Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 2012 Gif İletişim Ödülleri yarışması düzenlendi. Ödül töreni Gümüşhane Üniversitesi Gümüşperde Sinema Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GSTO) Başkanı İsmail Akçay katıldı.
Bu yıl ilki düzenlenen ve 2013 yılında ulusal düzeyde gerçekleştirilmesi düşünülen “GİF İletişim Ödülleri” yarışmasına Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri toplam 113 proje ile katıldı.
Öğrenciler, iletişim fakültesinin düzenlediği yarışmada haber, kısa film, fotoğraf ve reklam dalında yarıştı. Koordinatörlüğünü İletişim Fakültesi Arş. Görevlileri Ersin Diker ve Emre Ş. Aslan’ın yaptığı yarışmanın ödül töreninde büyük heyecan yaşandı.
Kısa film ve fotoğraf dalında bütün ödüller sahiplerini bulurken; reklam ve haber dalında yarışan eserler arasında birincilik ve ikincilik ödülüne layık eser bulunamadı. Haber dalında “Yürek Bilekten Güçlüdür” projesi ve fotoğrafçılık dalında “Esaret” adlı projesi ile üçüncülük ödüllerini Ercan Karabuga, fotoğrafçılık dalı ikincisi “İhsan Usta” adlı projesi ile Uğur Bulut, fotoğrafçılık dalı birincisi “Damla” adlı projesi ile Gamze Dönen, reklam dalında “Her Aşkın Bir Bağlayıcılığı Var” adlı projesi ile üçüncülüğü Şahika Noylan ve Erdi Altuntaş, kısa film dalı üçüncüsü “Şiddet Etme” adlı projesi ile Sude Yıldız, kısa film dalı ikincisi “Çocuk Oyuncağı” adlı projesi ile Muzaffet Şener ödellerin sahibi oldu.
“Dell Notebook Reklam Filmi Birinci Oldu”
Kısa film dalı birincisi “Dell Notebook Reklam” adlı projesi ile Bekir Bulut oldu. Heyecanlı anların yaşandığı törende ödül alan yarışmacılar sevinçlerini arkadaşlarına sarılarak yaşadı.
“Öğrenci Derste Aktiftir, Akademisyen İse Yönlendiricidir”
Törende konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü İhsan Günaydın eğitimin önemine değinerek şunları ifade etti “ Öncelikle son yıllarda eğitim anlayışında önemli bir değişme yaşanmaktadır. Doğal olarak bu durum, eğitim sistemlerinde değişimi zorlamaktadır. Geleneksel eğitim artık yerini modern eğitim veya öğrenmeyi öğrenmek dediğimiz aktif eğitime bırakmış durumdadır. Geleneksel eğitim dediğimizde ders kitaplarıyla sunulan bilgiyi ve onu aktarıcısını merkeze alan bir eğitim anlayışını anlıyoruz. Halbuki öğrenmeyi esas alan aktif eğitimde ise bilgiyi çeşitli kaynaklardan alan ve sürekli gelişimi esas alan bir eğitim anlayışı söz konusudur. Öğrenci merkezli dediğimiz bu eğitim sisteminde öğrencilerin ilgi alanları, becerileri ve yeteneklerini ortaya koyacak ortaya çıkaracak rehberlik hizmetlerinin etkin bir şekilde okul içi ve okul dışında uygulamaları devam ettirmelerini esas almaktadır. Unutulmamalıdır ki! Bilimin özü meraktan geçmektedir. Dolayısıyla öğrenci merkezli eğitim sisteminin uygulamasında merak uyandırmak ve bu anlamda planlama yapmak gerekiyor” dedi.
Öğrencilerin araştırma ve keşfetme, çözümleme ve derinleştirme, paylaşma ve yaşantıya uygulama basamaklarını özümseyerek yaşamlarının her aşamasında bilgiyi kullanma becerilerini geliştirmeleri gerektiğini belirten Rektör Günaydın “Aktif öğretimde öğrenci ne yaptığını, niçin o dersi işlediğini ve dersin sonucunda ne öğreneceğini bilmelidir. Öğrenci beynini kullanır gördüğü ve edindiklerini fikirlere dönüştürür, karşılaştığı problemleri çözer, öğrendiklerini uygular ve tepkilere karşı duyarlı olur” şeklinde konuştu.
Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ise şunları söyledi: “ Bügün burada ilkez düzenlediğimiz yarışmanın ödül töreninde toplanmış bulunuyoruz. Biz bu yarışmanın sonucundan son derece memnunuz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz GİF İletişim Ödülleri yarışmasının alanı Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri oldu. Buna rağmen 113 proje ile katılım oldu. Kendi fakülte öğrencilerimizin dışında da katılımın olması bizi son derece mutlu etti. Elbette bu bizi yüreklendirdi cesaretlendirdi. Kısmet olursa bütün amacımız gelecek yıl bu yarışmayı ulusal düzeye taşımak ve Türkiye’deki bütün iletişim fakültesi öğrencilerinin katılımı ile ulusal düzeyde bir yarışma haline getirmek ve zaman içinde bunu gelenekselleştirmek amacındayız”.
Vatandaş, “Elbette ki bu bizim için ilk deneyimdi. Bu işin mutfağında çalışan akademisyen arkadaşlarımızın değerli öğrencilerimizin ciddi emekleri ile oldu. Ayrıca rektör olmanın ötesinde bu işte bizi cesaretlendiren ekstra katkılar sağladığı için rektörümüze teşekkürler ediyorum. Aynı şekilde bizim bazı maddi imkanlarımızı karşıladıkları için sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi
Ödül törenine Gümüşhane üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Ticaret ve Odası Başkanı İsmail Akçay, İletişim fakültesi dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar, Zaman Gazetesi Bölge Sorumlusu Seyit Ünal, Kent Konseyi Başkanı ve gazeteci yazar Hasan Pir, Gazeteci Yazar Yusuf Sadık, Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Ayrıca ana sponsor Koza Altın İşletmeleri Aş Gümüşhane Mastra İşletme Müdürü Fazıl Atak plaketini Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’dan alırken, Diğer sponsorlar Yöre Pestik Köme, Amerikan Dil Okulları ve Kültür Derneği, Lüks Gümüşhane Seyahat, Bizim Market ve Mondi temsilcileri plaketlerini İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin vatandaştan aldı.
Program sonunda Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş. Görevlileri Ersin Diker, Emre Ş Arslan ve Gümüşhaneli fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in hazırladığı “Gümüşhane” konulu fotoğraf sergisi düzenlendi. Gümüşhane’nin tarihi ve doğal dokusunu yansıtan sergide birbirinden ilginç fotoğraflar fotoğfaf severlerle buluştu.