IŞIKLI DİJİTAL KİTAP AYRACI

İli : Ankara
Okulun Adı:
Yavuz Selim İlköğretim Okulu
Hazırlayan Öğrenci:
Mehmet Fatih ALTUNDAŞ
Danışman Öğretmen:
Özgün DEVRİM

IŞIKLI DİJİTAL KİTAP AYRACI

PROJE AMACI:
1-TEK ELI OLMAYAN ENGELLILER VE TEK ELINI KULLANAMAYACAK DURUMDA OLANLARIN DAHA RAHAT KITAP OKUMASINI SAĞLAMAK. 2-KARANLIKTA İNSANLARI RAHATSIZ ETMEDEN SADECE KİTABIN ÜZERİNİ AYDINLATMAK. 3-OKULDA ÖĞRENİLEN BİLGİLERİ BİR PROJE ÜZERİNDE ETKİNLEŞTİRMEK.

PROJE HEDEFİ:
1-PROJE İÇİN GEREKLİ ARAÇ VE GEREÇLERİ TEMİN EDEBLME. 2- TEK ELLE KTAP OKUYABİLMEK İÇİN BİR ARAÇ TASARLAYABİLME 3-KİTAP OKUMA AYRACININ IŞIKLI OLMASINI SAĞLAYABİLME. 4-KİTAP OKUMA ARACININ DİJİTAL SAYICILI OLMASINI SAĞLAYABİLME.

PROJE ÖZETİ:
KITAP OKUMAYI SEVEN AMA ZORLANAN INSANLARI DÜŞÜNDÜK.BUNLAR ARASINDA TEK ELI OLMAYAN VATANDAŞLARIMIZ,OTOBÜSTE VEYA HERHANGI BIR SEBEPLE TEK ELINI KULLANAMAYAN INSANLAR IÇIN HER DURUMDA KITAP OKUYABILMELERI IÇIN DİJİTAL SAYAÇLI KITAP AYRACI TASARLADIK,AYRACI KITABIN ORTASINDAN BASTIRDIĞINIZDA KITABIN SAYFALARI IKI YANA AÇILIYOR ,IKI KENARINA YERLEŞTIRDIĞIMIZ LED LAMBALAR VE BUTON ILE ISTEDIĞINIZ ANDA IŞIK AÇIP KARANLIK ORTAMLARDA DAHI KITABIN SAYFALARINI GÖREREK OKUYABILIYORSUNUZ.

GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER:
1-KONTRPLAK ÜZERINE KITAP YAPRAKLARINI IKI YANA AÇABILECEK GEOMETRIK ŞEKLI KARBON KAĞIDI YARDIMI ILE ÇIZILDI. 2-ÇIZILEN ŞEKLI KIL TESTERE UCU YARDIMIYLA KESILDI 3-BAŞ PARMAĞIN ALTINA ELEKTRIK AÇMA KAPAMA MINI BUTONU YERLEŞTIRILDI,BUTON 4 BACAKLI IDI IKI BACAĞI KULLANILDI. 4- ŞEKLIN IKI YANINA IKI ADET LED LAMBA YERLEŞTIRILDI. -UÇLARI VE + UÇLARI BIRBIRINE PARALEL BAĞLANDI 5-LED LAMBA,PIL,BUTON,BAĞLANTILARI DA TAMAMLANARAK DENDENDI VE ÇALIŞTIĞI GÖRÜLDÜ..

KULLANILAN YÖNTEMLER:
TASARLAMA-PLANLAMA-LEHİMLEME-YAPIŞTIRMA-BİRLŞTİRME-DENEME

ULAŞILAN SONUÇLAR:
TEK ELI OLMAYAN ENGELLILER VE TEK ELINI KULLANAMAYACAK DURUMDA OLANLARIN DAHA RAHAT KITAP OKUMASINI SAĞLAYABILMEK,KARANLIKTA KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEDEN,KALDIĞIMIZ SAYFAYI DİJİTAL SAYAÇ ÜZERİNE KAYDEDEREK KİTAP OKUMAYI SAĞLADIK.

SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLMESİ:
BAŞTA BELIRTTIĞIMIZ AMACA ULAŞILDIĞI GÖRÜLDÜ.IŞIKLI DİJİTAL KİTAP AYRACNIN TOPLU ÜRETİME UYGUN OLDUĞU DÜŞÜNÜLMEKTEDİR.BİR ÇOK İNSAN İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR ÜRÜN OLACAKTIR.

KAYNAKLAR:
7. SINIF FEN VE TEKNOLOJI DERS KITABI WWW.PROJEOKULU.NET 7. SINIF FEN VE TEKNOLOJI DERS KITABI WWW.TÜBITAK.COM HTTP://WWW.TTNETVITAMIN.COM.TR/ BILIM ÇOCUK DERGILERI

PROJENİN TAKVİMİ:
EKİM 3.4. HFT PROJE KONUSUNUN BULUNMASI VE GEREKLI LITERATÜR ÇALIŞMASININ YAPILMASI KASIM 1.2.3.4. HFT: PROJEM IÇIN GEREKLI MALZEMELERIN LISTELENMESI VE TEMINI ARALIK1.2.3.4. HFT: KONTRPLAKLARIN ISTENILEN ÖLÇÜLERDE KESILEREK ŞEKILLENDIRILMESI VE ZIMPARALANMASI, ELEKTRIK DEVRE TESISATININ PARÇA ÜZERINE YERLEŞTIRILMESI. OCAK 1.2.HFT: YAPILAN PROJENIN ÇALIŞMASININ KONTROL EDILMESI SORUNUN ÇÖZÜLÜP ÇÖZÜLMEDIĞININ DEĞERLENDIRILMESI

PROJE BÜTÇESİ:
2 ADET 3V?LUK BEYAZ LED LAMBA1TL 1 ADET KONTRPLAK 10X10CM 50KR 1 ADET MINI BUTON 50KR 6 ADET 1.5 V?LUK SAAT PILI 1TL İLETKEN TEL 10CM 25KR SICAK SILIKON 30KR 1 ADET DİJİTAL SAYICI 2,5 TL TOPLAM:6 TL

DESTEK ALINAN KİŞİ VE KURUMLAR:
ÇUBUK UYGULAMA ATÖLYESİ TEKNOLOJİ VE TASARM ÖĞRETMENİ ÖZGÜN DEVRİM

BU BENİM ESERİM PROJE YARIŞMASI

BU BENİM ESERİM PROJE YARIŞMASI
Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.