Laboratuvar Hayvanları Bilimi 3. Ulusal Kongresi

Kongre Adı: Laboratuvar Hayvanları Bilimi 3. Ulusal Kongresi

Tarihi: 26-28 Eylül 2013

Yer: Sabancı Kültür Merkezi / Erciyes Üniversitesi Kampüsü / Talas – Kayseri

DAVET

Değerli Bilim İnsanları,

Son yıllarda laboratuvar hayvanları kullanılarak yapılan araştırmalar daha da önem kazanmakta olup ve bu doğrultuda ülkemizde ciddi adımlar atılmaktadır. Özellikle Erciyes Üniversitemiz bu konuya öncelik tanımış ve Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Laboratuvar Hayvanları Anabilim Dalı’nın açılması yönünde ülkemizde bir ilk olacak adımı atmıştır. Fakülte Kurul kararımız Üniversite Senatosunca da onaylanmış olup, konu YÖK’e iletilmiştir. Bu güzel haberi siz değerli bilim insanları ile paylaşırken “3. Ulusal Laboratuvar Hayvanları Bilimi Kongresi’’ne ev sahipliği yapmaktan da son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Alanında değerli bilim insanlarının konuşmaları ile fark yaratacağı, deney hayvanlarının refahı, kullanımı, bilime katkıları doğrultusunda fikir alış-verişlerinin yapılabileceği, ufkumuzu genişletecek farklı düşünce ve yaklaşımların değerlendirilebileceği, ortak projelerin ve işbirliklerinin sağlanabileceği kongremize sizleri davet etmekten onur ve mutluluk duymaktayız.

26-28 Eylül 2013 tarihleri arasında Orta Anadolu’nun ticâret ve sanâyi merkezi, el sanatları, mutfağı ve tabiî güzellikleri yanında özellikle Selçuklu ve Osmanlı devrine ait zengin târihî eserlere, muhteşem Erciyes dağı ile kayak merkezlerine sahip olan ve doğanın toprağı bir sanat eseri gibi işlediği, büyüleyici bir dünyaya kapılarını açan Kapadokya bölgesine yakınlığı ile turizme ev sahipliği yapan Kayseri’de, siz değerli bilim insanları ile “3. Ulusal Laboratuvar Hayvanları Bilimi Kongresi’nde buluşmayı dilerim.

Prof. Dr. Halit CANATAN
Dekan V.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Kongre Başkanı

KONGREYE DAVET

Değerli Bilim İnsanları

Hiç şüphesiz Laboratuvar Hayvanları Bilimi ülkemizde hızla gelişmektedir. Yasal olarak 2009 yılında kurulmuş olan Laboratuvar Hayvanları Bilimi Derneği de bu gelişmeye önemli katkı sağlamaktadır. İlki Kırıkkale-Ankara ortaklaşa, ikincisi İzmir’de olmak üzere 2 ulusal toplantı ve 2011 yılında İstanbul’da ICLAS uluslar arası toplantısını gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Laboratuvar Hayvanları Bilimi’nin en önemli hedefi; hayvan deneylerinin kalitesi ve güvenilirliğinin artırılmasın yanında hayvanların gerek deneyler sırasında gerekse bakım ve barındırma sırasında sağlık ve refah seviyelerinin korunmasıdır. Hayvan deneylerinden güncel metotlarla elde edilen güvenilir verilerin ve güncel metotlarıb ve teknolojilerin ülkemiz kamuoyuyla paylaşılması ülkemize ve bilim camiasına ciddi katma değer sağlayacaktır. Bu bağlamda gerek doğrudan Laboratuvar Hayvanları Bilimi camiasının içinde olan gerekse hayvan deneyinin farklı noktalarında yer alan bilim insanların 3. Ulusal Laboratuvar Hayvanları Bilimi Kongresi nedeniyle bir araya gelmesi oldukça önemlidir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı deneysel araştırmalar konusundaki mevzuatını güncelleyerek bu konuya oldukça önem verdiğini göstermiş kongremiz sırasında da Mevzuat Çalıştayı düzenleyerek bu alandaki bilim camiasına ulaşılmasını ve bilimsel çalışmaları önemsediklerini göstermişlerdir.

Bu vesile ile ülkemiz bilim camiasını 26-28 Eylül 2013 tarihinde Kayseri’de yapılacak olan 3. Ulusal Laboratuvar Hayvanları Bilimi Kongresine davet etmekten onur duyduğumu bildirir, selam ve saygılarımı sunarım.

Doç. Dr. Siyami KARAHAN
Laboratuvar Hayvanları Bilimi Derneği Başkanı
Kongre Eşbaşkanı

Kongre Sekreteri
Yrd. Doç. Dr. Aydın ALAN
Erciyes Üniversitesi
Hakan Çetinsaya Deneysel ve Klinik Araştırma Merkezi (DEKAM)
Melikgazi 38039 Kayseri

E-posta: alanaydin@yahoo.com
www.laboratuvarhayvanlaribilimikongresi.org