GİF İLETİŞİM YARIŞMASI

GİF İletişim Yarışması, sadece Gümüşhane Üniversitesi önlisans ve lisans öğrenimi gören tüm öğrencilerine açıktır.
Her dal için Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük ödülü verilecektir. Ödül kazanan öğrencilere İletişim Fakültesi Dekanlığı’nca başarı belgesi verilecektir.
Ödül kazanan yapıtların yayın hakkı Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne aittir. İletişim Fakültesi tüm projeleri basılı veya elektronik ortamda kamuoyu ile paylaşabilir.
KATILIM KOŞULLARI
1. Yarışmaya katılan öğrenciler, yarışma katılım formlarını eksiksiz teslim etmeleri gerekmektedir.
2. Tüm başvuralara özgeçmiş, 2 adet fotoğraf ve okul kimliğinin fotokopisi eklenmelidir.
3. Ayrıca her proje için ayrı ayrı  katılım formu doldurulmalıdır.
4. Öğrencinin yarışmaya katıldığı dalları başvuru formunda mutlaka belirtmesi gerekmektedir.
5. Bir öğrenci, her dalda en fazla iki  çalışmayla aday olabilir.
6. Toplu çalışmalarla da ödüle aday olunabilir.  Toplu çalışmalara öğrenci sayısı en fazla 5  olabilir.  Bu durumda çalışmayı yapanlar ortak aday sayılırlar. Yarışmada dereceye giren çalışmalar adına grup üyelerinden bir kişiye berat verilecektir.
7. Yarışmaya gönderilen çalışmalar iade edilmez.
8. Yarışmaya katılan çalışmaların özgün, daha önce üretilmemiş ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması esastır.
9. Katılım koşulları ve formlar www.iletisim.gumushane.edu.tr adresinden elde edilebilir.
10. Kazananlara ödülleri, tören günü teslim edilir. Teslim alınmayan ödüllerden Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi sorumlu değildir.
11. Çalışmalarla ilgili tüm kanuni sorumluluk adaylara aittir.
YARIŞMA KONUSU: SERBEST
Yarışmaya katılan çalışmalarda konu sınırlandırması yapılmamıştır. Çalışmaların özgün olması ve kendi içerisindeki bütünlük dikkate alınacaktır.
YARIŞMA DALLARI
• Haber
• Kısa Film veya Reklam Filmi
• Fotoğraf
• Reklam  (Gazete, Dergi, Açıkhava ve Afiş  reklam çalışmaları )
KATILIM FORMATI
Haber: Yarışmaya gönderilecek çalışma daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olan özgün ve yayınlanabilir nitelikte özel haber olmalıdır. Yarışmaya katılan çalışma, A3 ya da A4 kartona yapıştırılmalı, kartonun sağ üst köşesine öğrenci/öğrencilerin adı-soyadı, fakülte, yüksekokul ve bölüm adı eksiksiz olarak yazılmalıdır. Ayrıca, yarışmaya katılan bütün çalışmaların, jpeg formatına çevrilerek 300 dpi olarak hazırlanmış 3 adet CD kopyasının da başvuruyla birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Hazırlanan tüm CD’lerin üzerinde yarışmaya girilen dal  çalışmanın adı, öğrenci/öğrencilerin adı-soyadı, fakülte, yüksekokul ve bölüm adı eksiksiz olarak yazılmalıdır.

Kısa Film veya Reklam Filmi: Kısa film en fazla 15 dakika olmalıdır. Orijinal bir senaryoya dayanmalıdır. Tek bir konsept işlenmelidir. Konsepti taşıyan bir hikaye olmalıdır. Hikayede önemli olan, karakter gelişiminden ziyade bir fikri en çarpıcı ve algılanabilecek şekilde aktarmaktır. Görüntü ve kurgu başta gelen anlatım öğeleridir. Video, animasyon ve/veya başka serbest bir teknik kullanarak hazırlanmalıdır. Grafik ve animasyon kullanılabilir. Videolar ister cep telefonuyla, ister dijital kamerayla, ister el kamerasıyla çekilebilir. Yöntem tamamen serbesttir. Yarışmaya katılacak videolar teknik açıdan, içerik açısından değerlendirilecektir. Reklam filmi için; süre en fazla 1 dakika olabilir.

