İAÜ Genç Eğitim Bilişimcilerini Arıyor” Proje Yarışması
Proje Amacı
Lise düzeyindeki öğrencilerin Eğitimde Bilişim Araçlarındaki sorunları analiz edip geliştirerek
uygulanabilir hale getirmeleri amaçlanmaktadır.
Proje Hedefi
Liselerden 50’şer proje katılımı hedeflenmektedir. En Fazla 3 Katılımcının Ödüllendirilmesi ve
Projelerinin uygulanması Hedeflenmektedir.
Yarışma Alanı
1. Eğitimde Bilişim Web Sitesi / Portal Tasarımı
2. Eğitim Yazılımı Geliştirme
3. Eğlenerek Öğrenelim / Animasyon
Katılım Koşulları
1. Yarışma lise öğrencilerine yöneliktir.
2. Yarışmaya başvuru tarihinde öğrencilerin öğrencilik statüsünün sürmesi şarttır.
3. Yarışmaya, bireysel veya en fazla iki kişiden oluşan grup halinde başvuru yapılabilir.
4. Grup katılımcılarının aynı okulda öğrenim görmeleri şarttır.
5. Yarışmaya grup veya birey olarak birden fazla alanda başvuru yapılamaz.
6. Yarışmada ödül projeye verilmektedir. Grup katılımlarında ödül kazanılması haline her ikisi de aynı ödülü almaya hak kazanacaktır.
7. Katılımcı grup veya birey olarak birden fazla projede görev alamaz.
8. Yarışmada her projeye bir danışman eşlik edebilir.
9. Projenin özgün olması şart olup, daha önce herhangi bir ulusal veya uluslararası yarışmada derece almamış olması şarttır.
10. Yarışmada tüm işlemler (başvuru, proje yükleme, duyuru vs.) web sitemiz üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.
11. Projeler sayısal (dijital) ortamda hazırlanmak zorundadır. Bunun dışında gerçekleştirilen projeler kabul edilmeyecektir.
12. Yarışma belgelerinin hiç bir yerinde (Kimlik bilgi formu hariç) projeyle ilişkili öğrenci, danışman ve okula ait isim, yazı, işaret, sembol yer alamaz.
13. Proje ile sahipleri arasındaki kimlik ilişkisi, online başvuru sırasında belirlenen başvuru referans numarası ve kullanıcı rumuzu olacaktır. Bu bilgiye sadece organizasyon sekreterliği sahip olacaktır.
14. Tüm katılımcılar, sisteme proje ve proje raporunu yüklemek zorundadır.
15. Yarışmacılardan web sitesi/portal, eğlenerek öğrenelim/animasyon ve yazılım geliştirme alanlarında başvuranlar ftp alanına en fazla 100 Mbyte boyutunda veri transfer edebilir , diğer alanlarda ki yarışmacılar ise en fazla 50 Mbyte veri transfer edebilir.
16. Organizasyon sekreterliği tarafından yarışmacılara ayrılan ftp alanın üzerinde veri transfer etmek isteyen yarışmacılar (web sitesi/portal, eğlenerek öğrenelim/animasyon ve yazılım geliştirme) projeleri cd/dvd ortamında, proje ön değerlendirme tarihinden önce organizasyon sekreterliğinin elinde olacak şekilde gönderebilir.
17. Yarışmacıların kullandıkları programların lisans sorumlulukları kendilerine aittir. Organizatör kurumlar doğabilecek sorunlardan hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
18. Katılımcı herhangi bir kişi veya kurumun, telif hakkı, marka, gizlilik, tanıtım ve diğer fikri haklarını ihlal etmemelidir. Bu ihlalden katılımcı öğrenci ve danışmanı sorumludur.
19. Derece alan bütün projelerin telif hakları proje sahiplerine veya organizatör kuruma aittir.
20. Organizatör kurum, katılan projeleri sergileme, yayınlama ve arşivleme hakkına sahiptir.
21. Organizatör kurum projelerin geri gönderilmesinden sorumlu değildir.
22. Projenin herhangi bir içeriği, genel ahlak kurallarına aykırı, müstehcen, aşağılayıcı, kötüleyici ve iftira edici içeriğe sahip olmamalıdır.
23. Yarışmacılar final sunumunda ön değerlendirme için gönderilen sunumların güncellenmiş hali (görsellik bakımından %10 değişiklik yapılabilir.) ile sunum yapabilirler.
24. Yarışmacılar şikayet, istek ve dileklerini organizasyon sekreterliğine web sitesi üzerinden yapacaktır. Web sitesine yapılan başvuruların dışındaki başvurular dikkate alınmayacaktır.
25. Yarışmacılar organizasyon süresince organizasyon sekreterliğinden yarışma süreci, detayı ve sunumu hakkında bilgi alabilecektir.
27. Organizatör kurum organizasyonun içeriği ile ilgili değişiklikler yapma hakkına sahiptir. Bu değişiklikler resmi web sitesi adresinden yayınlanacaktır.
