Isparta III. Bilim Şenliği projesi ile katılımcılara bilimi merkeze alarak, her bilim dalı (doğa bilimleri, temel bilimler, sosyal bilimler vb.) kendine özgü metoduyla aktarılmaya çalışılacaktır. Isparta III. Bilim Şenliği’nde bilim atölyeleri, bilim gösterileri, yarışmalar, söyleşiler ve tüm yaş gruplarının katılabileceği eğlenceli bilim temelli oyunlar ile topluma bilim sevgisi kazandırılması hedeflenmektedir.
Isparta III. Bilim Şenliği Projesi, 11 farklı bilim alanından (arkeoloji, biyoloji, deprem, fizik, kimya, matematik, orman kaynakları, sağlık, su ürünleri, tarım ve yenilikçi teknolojiler) ve farklı bilim alanlarının uyumlu harmonisinden oluşturulmuştur. Hedef kitlemizin gelişim özelliklerini dikkate alarak toplam 49 atölye çalışması hazırlanmıştır. Ayrıca şenlik süresince, üniversitemizin katkıları ile bilim söyleşileri adı altında güncel ve dikkat çekici bilgi paylaşımlarının gerçekleşeceği, farklı bilim alanlarında söyleşiler düzenlenerek, hedef kitlemizin popüler bilim konusunda da bilgi sahibi olması hedeflenmektedir. Kısacası Isparta III. Bilim Şenliği Projesi, birçok farklı bilimsel nitelikteki aktiviteyi eğlence ile harmanlayarak, “eğlenerek öğrenme” anlayışı ile kurgulanmıştır.
Isparta III. Bilim Şenliği ile beş tamgün süresince, eş zamanlı olarak düzenlenecek bilimsel etkinliklerle toplumun her kesimine; bilim ve eğlenceyi “eğlenerek öğrenme” anlayışıyla sunarak, çeşitli faaliyetler ile neşeli ve bilim dolu zaman geçirmelerini sağlamaktır. Ayrıca bilimsel deneylerden, etkileşimli uygulamalara, gösterilerden söyleşilere kadar, çok çeşitli bilimsel aktivitelerle her yaşa hitap eden bu özel etkinlikle topluma bilimi sevdirmek ve bir bilim kültürü oluşturarak paylaşabilmek hedeflenmektedir. 08-12 Ekim 2018 tarihlerinde planlanan Şenliğe, Isparta İli ve ilçeleri başta olmak üzere, bölge İllerden de (Isparta ile Burdur arası 42 km’dir) 7’ den 77’ ye herkesin katılımı planlanmaktadır. Proje kapsamındaki atölyelere 1155 öğrencinin ve bilim söyleşilerine 1500 öğrencinin yanı sıra toplamda 3000 civarında kişinin aktif katılımcı olması ve en az bir etkinlikte yer alması beklenmektedir.
ATÖLYELER
ARKEOLOJİ ATÖLYESİ
BİYOLOJİ ATÖLYESİ
DEPREM ATÖLYESİ
SU ÜRÜNLERİ ATÖLYESİ
YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER ATÖLYESİ
KİMYA ATÖLYESİ
MATEMATİK ATÖLYESİ
SAĞLIK ATÖLYESİ
FİZİK ATÖLYESİ
ORMAN KAYNAKLARI ATÖLYESİ
TARIM ATÖLYESİ