Mustafa Hasanoğlu Vakfı Burs
Burs Başvuru ve Değerlendirme Süreci
Burs başvuruları her yıl 15 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında MUSTAFA HASANOĞLU VAKFI internet sitesi üzerinden yapılır.
Bursiyer adayları istenilen belge ve bilgilerin tamamını eksiksiz olarak, bir defada sisteme yüklemelidir. Belge ve bilgileri eksik olan başvurular işleme alınmaz.
Burs başvurusunu yapan adaylar daha sonrasında bilgilerinde herhangi bir değişiklik yapamazlar.
Başvurular internet üzerinden alındıktan sonra, başarı sırasına göre başvuru yapan tüm adaylar elektronik olarak sıralanır ve Burs Komitesi, adayları maddi desteğe duydukları ihtiyaç açısından değerlendirir.
‘Başarı’ kriterine göre elektronik olarak oluşturulan liste, Burs Komitesi’nde ‘ihtiyaç’ kriterine göre de değerlendirildikten sonra son şeklini almış olur. Burs kontenjanı da göz önünde bulundurularak adaylar mülakata davet edilir.
Bursiyer adaylarının belge ve bilgileri, mülakattaki beyanları ile karşılaştırılır. Değerlendirmeye esas oluşturan beyana aykırı bilgiler incelenir ve gerekli görülen durumlarda aday süreç dışına çıkartılır.
Burs Komitesi tarafından mülakata davet edilen ve mülakat sonucunda uygun görülen adaylar, MUSTAFA HASANOĞLU VAKFI’ ndan burs almaya hak kazanır
Sonuçlar her yıl 15 Kasım tarihinde, MUSTAFA HASANOĞLU VAKFI internet sitesi üzerinden duyurulur.
Burslar için sıkça sorulanlar
1. Burs başvurusunda nasıl bulunabilirim?
Burs başvuruları her yıl ‘15 Eylül – 15 Ekim’ tarihleri arasında, yalnızca web sitemiz üzerinden yapılır. Web sitesinde yayınlanan başvuru formunu (eksiksiz olarak) doldurmanız yeterli olacaktır.
2. Önceki sene Mustafa Hasanoğlu Vakfı’ndan burs aldım. Bursum otomatik olarak yenilenir mi?
Hayır. Burs alan öğrencilerimizin de yeni eğitim-öğretim dönemi bursundan faydalanabilmeleri için; Burs başvuru tarihinde, başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekir.
3. Vakıf/Özel üniversite ya da ön lisans/ikinci örgün öğretimde eğitim görüyor olmam Mustafa Hasanoğlu Vakfı’na burs başvurusunda bulunmama engel teşkil eder mi?
Vakfımız yalnızca Devlet Üniversitelerinde lisans eğitimi alan ve birincil öğretim gören öğrencilere burs vermektedir.
4. Başka bir kurumdan burs alıyor olmam Mustafa Hasanoğlu Vakfı’na burs başvurusunda bulunmama engel teşkil eder mi?
Bu bilgiyi bizimle paylaştığınız müddetçe burs başvurusunda bulunabilirsiniz.
5. Yabancı uyruklu öğrenciler burs başvurusunda bulunabilirler mi?
Yabancı uyruklu öğrenciler (T.C. kimlik numaraları var ise) burs başvurusunda bulunabilirler.
6. Burs başvurum olumlu sonuçlanır mı?
MUSTAFA HASANOĞLU VAKFI her yıl burs ödemeleri için bütçe planlaması yaparak mümkün olan en fazla sayıda öğrenciye ulaşmaya çalışıyor. Ancak çok sayıda başvuru ve kısıtlı kontenjan olması nedeniyle başvuru yapan tüm başvuru sahiplerine olumlu geri dönüş yapılamıyor.
7. Burs başvuruları nasıl değerlendiriliyor?
Başvurular internet üzerinden yapıldıktan sonra sistem; İlk olarak başarı sırasına göre başvuru yapmış olan tüm adayları elektronik olarak sıralar. Sonrasında Burs Komitesi tarafından adaylar maddi desteğe duydukları ihtiyaca göre değerlendirilirler. Önce ‘başarı’ kriterine göre elektronik olarak oluşturulan listeler, Burs Komitesi’nde ‘ihtiyaç’ kriterine göre değerlendirildikten sonra mülakata katılmaya hak kazanan öğrenciler belirlenmiş olur. Burs kontenjanı da göz önünde bulundurularak, adaylar mülakat için davet edilir.
8. Başarı sıralaması nasıl oluşturulur?
Başvuruda bulunan adaylar öncelikli olarak;
– İkametleri
– Üniversiteleri
– Fakülteleri ve Bölümleri dikkate alınarak, başarı derecelerine göre sıralanır.
9. Mülakatlar ne zaman gerçekleşir ve mülakatlarda dikkat edilen hususlar nelerdir?
Mülakatlar, ‘20 Ekim – 5 Kasım’ tarihleri arasında yapılır. Mülakatın amacı adayı tanımak ve ilettiği bilgilerin doğruluğunu teyit amacıyla gerçekleştirilir.
