KENT DÜŞLERİ ATÖLYELERİ IX

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Kent Düşleri Atölyesi’nin bu yılki teması belirlendi. Temmuz ayında dokuzuncu atölye için bir araya gelecek olan çok sayıda mimarlık öğrencisi, kentin kentsel-kültürel müştereklerine yönelik mekânsal deneyimleri yaşayacak; gözlemlerini, okumalarını ve düşlerini istedikleri araçlarla aktarma olanağı bulacak. Farklı kurumsal yapılardan öğrencilerin bir arada çalışma zeminini yaratan Kent Düşleri Atölyesi’nin teması ‘Kente Temas’ olarak belirlendi. 01 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleşecek atölyelerin sonuçları ileride belirlenecek olan bir tarihte sergilenecek, ardından yayın halini alacak.

Kent Düşleri Atölyeleri IX için başvurular 12 Mayıs 2014 günü başlayacak ve 13 Haziran 2014 tarihinde sona erecek. Başvurular için kontenjanın 180 kişi ile sınırlandırıldığı atölyelere katılım göstermek isteyen öğrencilerin; isim-soy isim bilgilerini ve Mimarlar Odası öğrenci sicil numaralarını, kentdusleri@mimarist.org adresine göndermeleri gerekiyor. Üniversitelerde staj kapsamında değerlendirilebilen yaz okulu teması ile ilgili ayrıntılar aşağıdadır.

KENT DÜŞLERİ ATÖLYELERİ IX

“kente temas”

Kent Düşleri Atölyeleri IX, her yıl olduğu gibi bu yıl da Temmuz ayı boyunca Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde gerçekleşecektir.

Amaç; farklı kurumsal yapı (Devlet-Vakıf üniversitesi) ve yarıyıl düzeylerinden öğrencileri buluşturarak; katılımcı öğrencilerin eğitim gördükleri kentin, kentsel-kültürel müştereklerine yönelik mekânsal deneyimler yaşamalarını, gözlemlerini, okumalarını ve düşlerini istedikleri araçlarla aktarmalarına olanak sağlamaktır.

Katılımcıların özne olduğu özgür bir paylaşım ortamı içinde, beş haftalık süreç atölye yürütücüleri ile birlikte kurgulanacak ve bu zaman diliminin zenginleştirilmesine yönelik katkıların örgütlenmesini ortak toplantılardaki tartışmalarla tanımlayacaklardır.

Farklı disiplin alanlarından İstanbul’a dair kentsel-kültürel müştereklere yönelik entelektüel birikimin atölye süreçlerini beslemesi, bu süreçlere dahil olması ve öğrencilerin katılımları ile interaktif tartışma ortamlarının yaratılması amaçlanmaktadır.

Kentin kolektif hafızasına, kültürel ve mimari mirasına, unutturulmuş değerlerine atölye ortamlarında değinilmesi, motivasyonu ”kente temas” olan bu süreç açısından yararlı olacağı düşünülmektedir.
Her atölyenin kendi iç dinamikleri ile atölye süreçlerini nasıl yürüteceklerine yönelik program çıktılarını önceden tanımlamaları beklenmektedir.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.