İTÜ Robot Olimpiyatları Başlıyor

İTÜRO 2018

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 12-13-14 Nisan 2018 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde onikincisi düzenlenecek olan Türkiye’nin en köklü robot olimpiyatlarından biri olan İTÜ Robot Olimpiyatları (İTÜRO), robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefleyen ve meydana gelen teknolojik gelişmeler ışığında bu alanda yapılan çalışmaları sorgulamayı planlayan bir oluşumdur. Etkinliğimiz kapsamında akademisyenler, sanayi katılımcıları ve deneyimli öğrenciler tarafından, robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler düzenlenmektedir. Yarışmalarla eş zamanlı olarak düzenlenen bu etkinlikler, bu alanda çalışmalar yapmakta olan katılımcılara yol göstermekte ve katılımcıların bakış açılarını genişletmektedir.

İTÜRO kapsamında düzenlenmesi programlanan seminerler ve panel şu şekilde olacaktır:

Seminerler:

 

-Prof. Neville Hogan

 

Massachusetts Institute of Technology(MIT) bünyesinde akademisyen olan Prof. Neville Hogan tarafından verilecek ‘Controlling Physical Interaction (between humans, robots and tools)*’  konulu seminer İTÜRO 2018’  de sizlerle!

-Asst. Prof. Mark Mueller

University of California, Berkeley bünyesinde akademisyen olan Asst. Prof. Mark Mueller tarafından verilecek ‘‘Design and Control of Multicoptersfor challenging conditions *’ konulu seminer İTÜRO 2018’ de sizlerle!

Prof. Dr. İsmail Lazoğlu

Koç Üniversitesi bünyesinde akademisyen olan Prof. Dr. İsmail Lazoğlu tarafından verilecek   ‘Endüstriyel üretimde robotlar ve Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezi’ndeki Araştırmalar’ konulu seminer İTÜRO 2018’de sizlerle!

-Doç. Dr. Barış Akgün

Koç Üniversitesi bünyesinde akademisyen olan Doç Dr. Prof. Barış Akgün tarafından verilecek ‘Robot Öğrenmesi’ konulu seminer İTÜRO 2018’de sizlerle!

 

 

-Doç. Dr. Sırma Yavuz

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde akademisyen olan Doç.Dr. Sırma Yavuz tarafından verilecek ‘Akıllı Mobil Robotları Hayalden Gerçeğe Dönüştürmek’ konulu seminer İTÜRO 2018’de sizlerle!

-Dr. Özlem Feyza Erkan

İstanbul Üniversitesi bünyesinde akademisyen olan Prof.Dr. Feyza Erkan tarafından verilecek ‘NECS LAB ve Gezgin Otonom Robotlar’ konulu seminer İTÜRO 2018’de sizlerle!

*Seminerlerimizin dili İngilizce olcaktır.

Panel: Robot Etiği

Katılımcılar:

-Onur Şencan(İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Araştırma görevlisi)

-Doç. Dr. Mustafa Doğan (İstanbul Teknik Üniversitesi’nde akademisyen)

-Bager Akbay(Ted konuşmacısı)

-Hakan Hatipoğlu(ABB şirketi Robotics Projects Manager)

Sanayi ve eğitim dünyasını bir araya getirecek olan panelimizin konusu Robot etiği olacak.

 

İTÜRO 2018 Robot Kayıtları Açıldı!

İTÜRO 2018 robot kayıtları şubat ayı itibariyle açılmıştır.

Proje ve yarışmacı kayıtları İTÜRO internet sitesi www.ituro.org üzerinden yapılabilir.

Organizasyon günü ise kayıt masasında kayıt aşamasında verilen numarayı bildirip organizasyon boyunca kullanılacak katılımcı kartını alacaklardır.

Yarışma kategorilerimiz: Drone, Çizgi İzleyen, Çizgi İzleyen Minikler, Serbest Kategori, İnşaat , Mikro Sumo  Merdiven Çıkan, Senaryo: Trafik,  Renk Seçen ve Drone

  1. Çizgi İzleyen Kategorisi

Çizgi izleyen robotlar önceden belirlenen bir parkuru veya bir pisti sensörleriyle algılayarak takip eden, iz süren robotlardır. Parkur siyah zemin üzerinde çizilmiş, işaretlenmiş, görünen beyaz bir çizgi veya tam tersi olabilir. Bunun yanı sıra takip edilecek çizginin rengi değişebilir çizgi izlerken pistte dinamik değişimler de yaşanabilir

 

 

  1. Mikro Sumo Kategorisi

Mikro sumolar, birbirleriyle Dohyo adı verilen belli standartlara ve özelliklere sahip yuvarlak bir ring üzerinde karşılaşırlar. Karşılaşma süresince robotlar birbirlerini ringin çevresindeki çizginin dışına itmeye çalışır. Robotlar kullandıkları çeşitli algılayıcılar ile dohyonun çevresindeki beyaz çizgiyi algılayıp, ring dışına çıkmamaya; ring içinde kalmaya çalışırlar.

  1. Merdiven Çıkan Kategorisi

Bu kategoride robotlar farklı yüksekliklere sahip basamakları çıkıp inerek parkuru tamamlamaya çalışırlar. Başarı kriteri en az bir basamağı çıkabilmektir.

  1. Senaryo Kategorisi: Trafik

Bu kategoride robotlar, trafik tabelalarındaki yönergeleri takip ederek pisti bitirmeye çalışırlar. Bu kategoride başarı kriteri yönergelere uygun bir şekilde en az 3 tabela geçmektir.

 

  1. Serbest Kategori

Serbest kategori, yukarıda bahsi geçen kategoriler dışındaki çalışmaları kapsamaktadır.      Yarışmacıların kendi yetenekleri ve yaratıcılıkları dâhilinde yapılan çalışmalarıyla yarışmaktadır.  Serbest kategori projeleri hakem heyeti tarafından çeşitli ölçütlere göre değerlendirilmektedir.

  1. İnşaat Kategorisi

Bu kategoride robotlar, kendilerine verilen bloklarla önceden belirlenen yapıyı hatasız ve en kısa sürede oluşturmaya çalışırlar.

  1. Renk Seçen Kategorisi

Bu kategoride robotlar, renkli silindirleri doğru renkli karelere taşımalılardır. Başarı kriteri en az bir silindiri doğru kareye yerleştirilmesi olarak belirlenmiştir.

  1. Drone Kategorisi

Bu kategoride robotlar, pist üzerindeki iki direk etrafında belirli bir yönde otonom uçuş yapmaya çalışırlar. Bu kategoride başarı kriteri iki direk etrafında en az 2 tur atmaktır.

 

İTÜRO 2018 Siemens Ana Sponsorluğunda gerçekleşecektir.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.