Interaction Design yarışması

Domus Academy’nin Eylül kayıt dönemi için açtığı son yarışma Interaction Design yarışması. Her ne kadar Interaction Design ülkemizde çok bilinir olmasa da, bizim Vera Eğitim olarak önem verdiğimiz, açıklamaya çalıştığımız ve her sene öğrenci yolladığımız bir bölüm.

interaction design yarışma

Önce “Interaction Design nedir?” diyenlere kısaca cevaplayalım. Interaction Design kullanıcı ile teknoloji arsındaki bağı kuran ve kullanıcının minimum efor sarfederek tekonolojiyi öğrenmesine olanak sağlayan bölüm. Buna cep telefonu menüsü tasarlamak, ya da bir içecek otomatındaki, akbil ekranındaki yazıları tasarlamayı örnek verebiliriz. Sosyal medyayla, apple aplikasyonlarıyla, grafik tasarımla iç içe; aynı zamanda da fonksiyonellik üzerine düşündürten, mühendis bakış açısı isteyen, vizyon gerektiren bir bölüm.

Bu seneki yarışma sponsorumuz büyük firma Adobe. Yarışma konusu ise çok özetle “Geleceğin okuma alışkanlığı ne olacak?”

Akıllı telefonlar ve tabletlerin hızla yayılmasıyla beraber okuma deneyimimiz kağıttan dijital ortama kaydı. E-book trendi iyice yayıldıç. Artık tek bir cihaz içine binlerde kitabı yükleyip, ağır taşımadan cebinizde koca bir kütüphaneyi taşımak mümkün. Okuduğunuz şey bir satırlık tweet de olsa, ya da bir gazete makalesi ya da bir blog yazısı, ya da bütün bir roman bu genellikle siz hareket halindeyken oluyor. Yani okuma deneyimi eskiye göre çok değişti. Değişen bir diğer şey ise, kitap okumak dendiğinde “Sessiz köşeme çekileyim, müziğimi kahvemi alayım” kavramının tam zıttı bir hal aldı. Artık sosyal ve iletişimci bir okuma şekli var. Okuduğunu ve beğendiğini hemen “share” butonu ile paylaşma, şaşırdığını bir tweet ile kalabalıklara duyurma, deneyimlerini hızlıca paylaşma yönünde gidiyor.

Peki sence geleceğin dergileri nasıl olacak? Sosyal okuma alışkanlıkları , geleneksel okumayı nasıl değiştirecek? Hangi medya araçları geleceğin okuma şeklini değiştirecek? Bu soruların cevaplarını düşün ve bir proje hazırla. Orjinal yarışma metnini istemeyi unutma. Jüride yer alan Adobe çalışanlarını webten çalış. Uzmanlık alanlarını öğren. Onları nasıl etkileyebileceğini düşün. Projen bir applikasyon, web projesi veya bir cihaz tasarımı olabilir. Yarışmaya mezun veya Eylül 2014′e kadar mezun olacak herkes katılabilir.

Gerekli belgeler nelerdir, nereye nasıl yollanacak?

Bütün belgeler email yoluyla Domus Academy Türkiye resmi temsilciliği Vera Eğitim’e bilgi@veraedu.com adresine yollanacak.

– Domus başvuru formu (bizden isteyin)

– Cv, transcript ve diploma

– portfolio

– proje çalışması

– maksimum 5 satırlık niyet mektubu

– ingilizce sertifikası (IELTS 5.0 ve denkleri)

Bütün evraklar 2 pdf halinde yollanacak.

Ödül nedir?

Kazanan 3 öğrenci Interaction Design master programında %70, %50 ve %30 burs ile okuma hakkı kazanacak. (Bazı seneler mansiyon ödülleri verildiği de oldu.)

Son başvuru tarihi ve sonuçların açıklanması ne zaman?

Son başvuru 28 Nisan, sonuçlar 14 Mayıs’ta açıklanıyor. Son günü beklemeyin. Belgeleriniz hazır oldukça parça parça yollayın. Kontrolünü yapalım. Feedback verelim. Ben kazanamam diye düşünmeyin. Yarışmalar çok detaylı çalışma gerektirdiğinden çok fazla katılım olmuyor. Özellikle Interaction Design gibi fazla popüler olmayan bölümlerde. Geçen senelerde %100 de dahil olmak üzere bu bölüme bir çok burslu öğrenci yolladık. Elektronik mühendisinden grafik tasarımcısına herkes başvurmalı.

Bilgi için: Vera Eğitim Danışmanlık 0212 236 30 03 bilgi@veraedu.com

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.