Güncel Konularıyla Çevre 2017

GÜNCE 2017 Güncel Konularıyla Çevre III

İlki; 22 Mayıs 2015 tarihinde ve ikincisi 10 Mayıs 2016 tarihinde İ.Ü. Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Ali Rıza BERKEM Konferans Salonu ve Fuaye alanında gerçekleştirilen Güncel Konularıyla Çevre büyük bir başarı ile tamamlanmıştır. İ.Ü. Çevre Mühendisliği Bölümü Lisans ve Lisansüstü öğrencilerinin katılımı ile hem kısa sözlü sunumlarla hem de poster sunumları ile tartışılan güncel çevre konuları, “sucul ekosistemler, eko-enerji, küresel ekolojik sorunlar, kentleşme ve çevre sorunları, mikrobiyal ekoloji, çevre ve ekonomi” ana başlıklarında değerlendirilmiştir. Bilimsel sunumların ardından, katılan tüm poster ve bildiriler akademik açıdan irdelenmiş ve dereceye giren sunumlar belgelenmiştir.

Bu yıl Güncel Konularıyla Çevre-III (GÜNCE 2017) olarak üçüncüsünü düzenleyeceğimiz etkinliğimizde, Üniversitelerimizin ilgili bölüm öğrencilerini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde ağırlamaktan keyif duyacağız. Ülkemizde lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim görmekte olan Çevre Mühendisliği öğrencilerinin tanışmalarını, eğitim ve araştırma ile ilgili bilgi paylaşımını artırmalarını ve ortak çalışma alanlarının oluşmasını sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu yıl GÜNCE 2015 ve 2016’dan farklı olarak “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” temalı (http://www.undp.org/content/undp/en/home/sustainable-development-goals.html) sunumları ve posterleri bilimsel komitemiz değerlendirecek; dereceye giren sunum sahipleri ödüllendirilecektir. Etkinliğe katılım ÜCRETSİZ ve SERTİFİKALI’dır.

İÜ-Çev-Logo-2-300x157GÜNCE’2015 ve GÜNCE’2016’nın başarısında haklı emeği olan İ.Ü. Mühendislik Fakültesi ve tüm sponsorlarımıza destekleri için tekrar teşekkür ediyoruz. Bu yıl da; Çevre Mühendisliği Bölümü ile ortak projeleri olan sanayii ve teknoloji şirketlerinin katılımlarını sayfamızda gururla yayınlayacağız. Birimler tarafından açılacak standlar sayesinde GÜNCE’2017 da bilimsel ve teknolojik yönden desteklenmiş olacaktır. Ayrıca Çevre Mühendisliği alanında önde gelen firmalardan katılacak davetlilerimizin, katılımcı öğrencilerimize hitap ederek, mezuniyet sonrasında yön verecek açıklamalarda bulunması amaçlanmaktadır.”

10 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek olan GÜNCE 2017’ya katılmak isteyen tüm katılımcıların; 10 Mayıs 2017 tarihine kadar adresinden kayıt yaptırmalarını rica ediyoruz. Sizleri İstanbul Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü olarak 10 Mayıs 2017 tarihinde aramızda görmekten büyük keyif ve onur duyacağız.