REC Türkiye ile Bilkent ve Boğaziçi Üniversiteleri tarafından, İklim Platformu ve Eko IQ işbirliği ile kamu ve özel sektör profesyonellerine yönelik tasarlanan, Kurumsal Sürdürülebilirlik Sertifika Programı I.Modül Kurumsal Sürdürülebilirliğin Temelleri kapsamında ilk hafta dersleri ve oturumları tamamlandı.
Ülkemizde 2007 yılından bu yana Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Kurumsal Sürdürülebilirlik Sertifika Programı, bu sene de Türkiye’nin önde kurumların temsilcilerinin katılımıyla devam ediyor.
Sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılmasını sağlamak için çalışanların konuyla ayrıntılı bilgilendirilerek mesleki gelişime destek verilmesini amaçlayan programda ilk hafta; Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Direktörü Tamer Atabarut ve REC Türkiye Direktörü R.Ünal Sayman’ın sunumları ile başladı.
BÜYEM Direktörü Tamer Atabarut, “Sürdürülebilir Kalkınma Kavramı” ve”Kurumsal Sürdürülebilirliğe Kavramsal Bakış” konularında sunumu gerçekleştirirken, REC Türkiye Direktörü R.Ünal Sayman ise iklim değişikliği sorununu, güncel IPCC raporları ve Türkiye’deki şirketlerin konuya yaklaşımını ele alan sunumunu ve alıştırma sorularını (quiz) katılımcılarla tartıştı.
TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Melda Çele ve AB Bakanlığı Uzmanları Mustafa Aydın ve Almula Türedi programa 8 Nisan tarihinde katılım gösterdi.
Global Compact Network Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi görevini de yürüten Çele, Global Compact Türkiye’yi de tanıtan konuşmasında “İklim Değişikliği Müzakereleri” , “2015 sonrası İklim Müzakereleri ve Türkiye’nin Pozisyonu” konularında sunum gerçekleştirdi.
AB Bakanlığı Uzmanları Almula Türedi ve Mustafa Aydın, konuşmalarında AB Katılım Süreci ve Çevre Faslı başlıklarında güncel gelişmeleri ve gelecekte beklenen gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.
İlk haftanın son etkinliği , 10 Nisan tarihinde düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi Kennedy Lodge’da, UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi Direktörü Dr. Simona Marinescu’nun katıldığı “Sürdürülebilir Gelecek Vizyonu” başlıklı söyleşi (Cafe Dialogue) , kapsayıcı iş modelleri, kurumsal sosyal sürdürülebilirlik yaklaşımları ve yeni eğilimler, sürdürülebilirliğin firmalar için avantajları ve öne çıkan yaklaşımlar ve sürdürülebilirliği tehdit eden konularına yoğunlaştı. Söyleşi, özel sektör temsilcilerinin soru ve yorumlarıyla ders sohbet ortamında gerçekleşti.
Programın, I.Modül Kurumsal Sürdürülebilirliğin Temelleri ve II.Modül Kurumsal Sürdürülebilirliğin Uygulanması kapsamında gerçekleştirilecek eğitim ve söyleşiler Mayıs ayı sonunda tamamlanacak.
Ayrıntılı bilgi için: