KUKLA ARKADAŞLARIM ETWINNING PROJESİ

Minimalize edilmiş insan ve hayvan figürlerine kukla diyoruz. Geçmişi çok eskilere dayanan kukla sanatı ve kukla oyunları zamanla eğitim ve eğlence aracı haline gelmiştir. Kuklalar çocukları eğlendirirken diğer taraftan da düşündürür. Ve hepimiz biliriz ki konuşan bir kuklaya hiçbir çocuk kayıtsız kalamaz.

Kukla Arkadaşlarım eTwinning Projesi kuruculuğunu Havza/Samsun Atatürk Vakıfbank Ortaokulu  öğretmeni Nevim Gürel  ve Toroslar/Mersin 19 Mayıs İlkokulu öğretmeni Sevim Öztürk’ün yaptığı Kukla Arkadaşlarım eTwinning projesi  4-6 yaş arası yaş 163 öğrenci  2 ülke, 5 bölge ve 7 ilden; Menacai Narcis Zübeyde Hanım Anaokulu Constance/Romanya, Özlem Esen Yılmaz Alanya/Antalya Sugözü Cemal Coşkun Ortaokulu, Melike Koç ve Emel Yıldırım Keçiborlu/Isparta Sevil  Anaokulu, Gonca Öztürk Tekirdağ/Çorlu Şehit Akın Acar İlkokulu, İlknur Şahin Toroslar/Mersin 19 Mayıs İlkokulu, Sinem Bayar Akhisar/Manisa Mustafa Sabiha Göldelioğlu Anaokulu, Zehra Erbaş Düzce Şükran Öney Anaokulu Proje ortakları ile yürütülmektedir.

“KUKLA ARKADAŞLARIM” eTwinning projemiz ile öğrencilerimiz, Karagöz ve Hacivat’la tanıştı ve geleneksel kültürümüzün vazgeçilmez kuklalarıyla birlikte Türkiye sınırlarını aşan serüven dolu bir yolculuğa çıkma fırsatını yakaladı. Dijital çağın teknolojik araçları sayesinde Romanya’daki arkadaşları ile online platformda yaratıcılıklarını kullanarak kendi özgün kuklalarını tasarlayıp geliştirdiler. Projemiz çerçevesinde öğrencilerimiz tasarladıkları kuklalar ile yaşadıkları bölgeyi, şehri ve okullarını tanıttı. Kuklalardan oluşturulan masal, e-book  haline getirildi ve seslendirildi. Akrostiş şiir ve akrostiş slogan çalışması yapıldı. Öğrencilerimiz işaret dili ile Çanakkale Türküsü ’nü söyleyerek 18 Mart Çanakkale şehitlerini andı. İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılında proje ortağı okullarımız ile İstiklal Marşı söylendi. Yurt içi ve yurt dışından değerli konuklarımızın, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 23 Nisan Şenliği, büyük bir coşku ile kutlandı.

Özellikle bu salgın sürecinde öğrencilerimiz, kukla çeşitlerini yaparak-yaşayarak öğrendi ve eğlenceli zaman geçirdi. Günümüzün vazgeçilmez gereksinimi olan teknolojik araç ve gerçekleri öğretim amaçlı kullanarak, öğrencilerimizin hayal dünyalarını ve yaratıcılıklarını geliştirerek, kültürlerinden kopmadan dijital çağ ile dünya kukla kültürü arasında bağ kurabilmeleri açısından farkındalık kazanmaları amaçlandı.

 

Golge Kuklasi Ogrenci Webinarimiz