Global Üniversiteli Girişimci Yarışması

“Global Üniversiteli Girişimci Yarışması” hakkında 1998 yılında Saint Louis Üniversitesi tarafından başlatılan Global Students Entrepreneur Awards (GSEA), tüm dünyadaki üniversite öğrencileri arasında girişimciliği teşvik etmek ve gelecek kuşak girişimcilerin yetiştirilmesi amacıyla düzenleniyor. Dünyadaki girişimcilik ekosisteminde prestij sahibi olan yarışma bu yıl ilk kez Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Bizz Consulting işbirliğinde Türkiye’deki üniversite öğrencilerine de açıldı. Yarışmaya bir yandan üniversiteye devam ederken, bir yandan da kendisine ait bir şirketi olan (minimum 6 aylık) ve onu işleten öğrenciler katıldı. Ülke birincisi olan girişimciler bu yarışma sayesinde Türkiye’de ve Amerika’daki diğer üniversiteli girişimcilerle bilgi ve deneyim paylaşma şansına ve uluslar arası girişimcilik ağlarına dahil olma fırsatını yakalıyorlar.

Global Student Entrepreneur Awards-GSEA www.gsea.com

Üniversiteye devam ederken, diğer yandan da kendisine ait bir şirketi olan ve onu işleten öğrencilere açık seçkin bir global yarışmadır.

Öğrenciler, dünyanın dört bir yanından seçilmiş akranlarına karşı yarışırlar.

1998’de Saint Louis Üniversitesi tarafından başlatılan GSEA, gelecek kuşak girişimcilerin yetiştirilmesini hedefliyor.

Bu programda öğrenciler, saygın akıl hocalarıyla yüz yüze gelir ve kariyerlerinde fark yaratacak bağlantılar kurabiliyorlar.

Ülke bazındaki yarışmalar, ABD, Avustralya, Kanada, İsveç, Porto Riko, Meksika, Almanya, Hindistan, İrlanda, İngiltere, Güney Kore, Slovakya, Yeni Zelanda, Endonezya, Malezya, Zimbabwe, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Çin, Filipinler, Singapur ve Nijerya gibi dünyanın dört bir tarafındaki ülkelerde gerçekleştiriliyor. Bu yıl ilk defa TÜRKİYE’den de katılımcı olacak.

KRİTERLER Öğrenci, kendi şirketinin muhasebecisi tarafından onaylanmış gelir tablosu, Başvuru formu, öğrencinin engellerin üstesinden gelme yeteneğini göstermeli. Şirket misyonu ve vizyonu net olmalı. Liderlik İnovasyon Başvuru formundaki sorulara, hikaye tarzında olmayan bir formatta cevap verilmesi gerekir.

KİMLER KATILABİLİR? Başvuru tarihinde geçerli bir üniversite veya yüksekokulda okuyor olmak MBA, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri de katılabilir Öğrencinin şirketinin sahibi veya çoğunluk hissesine sahip olması Şirketin en az son 6aydır kesintisiz faaliyette bulunması gerekiyor.

ÖDÜL New York’ta düzenlenecek finalde Dünyanın En Başarılı Üniversiteli Girişimcisi seçilen öğrenciler 150 bin dolara yakın nakit ve sponsorların çeşitli ürün/hizmet bağışlarıyla ödüllendirilecek. Türkiye’de ise birinci, Yılın Üniversiteli Girişimcisi plaketinin yanı sıra New York’da Türkiye’yi temsil edecek. Ayrıca, sponsorlar, kendisine çeşitli ödüller sunacaklar.

İLETİŞİM basvuru@universiteligirisimci.com

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.