Girişimcilikte Önce Kadın Projesi’nin amacı, el emeği, göz nuru ürünlerin dijital teknolojinin getirdiği yeniliklerle satışının kolaylaştırılması ve hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesini sağlayarak, meslek sahibi olmayan kadınların ekonomik hayata katılımlarını özendirmek ve ailenin refah düzeyini artıracak ek gelire kavuşmalarına olanak yaratmaktır. Proje kapsamında, geçtiğimiz 2 yılda 20 ilde 26.594 kadına girişimcilik ve dijital teknoloji eğitimleri verilmiştir. Şimdi ise, Girişimcilikte Önce Kadın mobil uygulaması hayata geçirilerek, 81 ilden tüm kadınlarımızın bu eğitimden yararlanması sağlanacaktır.
Projenin ana hedef kitlesi, Türkiye genelindeki tüm kadınlardır. Proje, geçtiğimiz 2 yılda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Samsun, Bursa, Diyarbakır, Elazığ Giresun Adana, Kayseri, Denizli, Trabzon, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Muğla, Kocaeli ve Sivas’ta hayata geçirilmiştir. Yeni dönemde ise 81 ildeki tüm Halk Eğitimi Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüleri’nde uygulanacaktır. Proje kapsamında mobil uygulama üzerinden eğitim alacak kadın kursiyerlerin, ürünlerini dijital mağaza (www.oncekadin.gov.tr) aracılığıyla tüketicilere ulaştırılması sağlanacaktır.
Girişimcilik Yarışması Ödülleri:
Birinci: 15.000 TL
İkinci: 10.000 TL
Üçüncü: 7.500 TL
Üründe İnovasyon: 5.000 TL
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Özel Ödülü: 3.000 TL
Türkiye Vodafone Vakfı Özel Ödülü: 3.000 TL
Proje Ortakları
• Milli Eğitim Bakanlığı (Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü)
• Türkiye Bilişim Vakfı
• Türkiye Vodafone Vakfı
Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması üreten kadınların el emeği ürünlerini satarak katıldığı bir yarışmadır. Yarışmaya mobil uygulama veya oncekadin.gov.tr üzerinden 3 Aralık 2018– 30 Mart 2019 tarihleri arasında başvuru yapabilirsiniz.