
Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları uluslararası programlarla okullarını layıkıyla temsil ederek kendilerini Girişimcilik, Covid 19’un yarattığı problemelere dijital çözümler ,3D tasarım, kodlama, dijital araçlar ve elektronik gibi alanlarda geliştirme fırsatı buldu.
Pandemiyi fırsata çeviren Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik , Bilişim Teknolojileri, İnşaat Teknolojisi alanı öğrencileri Türkiye’deki ve Avrupa’daki çeşitli okullardan öğrencilerle bir araya gelerek Girişimcilik, Covid 19’un yarattığı problemelere dijital çözümler 3D tasarım, kodlama, dijital araçlar ve elektronik gibi alanlarda projeler üreterek kendilerini geliştirme fırsatı buldu.
Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojileri Bölümü öğrencileri ‘Scratch, Arduino Id In Technical Education’ ve “The Young European Entrepreneurs “isimli e-Twinning projelerini başarıyla tamamladı. Türkiye ve Bulgaristan’dan toplamda 6 meslek ve Anadolu lisesinin ortak olduğu ‘Scratch, Arduino ID in Technical Education’ projesi kapsamında öğrenciler Arduino ve Scratch, Algoritma, kodlama elektrik-elektronik devreleri ile ilgili çalışmalar yaptı. Yine Almanya, Fransa İtalya, Portekiz, Çekoslavakya ve Türkiyeden 3 okul ile birlikte yürüttükleri “The Young European Entrepreneurs “projesi Girişimcilik, Covid 19’un yarattığı
problemelere dijital çözümler ,Ürettikleri ürünlerin reklam kampanyası ve uluslararsı video konferanslar ile düzenelenen reklam sunumları ile ilgili çalışmalar yaptı. Uluslararası okulların öğrencileri ile karışık takımlar halinde çalıştı.
Okulların kapalı olmasını avantaja çeviren öğrencilere eylül ayından bu yana çeşitli seviyelerde Arduino ,Web 2.0 araçlarını kullanma becerisi eğitimleri verildi. Uzaktan eğitim süresince öğrenciler Türk ve yabancı öğrencilerle karışık ülke takımları oluşturarak iş birliği içinde online ve eş zamanlı olarak çalışmalar yaptı. Öğrenciler her ay Tinkercad ve Blender araçlarıyla 3D tasarımlar ve çok sayıda Web 2.0 aracı öğrenerek çeşitli etkinliklere imza attı.
Elektrik-Elektronik Teknolojileri Öğretmeni Şebnem Avşar koordinatörlüğünde yürütülen projelerde; öğrenciler ulusal ve uluslararası bir platformda kendi yaşıtlarıyla beraber çalışarak Arduino, Scratch, kodlama, 3 boyutlu tasarım, dijital beceriler, iş birlikli çalışma, yabancı dil becerileri gibi birçok alanda kendilerini geliştirme fırsatı da buldu.
Okul Müdürü Atila Karataş, “Yapılan çalışmalar 21’inci yüzyılda öğrencilerimizde kodlama, programlama, dijital beceriler hakkında farkındalık oluşturmuş ve öğrencilerimizin pandemi dönemini verimli bir şekilde değerlendirmelerine olanak sağlamıştır. Okulumuzun bu tür çalışmaları her daim devam edecektir. Projede emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.