaşım Zirveleri Nerede Yapılır?
Paylaşım Zirveleri sponsor okulları sayesinde Türkiye’nin her tarafında yapılabilir. İlk olan paylaşım zirveleri Türkiye’nin büyük şehirlerinde yapılmaktadır. (Ör: Okul Öncesi Öğretmenleri Paylaşım Zirvesi)
Şu ana kadar, Sınav Koleji, TED Üniversitesi, TED Eskişehir Koleji, TED Hatay Koleji, IŞIK Okulları, Bahçeşehir Üniversitesi, MEF Üniversitesi, On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Uğur Okulları, İzmir Türk Kolejinde gerçekleşmiştir.
Paylaşım Zirvelerinde Ne Yapılır?
Akran öğrenmesi ve deneyim paylaşımı… Konuşmacıların, öğretmenlerin mesleğine bakış açılarını değiştirecek ve motivasyonu arttıracak, farkındalık sağlayacak konuşmaları olmaktadır.
Paylaşım Zirvelerini Kimler Organize eder?
Paylaşım Zirveleri ilk olarak Burcu YENİCELİ ABBAS tarafından “Bir öğretmen değişir, bir Dünya değişir.” anlayışını kazandırmayı hedefleyen bir proje olarak ortaya çıkmıştır. İlk olarak Fen Bilimleri Öğretmenleri Paylaşım Zirvesini düzenleyen paylaşım zirveleri ekibi, her bir alana göre ekibini farklılaştırıp ilerlemektedir.
- Daha Önce 9 Fen Bilimleri Öğretmenleri Paylaşım Zirvesi, 5 Matematik Öğretmenleri Paylaşım Zirvesi, 1 Sınıf Öğretmenleri Paylaşım Zirvesi organize edilmiştir.
Burcu YENİCELİ ABBAS Büşra AKKİREN Birgül GÜRSOY PAKKAN Dilan ÖZDEMİR Çağatay ÇAKMAK
u uygulamaları, öğrenme ve deneyimlerimizi Türkiye’nin dört bir yanından gelen tüm meslektaşlarımızla paylaşarak, yaygınlaşmasını sağlamak, bu sayede ülkemizde okul öncesi eğitimin güçlenmesine katkı sunmak amacıyla Ankara’da, “OKUL ÖNCESİ PAYLAŞIM ZİRVESİNDE” buluşuyoruz.
YER: DÜNYA ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ
TARİH: 09.02.2019
ZAMAN: 08:30- 18:00
Bu organizasyon tamamen gönüllülük esasıyla gerçekleştirilmekte, herhangi bir siyasi, dini bağı bulunmamaktadır.
https://www.facebook.com/groups/345878399304827
https://www.instagram.com/paylasimzirvesi