Global Game Jam maratonu
Tüm Dünyayla Birlikte Oyun Geliştirmek İster Misin?
İlki 2009 yılında gerçekleştirilen ve her yıl aynı tarihlerde dünyanın pek çok merkezinde eş zamanlı olarak düzenlenen Global Game Jam maratonu kapsamında, geliştiricilerin bu merkezlerde bir araya gelerek 48 saat içinde çalışan bir oyun geliştirmesi gerekiyor. Türkiye’de de ilk defa 2009 yılında ODTÜ TEKNOKENT tarafından hayata geçirilen GGJ ATOM, uluslararası etkinliğin en büyük merkezlerinden biri olma özelliğine sahip. GGJ ATOM kapsamında 20-21-22 Ocak 2017 tarihlerinde geliştiriciler yetenek ve bilgilerini sergilemek üzere ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir araya gelecek.
48 Saatlik Maraton
İlk gün açıklanan global temaya göre oyun fikirleri düşünerek gruplarını belirleyen ve oyun geliştirmeye başlayan geliştiriciler, 48 saat boyunca tüm dünyadan geliştiricilerle aynı anda oyunlarını yapıyorlar. Global Game Jam’de oynanabilir bir oyun geliştirmenin yanısıra, diğer geliştiricilerle birlikte çalışarak iletişim ve paylaşım becerisi kazanmaları amaçlanıyor.
Global Game Jam, dünyanın en büyük oyun geliştirme maratonu olarak her yıl rekorlar kırmaya devam ediyor. Düzenlendiği ilk günden bu yana en kalabalık merkezlerden biri olan ve son üç yıldır Türkiye Bölge Organizatörlüğü görevini üstlenen GGJ ATOM, bu yıl da GGJ’nin en deneyimli merkezlerinden biri olarak maratonun gözde etkinliklerinden birini hayata geçirecek.
ODTÜ TEKNOKENT tarafından hayata geçirilen GGJ ATOM, bu yıl da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Geliştirme maratonuna, oyun tasarımcılarından programcılara, görsel tasarımcılardan ses ve müzik uzmanlarına kadar pek çok alandan ilgilinin katılması teşvik ediliyor. Farklı deneyim seviyelerinden farklı geliştiricileri bir araya getirmeyi hedefleyen GGJ ATOM merkezi, bu yıl daha da kalabalık bir geliştirme şenliğine ev sahipliği yapmayı hedefliyor.
Global Tema Ne Olacak?
TOGED desteğiyle düzenlenen ve 20 Ocak Cuma günü açılışı yapılacak olan Global Game Jam’de artık gelenekselleştiği şekilde Türkiye saati ile 17.00’de, bu yılın teması açıklanacak. Geçtiğimiz yıllarda farklı formatlarda sunulan temanın bu yıl daha global bir formatta karşımıza çıkması bekleniyor. 2016’da olduğu gibi “ritüel” gibi tek bir kelimeden oluşabilen tema, kalp atışı sesi veya kendi kuyruğunu yutan yılan görseli gibi örnekler halinde de açıklanabiliyor. Geliştiricilerden açılış günü olan Cuma günü ekiplerini kurmaları ve 22 Ocak Pazar günü saat 15.00’e kadar açıklanan tema üzerinden oyunlarını geliştirmeleri bekleniyor.
Son Gün 30 Aralık!
Tüm dünyadan onbinlerce geliştiricinin katıldığı etkinliğe 2016 yılında GGJ ATOM’da 200 geliştirici bir araya geldi ve 54 oyun geliştirdi. Global Game Jam etkinliğine GGJ ATOM’da katılmak isteyenler www.atom.org.tr web sitesindeki yönlendirmeleri tamamlayarak veya başvuru formuna https://goo.gl/forms/wo9s4bRjLub5t1rj1 adresinden ulaşarak başvurularını tamamlayabilirler. GGJ ATOM’a başvuru için son tarih ise 30 Aralık 2016.
Tüm başvurular katılım profili göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor ve GGJ ATOM etkinliği boyunca merkezde keyifli ve verimli paylaşımın yapılması hedefleniyor. Bu yıl global organizasyonun kararı gereği 18 yaşın altındakiler GGJ maratonuna kabul edilemiyor.
2016 yılında organizasyonun uluslararası yönetimi olan globalgamejam.org’un belirlediği “rekabet değil paylaşım” teması ile gerçekleştirilen GGJ ATOM, bu yıl da derece ve ödül olmaksızın, bir yarışma değil şenlik formatında hayata geçerek oyun geliştirme kültürünü bir arada kutlamak üzere tüm geliştiricileri davet ediyor.
Bilgi ve İletişim İçin:
atom@odtuteknokent.com.tr
www.facebook.com/atomingames
www.twitter.com/atomingames
#ggjatom