Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. ELT Konferansında, İngilizce öğretmenlerine yabancı dil öğretmenin teknik yönleri anlatıldı. Teaching for Real Life (Gerçek Yaşama Uygun Öğretim) başlıklı konferans, Gaziantep ve çevre illerdeki İngilizce öğretmenleri ve okutmanlarının katılımıyla gerçekleşti. İngilizce öğretmenleri için hizmet içi eğitimi görevi de üstlenen ve uluslararası alanda isim yapmış konuşmacıları dinleyicilerle buluşturan konferans, ana konuşmaların ardından öğleden sonraki oturumlarda uygulamalı “workshop” çalışmalarıyla devam etti.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, yabancı dil bilmenin bizlere açacağı ufukları ve imkanları kendi yaşamından verdiği örneklerle ifade etti. Dili öğrenmek için gerçek yaşam ortamında bulunmanın önemine değinen Rektör Prof.Dr. Özdemir, Amerika’da kaldığı süre boyunca yabancılarla içli dışlı olmasının sağladığı dil gelişimine değindi.
Giriş konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Bayram Peköz, gerçek yaşama uygun olarak düzenlenmemiş İngilizce ders kitaplarından ve sınıf içi uygulamalardan örnekler vererek, dil öğretiminin gerçek yaşama uyarlanmasının öneminden bahsetti. Dil sınıflarının gerçek yaşamda karşımıza çıkan durumları yansıtması gerektiğini vurgulayan Peköz, dil öğretimini günlük yaşamımızda karşımıza çıkabilecek durumlardan soyutlamanın mümkün olmadığını belirtti.
Ana konuşmacılardan Teresa Doğuelli de, sınıf içinde kullanılabilecek ve gerçek yaşama uygun etkinlikleri uygulamalı olarak gösterdi. Devrim Özdemir ise, konuşmasında, iletişimsel yeterlilik üzerinde durdu ve dil öğretiminin amacının bu yeterliliği sağlamak olması gerektiğini söyledi. 3. konuşmacı olarak sahnede yerini alan Sam Seed, dil öğretimi ve eleştirel düşünce konusunda konuştu. Öğrencilere bilgi sorusu yerine onları düşündürücü sorular yöneltmemiz gerektiğini vurgulayan Sam Seed, öğrencileri eleştirel düşünmeye teşvik edecek teknikleri örneklerle gösterdi. Konferansın son konuşmacısı Meghan Beler, monoton uygulamalardan bizleri uzaklaştıracak ve sınıf içinde heyecen, istek ve motivasyon ve aktivite zenginliği sağlayacak teknikleri uygulamarla sundu.
Ana konuşmaların ardından “workshop” çalışmalarıyla uygulamalı bir ortam oluşturan konferans sona erdiğinde katılan öğretmenlerin olumlu yorumları program düzenleyicileri olan Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanlarını mutlu etmiş ve gelecek yıl konferansın 2.sini, daha geniş kapsamlı olarak hazırlamak için teşvik edici olmuştur.
Konuşmacılara plaket ve katılımcılara sertifikaların verildiği törenin ardından konferans sona erdi. Katılımcılar, dil öğretimindeki yeni teknik ve uygulamalarla kendilerini yenileme ve geliştirme fırsatı bulduklarını söyleyerek memnuniyetlerini belirttiler.