MARMARA TEKNOKENT

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde başlayan Teknoloji Parkı faaliyetlerinin gelişim sürecinde, Teknoloji Serbest Bölgesi (TEKSEB) ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKGEB) ünvanları ile hukuki statüleri birbirinden farklı iki bölge kurulmuş olup, ülkemizde mevcut 55 teknopark içinde “Teknoloji Serbest Bölgesi” tanım ve avantajlarına sahip yegane Teknokent TÜBİTAK Marmara Teknokent’idir.

Toplam 62 hektar alan sahip TÜBİTAK Marmara Teknokent’inin 25,73 hektarı “Teknoloji Geliştirme Bölgesi” (TEKGEB) olup, 36,27 hektarı Teknoloji Serbest Bölgesi” (TEKSEB) olarak ayrılmıştır.

Bölgenin kurulup işletilmesine TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) yetkili kılınmış olup, konuya ilişkin kuruluş ve işletme sözleşmesi Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile T.C Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı arasında 27.01.2000 tarihinde akdedilmiştir.

Bölgenin gayesine uygun şekilde işletilmesi, yönetilmesi ve bölgede faaliyet gösteren firma ve bölge çalışanlarına ihtiyaç duyulan destek ve hizmetlerin sağlanması için “Anonim Şirket” statüsünde bir işletici şirket kurulması uygun görülmüş ve bu doğrultuda “Marmara Teknokent A.Ş.” tüzel kişiliği kurulmuştur.

Yüksek/ileri teknoloji kullanan ya da yeni teknolojilere yönelik firmaların, teknoloji veya yazılım ürettikleri/geliştirdikleri, teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek için faaliyetlerine en iyi ortamı sağlamak için çalışmalar yürütülmektedir.

Marmara Teknokent A.Ş., faaliyetlerini yukarıda kısaca mahiyeti açıklanan mevzuat çerçevesinde yürütmekte olup, gerçekleştirdiği faaliyetlerle kısa süre içinde Türkiye’nin önde gelen etkili “Teknokent”leri arasında yerini almıştır.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.