T.C.
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI
YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
2014–2015 ÖĞRETİM YILI YURT İÇİNDE OKUYAN
ÖNLİSANS / LİSANS, ÖZEL YETENEK, MASTER, DOKTORA, EK KONTENJAN ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURUSU
ÖNEMLİ UYARI
BAŞVURUNUZU YAPMADAN ÖNCE AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALARI MUTLAKA OKUYUNUZ.
BURS NEDİR?
Yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır.
ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?
Yurt içinde ve dışında yükseköğrenim yapan Türk gençlerini maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yükseköğretim kurumlarının normal öğrenim süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.
Öğrenim kredisi borcu, öğrenciye normal öğrenim süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat (Yİ-ÜFE) Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.
ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİLER
Önceliklere ait belgelerin (Şehitlik ve Gazilik Belgesi, Sağlık Kurulu Raporu, Milli Futbolcu Belgesi, Terörle Mücadeleden Dolayı Köyleri Boşaltılanlara Ait Belge) 24 Kasım 2014 tarihine kadar Kurumumuza gelmiş olması gerekmektedir.
|
DİKEY veya YATAY GEÇİŞ YAPAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
İki yıllık bir yükseköğretim programından yıl kaybı olmadan mezun olup, ara vermeden dikey geçiş sınavı (DGS) ile lisans programına kayıt yaptıran öğrencilerden ön lisans eğitimlerinde Kurumumuzdan burs/kredi almış olanlar 2014–2015 öğretim yılında lisans programında kayıtlı olduklarını gösterir öğrenci belgesini Kurumumuza göndermeleri halinde öğrenim kredilerinin nakli yapılıp kredi ödemeleri devam ettirilecektir. Bu durumda olan öğrencilerin yeniden başvuru yapmalarına gerek yoktur.
Ancak; İki yıllık bir yükseköğretim programı süresince Kurumumuzdan burs ve öğrenim kredisi almayan ve öğrenimlerine ara vermeden dikey geçiş sınavı sonucu 2014–2015 öğretim yılında lisans programının 3. sınıfına başlayan öğrenciler burs, diğer öğrenciler de öğrenim kredisine başvuruda bulunabilirler.
Dikey geçiş yapan öğrenciler okula giriş yılı olarak mezun oldukları ön lisans programına kayıt yaptırdıkları tarihi, yatay geçiş yapan öğrenciler ise ayrıldıkları okula kayıt yaptırdıkları tarihi yazacaklardır.
BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Burs ve öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs veya öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.
İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz,
Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.
Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.
Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazınız.
Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.
Başvuruda bulunduktan sonra gerekmesi halinde, başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.
YURT İÇİ KREDİ VE BURS İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN
YURT İÇİ ÜNİVERSİTELERİ BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURU SORUNLARINIZ İÇİN AŞAĞIDA YAZILI TEFONLARI ARAYABİLİRSİNİZ.
T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü
Kredi Dairesi Başkanlığı
Söğütözü Mah. 2176 Sokak NO:25 ÇANKAYA/ANKARA
Santral: 0 (312) 551 60 00(20 Hat)
Çağrı Merkezi: 4441961
Başvuru Formu