
İletişim Sanatları Bölümü, iletişimin temel kavramlarını, teorilerini ve uygulamalarını inceleyen bir lisans programıdır. İletişimciler, iletişimin nasıl işlediğini ve nasıl kullanılabileceğini anlamaya çalışırlar.
İletişim Sanatları Bölümü, üniversitelerin İletişim Fakültelerinde yer alan 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu bölümde, iletişim kuramları, medya ve toplum, halkla ilişkiler, reklamcılık, gazetecilik, medya okuryazarlığı, görsel ve işitsel iletişim gibi konularda eğitim verilmektedir.
İletişim Sanatları Bölümüne YKS’nin SÖZ puan türüyle girilmektedir.
4 yıllık sözel puanına göre öğrenci alan bölüm.
İletişim Sanatları 2023 Taban Puanları, Başarı Sıralamaları ve Kontenjanlar
Üniversite | Program Adı | Kontenjan** 2023 2022 2021 2020 |
Sıralama 2023 2022 2021 2020 |
Taban Puan 2023 2022 2021 2020 |
İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ Sanat ve Tasarım Fakültesi |
İletişim Sanatları (Burslu) |
5+0+1+0+1 5+0 5+0 10+0 |
73.312 61.073 97.359 188.000 |
364,28987 371,01810 305,98898 306,47756 |
İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ Sanat ve Tasarım Fakültesi |
İletişim Sanatları (Ücretli) |
8+0+0+0+0 8+0 2+0 9+0 |
948.984 501.024 203.469 Dolmadı |
237,91407 281,36651 275,77680 Dolmadı |
İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ Sanat ve Tasarım Fakültesi |
İletişim Sanatları (%50 İndirimli) |
26+0+0+0+0 17+0 25+0 46+0 |
1.111.410 1.043.764 Dolmadı Dolmadı |
223,45641 230,27228 Dolmadı Dolmadı |
** : Kontenjan = Genel + Okul Birincisi + Şehit-Gazi Yakını + 34 Yaş Üstü Kadın + Depremzede Aday
İletişim Sanatları Bölümüne girmek için YKS’de yeterli puanı almak ve ilgili üniversitenin iletişim sanatları bölümüne yerleşmek gerekmektedir.
İletişim Sanatları Bölümü, iletişime ilgi duyan, yaratıcı ve analitik düşünme becerileri gelişmiş olan kişiler için uygun bir bölümdür.
İletişim Sanatları Bölümü Mezunları için İş İmkanları
İletişim Sanatları Bölümü mezunları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında çalışabilmektedir. Bu bölümden mezun olan kişiler, genellikle gazeteci, yazar, reklamcı, halkla ilişkiler uzmanı, medya analisti, görsel-işitsel tasarımcı gibi unvanlarda görev alırlar.
İletişim Sanatları Bölümü Mezunları için İş Olanakları
- Kamu kurumları: İletişim Sanatları Bölümü mezunları, kamu kurumlarında TRT, Anadolu Ajansı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü gibi birimlerde çalışabilmektedir.
- Özel sektör: İletişim Sanatları Bölümü mezunları, özel sektörde gazete, dergi, televizyon, radyo, reklam ajansı, halkla ilişkiler şirketi, medya ajansı, tasarım ajansı gibi kurumlarda çalışabilmektedir.
- Sivil toplum kuruluşları: İletişim Sanatları Bölümü mezunları, sivil toplum kuruluşlarında sosyal sorumluluk, iletişim, medya gibi konularda çalışabilmektedir.
İletişim Sanatları Bölümü, Türkiye’de birçok üniversitede bulunmaktadır.
İletişim Sanatları Bölümü ile ilgili bazı soru ve cevaplar:
İletişim Sanatları Bölümü’nde hangi dersler okutulur?
İletişim Sanatları Bölümü’nde iletişim kuramları, medya ve toplum, halkla ilişkiler, reklamcılık, gazetecilik, medya okuryazarlığı, görsel ve işitsel iletişim gibi dersler okutulur.
