III. Biyolojik Çeşitlilik Ölçüm Süreçleri – Envanter, Veri Transferi ve Hesaplama Teknikleri

Biyolojik çeşitlilik canlı toplumları üzerine çalışan bütün disiplinlerin odak konularından biridir. Biyolojik çeşitlilik konuları itibariyle tür çeşitliliği, taksonomik çeşitlilik, fonksiyonel çeşitlilik, yapısal çeşitlilik ve genetik çeşitlilik olarak ayrılmaktadır. Biyolojik çeşitliliğinin bahsi geçen bütün bu konuları içinde çeşitlilik, temel olarak alfa (birim içi), beta (birimler arası) ve gama (toplam) düzeylerinde hesaplamaktadır. Biyolojik çeşitlilik hesabında birçok formül, entropi eşitliği ve indis kullanılmaktadır.

Eğitim sürecinde katılımcılar, bütünsel olarak biyolojik çeşitlik bileşenlerinin hesabına yönelik envanter, veri dönüştürme ve hesaplama yöntemlerini öğrenecektir.

Bu eğitim projesi katılımcıların kendi ilgi alanları veya çalıştıkları konudaki biyolojik çeşitlilik ölçüm süreçlerini rahatlıkla gerçekleştirmelerini sağlayacaktır.

Biyolojik çeşitlilik ölçüm süreçlerinin bilinmesi, biyolojik çeşitliliğe yönelik projelerin şuurlu hazırlanmasının temelini oluşturmaktadır.

Hedef kitle – Seçim kriterleri
Etkinliğin internet sitesinde ve sosyal medya ortamlarında duyurular yapılarak etkinliğe katılmak isteyenlerin başvuruda bulunmasına imkân sağlanmaktadır. Her etkinlikte 24 katılımcı seçimi yapılacaktır.
Katılımcıların farklı okul/kurum/şehirlere göre seçilmektedir.
Daha önce aynı düzeyde eğitimi almış olanlar katılımcı olarak seçilmemektedir.
Katılımcıların statüsü yaş ve eğitim seviyesi bakımında aynı seviyede tutulmaktadır.
Eğitime lisansüstü öğrencileri ve genç araştırmacı (35 yaş altı, en az lisans derecesine sahip, Üniversite ya da Ar-Ge Kuruluşlarında çalışan kişileri) katılabilmektedir.
Katılımcıların daha önce bu program kapsamında desteklenen bir eğitim etkinliğine katılmamış olması gerekmektedir.

http://www.kantitatifekoloji.net/biyolojikcesitlilik

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.