MİKROORGANİZMALARIM KURBAĞALI DEREYİ YEDİ

İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ PROJE ÇALIŞMASI

Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması

PROJE AMACI: ETKİN MİKROORGANİZMALAR KULLANARAK KURBAĞALI DERE?NİN SUYUNU KOKUSUZ, TEMİZ VE MİKROPSUZ HALE GETİRMEK.

PROJE HEDEFİ: KURBAĞALI DEREYE UYANDIRDIĞIMIZ YARARLI ETKİN MİKROORGANİZMALARI ATARSAK BUNLARIN ZARARLILARINI YİYEREK KOKUSUNUN GİDERİLEBİLECEĞİNİ İSPATLAMAYA ÇALIŞTIK.KADIKÖY BELEDİYESİNE GİDİP ONLARI ETKİN MİKROORGANİZMALARLA İLGİLİ VE BİZİM YAPTIĞIMIZ BU DENEYİN SONUCU İLE BİLGİLENDİRİRSEK BELKİ DERENİN TEMİZLENMESİNDE KATKIMIZ OLACAKTIR.

PROJE ÖZETİ: KURBAĞALI DEREDEN ALDIĞIMIZ ÇAMURLU SUYUN ANALİZİNİ YAPTIK VE İÇİNDE ZARARLI ETKİN MİKROORGANİZMALAR OLDUĞUNU VE İÇİNE YARARLI ETKİN MİKROORGANİZMALAR ATARSAK BUNLARIN ZARARLILARI YİYEREK KOKUSUNUN GİDERİLEBİLECEĞİNİ İSPATLAMAYA ÇALIŞTIK.PROJEMİZ HENÜZ SON AŞAMASINA GELMEDİ ANCAK SUYUN KOKUSUNUN AZALMASI BİZE OLUMLU SONUÇLAR ELDE EDEBİLECEĞİMİZİ GÖSTERİYOR.

GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER: ETKİN MİKROORGANİZMAYI OLAĞAN ÜSTÜ YAPAN ŞEY AEROBİK VE ANAEROBİK MİKROORGANİZMALARIN BİRLEŞİMİNDEN OLUŞMASIDIR. YAŞAMDA KALMA MÜCADELESİ İÇİN KOŞULLARI TABAN TABANA ZIT OLDUĞUNDAN BİLİM DÜNYASI BU İKİ GRUBUN ŞİMDİYE KADAR BİR ARADA BULUNAMAYACAĞINI KABUL ETMİŞTİR. ANCAK, HER İKİ GRUP DA DOĞAL OLARAK TOPRAKTA BULUNMAKTADIR. HER İKİ GRUPTA DA HASTALIKLARA NEDEN OLANLARLA HASTALIKLARI BASTIRANLAR OLDUĞUNDAN ASLINDA BU YANLIŞ BİR VARSAYIMDI. ETKİN MİKROORGANİZMALAR HASTALIKLARA NEDEN OLAN MİKROORGANİZMALARI KONTROL ALTINA ALIRLAR. ETKİN MİKROORGANİZMA ORGANİK MADDEYİ KONTROL ALTINA ALIR. OKSİDASYON MİKROFLORASINI BASTIRARAK, ORTAMA FERMANTASYON MİKROFLORASININ HAKİM OLMASINI SAĞLAR. KOKUŞUP ÇÜRÜYEREK BOZUNMANIN ÖNÜNE GEÇİLMİŞ OLUR. MEVCUT HİDROJEN SÜLFİT VE KÜKÜRT AYRICA FOTOTROPİK BAKTERİLER TARAFINDAN, MEVCUT AMONYAK İSE NİTRİFİYE EDİCİ BAKTERİLER TARAFINDAN BESİN OLARAK KULLANILIR VE KONSANTRASYONLARI AZALIR. BU DA KÖTÜ KOKULARIN YOK EDİLMESİNDE OLUMLU ROL OYNAR. ETKİN MİKROORGANİZMALAR, ORGANİK MADDEDEN ANTİOKSİDAN MADDELER, ANTİBİYOTİKLER, VİTAMİNLER, BİYOLOJİK AKTİF MADDELER, DOĞAL HORMONLAR, KELATE MİNERALLER GİBİ CANLILAR İÇİN YARARLI MADDELER ÜRETME YETENEĞİNE SAHİPTİR. BU YÜZDEN, ETKİN MİKROORGANİZMALAR, KOKUŞMA, PASLANMA GİBİ OKSİDASYON SÜREÇLERİNİ DURDURARAK VE ANTİOKSİDASYONU TEŞVİK EDEREK TOPRAĞIN, SUYUN,BİTKİLERİN, İNSANLARIN VE HAYVANLARIN SAĞLIKLI OLMALARINA YARDIMCI OLUR. BİZ BU VERİLERDEN YOLA ÇIKARAK Ekim Ayında:KURBAĞALI DEREDEN ALDIĞIMIZ ÇAMURLU SUYUN ANALİZİNİ YAPTIK VE İÇİNDE ZARARLI ETKİN MİKROORGANİZMALAR OLDUĞUNU GÖRDÜK Kasım Ayında:ALDIĞIMIZ ÖRNEK NUMUNE İÇİNE ATACAĞIMIZ ETKİN MİKROORGANİZMALARI İNGİLTEREDEN TEMİN ETTİK ,MELES MADDESİNİ ADAPAZARINDAN ALDIK Aralık Ayında:SICAK BİR ORTAMDA MİKROORGANİZMALARI UYANDIRDIK DEREDEN DİP ÇAMURU İLE BİRLİKTE ALDIĞIMIZ ÖRNEĞİN İÇİNE BU MİKROORGANİZMALARI KATARAK BEKLEDİK VE SONUÇ SEVİNDİRİCİ

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.