İletişim Sanatları Bölümü’nden mezun olmak için ne gerekir?
İletişim Sanatları Bölümü’nden mezun olmak için 4 yıllık lisans eğitimini başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
İletişim Sanatları Bölümü’nün iş imkanları nelerdir?
İletişim Sanatları Bölümü mezunları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında çalışabilmektedir.
İletişim Sanatları Bölümü’ne nasıl girilir?
İletişim Sanatları Bölümü’ne YKS’nin SÖZ puan türüyle girilmektedir.
İletişim Sanatları Bölümü’nün Avantajları
- İletişim, günümüz dünyasında giderek daha önemli hale gelen bir alandır.
- İletişim Sanatları Bölümü mezunları, çeşitli iş alanlarında çalışabilirler.
- İletişim Sanatları Bölümü, yaratıcı ve analitik düşünme becerileri geliştiren bir bölümdür.
İletişim Sanatları Bölümü’nün Dezavantajları
- İletişim Sanatları Bölümü, rekabetçi bir bölümdür.
- İletişim Sanatları Bölümü mezunları, genellikle yoğun çalışma temposuna sahip olurlar.
- İletişim Sanatları Bölümü mezunları, iş bulmak için iyi bir iletişim becerisi ve ağ geliştirme becerisi gerektirir.
İletişim Sanatları, görsel, işitsel ve yazılı medya yoluyla mesajların iletilmesi ve yaratılması ile ilgili bir üniversite bölümüdür. Bu bölümde, öğrenciler mesajların tasarımı, üretimi ve yayınlanması için gerekli olan becerileri öğrenirler. İletişim Sanatları programları, fotoğrafçılık, film yapımı, grafik tasarımı, multimedya tasarımı, web tasarımı, yayıncılık, reklamcılık, halkla ilişkiler ve diğer iletişim alanlarında yoğunlaşabilir.
İletişim Sanatları bölümü öğrencileri, mesajların etkili bir şekilde iletilmesi için tasarımın ve üretimin her yönüne odaklanırlar. Görsel tasarım, renk teorisi, tipografi, illüstrasyon, fotoğrafçılık, animasyon ve diğer teknikleri öğrenirler. Öğrenciler, dijital teknolojileri ve yazılım programlarını kullanarak mesajları üretmek ve yayınlamak için gerekli olan bilgisayar becerilerini de kazanırlar. Ayrıca, öğrenciler, reklamcılık, halkla ilişkiler, iletişim stratejileri, medya yasaları ve etik gibi konulara da aşina olurlar.
İletişim Sanatları bölümünden mezun olan öğrenciler, dijital medya, reklamcılık, halkla ilişkiler, yayıncılık, grafik tasarım, web tasarımı, film yapımı, fotoğrafçılık ve diğer iletişim alanlarında çalışabilirler. Ayrıca, medya şirketleri, reklam ajansları, yayıncılık şirketleri, halkla ilişkiler ajansları, film stüdyoları, grafik tasarım şirketleri, dijital medya ajansları ve web tasarım şirketleri gibi birçok işveren tarafından istihdam edilebilirler.
İletişim Sanatları bölümüne kabul için üniversiteler, genellikle öğrencinin lise eğitimi, not ortalaması, akademik başarıları, portfolyosu ve yaratıcılığına bakarlar. Bazı üniversiteler mülakatlar da düzenleyebilirler. İyi bir İngilizce seviyesi bu bölümde başarılı olmak için önemlidir.
Merhaba Değerli Öğrenciler ve Veliler,
Siz veya çocuğunuz matematik, fen bilimleri, Türkçe veya başka bir ders konusunda sorunlar yaşıyorsa ve online – yüzyüze özel ders almayı düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz! Hemen özel ders öğretmenleri ve öğrenci koçluğu platformundan özel ders veren öğretmenlerimizi inceleyebilirsiniz.