Kısa film veya reklam filmi için özel koşullar:
Yarışmaya katılacak yapıtlar 3 kopya halinde hazırlanmalı ve DVD olarak gönderilmelidir.
Seçiciler Kuruluna sunulmak üzere gönderilen DVD’lerin üzerindeki etiketlerde;
a) Yarışmaya girilen dal,
b) Yapıtın adı,
c) Süresi,
d) Yönetmen, Yapımcı, Kameraman ve Senaristin isimleri,
e) Fakülte veya yüksek okul  ve bölüm adının belirtilmesi gerekmektedir.

Fotoğraf: Fotoğraf dalında aday gösterilen yapıtların, başvuruyla birlikte 3´er adet olarak fotoğraf kartına basılmış şekilde gönderilmesi gerekmektedir. Ayrıca, yarışmaya katılan bütün çalışmaların, 300 dpi olarak hazırlanmış 3 adet CD kopyasının da başvuruyla birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Hazırlanan tüm CD’lerin üzerinde yarışmaya girilen dal ve kategorisi, çalışmanın adı, öğrenci/öğrencilerin adı-soyadı, fakülte, yüksekokul ve bölüm adı eksiksiz olarak yazılmalıdır.

Reklam  (Gazete, Dergi, Açıkhava ve Afiş  reklam çalışmaları ): Yarışmaya katılacak öğrencilerin gazete, dergi, açıkhava ve afiş reklamlarını, uygun ebatlardaki siyah renkli bir fon kartona yapıştırılmış olarak teslim etmeleri gerekir. Ayrıca çalışmaların, 300 dpi olarak hazırlanmış 3 adet CD kopyasının da başvuruyla birlikte gönderilmesi gerekmektedir.

Hazırlanan tüm CD’lerin üzerinde yarışmaya girilen dal ve kategorisi, çalışmanın adı, öğrenci/öğrencilerin adı-soyadı, fakülte, yüksekokul ve bölüm adı eksiksiz olarak yazılmalıdır.

Yarışma dosyasında reklam hakkında bilgi verecek olan özet mutlaka yer alacaktır. Özeti bulunmayan çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ
Son Başvuru Tarihi: 13 Nisan 2012 Cuma
Seçici Kurul Toplantısı: 16-20 Nisan 2012
Ödül Töreni: 02 Mayıs 2012 Perşembe
ÇALIŞMALARIN TESLİM YERİ VE TARİHİ

Yarışmacılar çalışmalarını, 30 Nisan 2012 tarihine kadar yarışma koordinatörlerine elden ya da kargo ile  teslim etmeleri gerekmektedir. Herhangi bir şekilde gönderimden kaynaklanan aksaklıklardan yarışma koordinatörlüğü sorumlu değildir.

Katılım Adresi:
GİF İletişim Yarışması Koordinatörlüğü
Gümüşhane Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Bağlarbaşı Mahallesi
29100 GÜMÜŞHANE

Yarışma Koordinatörlügü :
Arş. Gör . Ersin DİKER
Arş.  Gör. Emre Ş. ASLAN
Arş. Gör. Haşim DEMİRTAŞ
ÖDÜLLER
Her dalda;
Birincilik ödülü      :     750 TL
İkincilik ödülü       :      500 TL
Üçüncülük ödülü  :       250  TL
Ayrıca yarışmaya dereceye giren çalışmalara başarı belgesi verilecektir.
DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
Seçici kurul üyeleri “Eser Değerlendirme Formunda” yer alan kriterler çerçevesinde başvuruları değerlendirecektir.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.