TEMA: EĞİTİMDE YENİ ARAYIŞLAR 24 KASIM 2012 – ÜSKÜDAR / İSTANBUL
Cumhuriyet tarihimizdeki beşinci anayasanın yapım sürecinde İGEDER, eğitim hukukunun yeniden ve doğru bir şekilde kurgulanabilmesine katkı yapmak amacı ile bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği Öğretmenim Sempozyumu öncesinde akademisyen, öğretmen ve eğitim yöneticilerinden oluşan seçkin bir zümreyi I. Ulusal Eğitim Çalıştayı’nda bir araya getiriyor.
Eğitim camiasının birikmiş ve aşılmayı bekleyen sorunlarına çözüm üretme mecburiyetini en çok hissettiği bir dönemde İGEDER, ulusal eğitim politikaları ile bunun küresel karşılıkları konularında yeniden ve salim kafa ile derinlemesine düşünülmesinin yine eğitimcilerin sorumluluğunda olduğunun bilincinde olarak yeni bir sivil inisiyatif ortaya koyuyor.
Gönüllü Eğitimciler, I. Ulusal Eğitim Çalıştay’ında temel alanlar olarak Eğitimde 2100 Vizyonu, Öğretmen Yetiştirme, Din Eğitimi ve Öğretimi ile Eğitim Politikaları çerçevesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde sorunların çözümüne katkı için mesai yapacak.
Yüzü aşkın katılımcının beklendiği çalıştay sonunda ortaya çıkan sonuç bildirisi, IV. Öğretmenim Sempozyumu’nun temasına da katkı sağlamış olacak. Alan ve konularının uzmanı birbirinden değerli öğretim üyelerinin masa başkanlıklarınıyapacağı çalıştayın açılışını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin TURAN yapacak. Çalıştay sonunda ortaya çıkan sonuç bildirisi, aynı zamanda ulusal medya, MEB ve ilgili kuruluşlar ile paylaşılacak bir eğitim raporunun da belkemiğini oluşturmuş olacak.
İnanıyoruz ki gelecek kuşakların her açıdan sağlıklı bireyler olarak yetişmesine katkısağlayacak ve ülkemizdeki olağanüstü hal olgusunun ve algısının dağılmasında bir nebze katkı yapacak her adım her türlü takdir ve teveccühe layıktır. Çünkü bir ülke ekonomik düzeyi ile dünyada saygın bir yer edinilebiliyorsa bu her alanda ve en çok da yeni insanın inşa sürecini oluşturan eğitim alanında hissedilmelidir. İtibar da iltifat da marifete tabidir.
İGEDER, tüm tarafları kavga yerine barışın, ego yerine diğergamlığın, öfke yerine şefkatin egemen olduğu gerçekten hür bireylerden oluşan sağlıklı bir toplum inşası için el ele vermeye çağırıyor.