10. Mustafa Hasanoğlu Vakfı burslarında geri ödeme koşulu var mıdır?
Hayır, bursların geri ödeme koşulu yoktur.
11. Notlarım düşük, bursum kesintiye uğrar mı?
4,00’ lük not sistemi geçerli ise not ortalamasının en az 2,5; 100’lük not sistemi geçerli ise not ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir. Dolayısıyla bir dönem not ortalaması 2,5’in ya da 70’in altında olan adaylar akademik durumlarını düzeltmek durumundadırlar. Aksi halde bursları kesintiye uğrayabilir.
12. Lisans 4. Sınıf öğrencisiyim, eğitim yılım bir dönem uzadı, bursum kesintiye uğrar mı?
Okulunuz uzadıysa bu hususu mutlaka Mustafa Hasanoğlu Vakfı’na bildirmeniz gerekmektedir. Burs Komitesinin kanaati doğrultusunda, bursun kesintiye uğrayıp uğramayacağı kararlaştırılır.
13. Öğrenci değişim programıyla (Erasmus) yurtdışına çıkmam halinde bursum kesintiye uğrar mı?
Yurtdışına çıkan bursiyerlerin bursu, yurt dışında okudukları süre içerisinde devam eder. Ancak bu durumu, öğrenci belgeleri ve kabul evrakları ile bildirmeleri gerekmektedir.
14. Üniversite veya Fakülte değişikliğinde bursum kesintiye uğrar mı?
Okul durumunuzdaki tüm değişiklikleri bize belgelendirdiğiniz sürece ve diğer sorumluluklarınızı yerine getirmeniz halinde bursunuz kesintiye uğramaz ve devam eder.
15. Burs aldığımda kişisel bilgilerim başka kişi veya kurumlarla paylaşılır mı?
MUSTAFA HASANOĞLU VAKFI, bursiyerlerinin kişisel bilgilerini hiçbir kişi veya kurumla paylaşmaz.
Vakıf Hakkında
MUSTAFA HASANOĞLU VAKFI; ‘ÖNCE İNSAN’ ilkesiyle yola çıkarak, 16 Ekim 2013 tarihinde Hasanoğlu Ailesi, Ailenin yakın dostları ve iş adamları tarafından, Mustafa Hasanoğlu ile başlayıp günümüze kadar gelen yardımlaşma geleneğinin daimi olmasını ve yapılan yardımların kurumsal bir çatı altında, sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacı ile kurulmuştur.
Vakfımızın temel ilkesi; Türkiye’nin yarınlarında ‘aydınlık yüzler’ görmek adına, çocuklarımızı topluma kazandırmak ve Eğitim, İlim, Bilim, Sağlık, Çevre, Sanat ve Edebiyat alanlarında; Sürekli gelişimi benimsemiş ve gençlerimizi toplumda saygın, üretken ve umutlu bir geleceğe hazırlamak, toplumun manevi ihtiyaçlarını karşılayarak, Ülkemizde bulunan, sosyal ve sağlık yardımına muhtaç kimselere umut ve geleceklerine ışık olabilmek ve bu bağlamda Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkıda bulunmaktır.
MUSTAFA HASANOĞLU VAKFI, üstlenmiş olduğu misyon ile maddi-manevi dayanışma ve yardımlaşma özelliğinin yaygınlaşması ve geliştirilmesini esas alarak, her yaştaki insanın özellikle eğitimin her kademesindeki öğrencilerin, öğrenim görmelerine destek olmak, insani ve ahlaki değerlerini korumak ve yaşatmak, çocuklarımız ve gençlerimizin sağlıklı, bilgili, ahlaklı, kültürlü, eğitimli, çevreye saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı, meslek sahibi olarak yetişmelerini sağlayıcı faaliyetlerde bulunmayı kendine görev edinmiştir.
Bu hedef doğrultusunda Vakfımız; Öğrencilerin, öğrenim görmeleri için her türlü eğitim müesseseleri açmak, barınmaları ile maddi ve manevi gelişmelerini destekleyici faaliyetlerde bulunmak, ihtiyaç sahibi insanlara ayni ve nakdi yardımda bulunmak, özürlü ve engelliler ile korumaya muhtaç kimseler ve koruma altındaki çocuk ve gençler için tesisler açmak, bu bağlamda faaliyette olan vakıflar ile ortak çalışmalar yürütmektedir.
Vizyonumuz:
Sorumluluğumuzun bilincinde olarak, ihtiyacı olanın yanında olmak.
Misyonumuz:
Geçmişten gelen değerlere sahip çıkarak, Ülkemize ve Milletimize fayda sağlamak.
Vakıf Merkezi
Bahçeşehir 2. Kısım Mah. Pazartürk Cad. Banu Evleri Sitesi, Firuze Çarşı, Başakşehir/ İstanbul
0212 669 84 90 – 91
0212 669 84 92
mhv@mhv.com.tr