28. Yarışmaya online olarak başvuruda bulunmak tüm katılım koşullarını kabul etmek anlamına gelir.
Ödüller
Dereceye Giren Öğrencilere
Derece Öğrenci Ödül
Birincilik % 100 Burs
İkincilik % 75 Burs
Üçüncülük % 50 Burs
2013-2014 Yarışma Takvimi
Online başvuru: 7 Nisan 2014 – 28 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilir. Yarışmanın resmi web sitesinde online başvuru sekmesi tıklanır. Karşınıza gelen online başvuru belgesi eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulur ve gönder düğmesi tıklanır. Online başvuru işlemi tamamlanır.
Proje ve proje raporu yükleme: 7 Nisan 2014 – 28 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilir. Kullanıcı giriş düğmesinden kullanıcı girişi gerçekleşir. Kullanıcı panelinde projemi yüklemek istiyorum linki tıklanır. Gözat düğmesinden ilgili proje veya raporu seçilerek proje yükleme işlemi gerçekleştirilir.
Proje ön değerlendirme: 29 Nisan 2014 – 19 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilir. Sisteme yüklenen projeler alanlara göre önceden belirlenen jüri değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları jüri grup başkanları tarafından organizasyon sekreterliğine iletilir.
Finalistlerin İlanı: 20 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilir. Ön değerlendirme sonucu yarışma resmi web sayfasından ilan edilir.
Proje sunumları: 24-25 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilir. Sunum süresi, değerlendirme ölçütleri, puanlama, sıralama ve yapılacak yerler final aşamasında web sayfamızdan duyurulacaktır. Sunumlar bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Sunum odalarında bilgisayar, projeksiyon aleti ve internet mevcut olacaktır.
Finalistlerin ilanı ve ödül töreni: 26 Mayıs 2014 Pazartesi tarihinde gerçekleştirilir. Ödül töreni İstanbul Aydın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. Finalistlerin dereceleri ilan edilecektir. Dereceye giren yarışmacı(lar)ın ve danışman öğretmen(ler)in ödülleri ve sertifikaları verilecektir.
Sonuçların İlanı: Yarışma sonuçları 26 Mayıs 2014 Pazartesi günü ödül töreninde açıklanacaktır. Ödül töreni ardından yarışmanın resmi web sitesi www.aydin.edu.tr da duyurulacaktır.
Değerlendirme Ölçütleri
İçerikte özgünlük: Yeni ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış konulardan seçilmiş olması önemlidir. Derleme ve ya toplama, bilimsellikten uzak bilgilere fazla yer verilmemelidir.
Kaynaklar: Hazırlanan projede faydalanılan kaynaklar ayrıca belirtilmelidir.
Zenginlik: Çok fazla kaynaktan araştırma yapılarak hazırlanmış ve zengin bir içeriğe sahip olmalıdır. Bunun hazırlanması sırasında tekrarlara yer verilmemelidir.
Doğruluk: İçeriğin zenginliği kadar doğru ve güvenilir olması da önemlidir. Bu nedenle tasarımın hazırlanmasında faydalanılan kaynakların güvenilir kaynaklar olmasına dikkat edilmelidir.
Görsellik: Estetik açıdan göze hitap etmelidir. Gereksiz ayrıntılardan kaçınılmalıdır. İşin önemli kısımlarına ağırlık verilmelidir.
Düzen: Kullanım kolaylığı sağlamalıdır.
Tasarım
Kolay Kullanım: Hazırlanan projenin kullanıcı dostu olması, konu hakkında daha önce bilgisi olmayanların bile kolayca adapte olması beklenir.
Özgünlük: Hazırlanacak projelerin daha önce başkaları tarafından yapılmamış veya aynı kişiler tarafında yapılmış ise, başka bir yarışma vb. yerlerde sunulmamış olması gerekir. Yani özgün bir içerik yapısına sahip olmalıdır.
Düzgün Çalışması: Hazırlanan projenin uygulanması sırasında eksik bırakılmış, tamamlanmamış işlemleri olmamalıdır. Bütün işlemlerde bir bütünlük olmalıdır.
Uyum: Hazırlanan projenin bütün başlık ve alt başlıklarının birbirleri ile ahenk içerisinde olmalıdır.
Teknoloji
Kullanılan Programlar: Hazırlanan projede kullanılan programların güncel ve kolay elde edilebilen türden olması ve ayrıca bir teknoloji ürünü olması beklenir.
Yazılımlar: Hazırlanan projeyi gerçekleştirecek kişilerin, kullanılan yazılımlar (Programlar) hakkında yeterli bilgiye sahip olması beklenir. Aynı zamanda yazılımların çeşitli ve birbirlerini destekleyici türden olması da önemlidir.
Scriptler (Betikler): (WEB sayfası hazırlamada kullanılan) Scriptlerin tasarımın neresinde ve amaçla kullanıldığı, tasarımcılar tarafından bilinmelidir. Hazır scriptler fazla kullanılmamalıdır.
İletişim
Yarışma Sekreterliği
E-Posta : gencbilisimciler@aydin.edu.tr
Telefon : 4441 428-26703
Yarışma Düzenleyen Kuruluş :
İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
İlgili kişi : Uzm.Devran KORKMAZ (Yarışma Koordinatörü)
E-Posta : devrankorkmaz@aydin.edu.tr
Telefon : 4441 428-26304