HACKIDHON
Heyecanla beklediğim HACKIDHON’a hem yarışmacı olarak öğrencilerimi götürmeyi umuyorum hem de tüm dersim olan sınıflarla gezi düzenlemeyi. Orada görüşürüz smile ifade simgesi
2-5 Haziran 2016 tarihlerinde Ankara Congresium’da ikincisi düzenlenecek olan e-Gameshow, bilişimin hem eğlendirici hem üretici yüzünü 7’den 77’ye göstermek üzere birçok farklı etkinliğe evsahipliği yapacak.
Bu etkinliklerden en ilginci, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin takımlar halinde ayrı ayrı yarışacakları hacKIDhon olacak.
Üniversiteli gençlerin kodlama becerilerini sergiledikleri ve tüm dünyada fırtına gibi esmekte olan HACKATHON’lardan (Açık Kaynak Kod Maratonu) esinlenen hacKIDhon’da (Çocuklar Arası Açık Kaynak Kod Maratonu), çocuklarımız kuracakları takımları ile beraber gün boyu en iyi akıllı cihazın elektronik tasarımını ve kodlamasını geliştirmeye çalışacaklar!
3 yıldır onlarca okulda 7-16 yaş arası binlerce çocuğumuza internet ortamında kodlama, robot tasarımı/kodlama ve üç boyutlu tasarım eğitimleri veren Bilişim Garaj Akademisi’nin organize edeceği ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın ana sponsorlarından olduğu etkinlik boyunca, lise ve ortaokul öğrencileri algılayıcılarından direncine ve LED’lerinden DC motoruna kadar kendilerinin monte edecekleri elektronik devrelere, kendi yazdıkları kodları yükleyerek bir probleme çözüm oluşturacak akıllı cihazlar geliştirecekler. Akademisyen, mühendis, işinsanı ve bürokrat gibi farklı sahalardan saygın isimlerin yer alacağı jüriler, öğrencilerin geliştirecekleri akıllı ürünleri değerlendirerek dereceye giren okulların takımlarına çeşitli ödüller dağıtılacak.
“Yeni nesillerin, kendi işlerini icat edebilecekleri becerilere” sahip olması anlayışıyla geliştirilen ve dünyada benzeri olmayan hacKIDhon’un önümüzdeki yıllarda uluslararası bir kimlik ve ülkemizin dünya çocuklarına armağan ettiği bir turnuva niteliği kazanmasını planladıklarını söyleyen Bilişim Garaj Akademisi kurucusu Doç.Dr. Selçuk ÖZDEMİR “son zamanlarda gündeme gelen Sanayi 4.0’a ülke olarak geçiş yapabilmemiz için bilişim araçları ile üretim yapan, problem çözen ve değer yaratan nesillere gereksinim olduğunu” ifade etmiştir.