Girne Amerikan Üniversitesi 3. Yaratıcı Fikirler Yarışması
Şartname
1) Yarışmaya KKTC ve/veya TC sınırları içerisinde ikamet eden KKTC,TC ve/veya yabancı uyruklu 14-25 yaş arası tüm gençler katılım gösterebilir.
2) Katılımcılardan dünyanın ihtiyaçlarına yanıt verebilecek, teknoloji ve yenilikçiliğe dayalı, disiplinler arası ekip çalışması ile ticari anlamda uygulanabilir bir işe dönüştürülebilecek, yaratıcı ve yenilikçi fikirlerini sunmaları beklenmektedir. Yaratıcı fikir kapsamında yeni bir ürün, teori, hizmet ve/veya icat ile yarışmaya katılım gösterilebilir.
3) Katılımcıların 24 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek yarışmanın finaline katılmaya hak kazanmaları için ön elemeden geçmeleri gerekmektedir. “ Başvuru İçin Gerekli Belgeler” kısmında yer alan belgelerle en geç 22 Nisan 2015 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir.Gerekli belgeler söz konusu tarihe kadar adresine iletilecektir.
Yapılacak jüri değerlendirmesinin ardından ön eleme sonuçları 30 Nisan 2015 tarihinde web sitesinde açıklanacaktır. Ön elemeden geçen yarışmacılar yaratıcı fikirlerinin detaylı proje sunumlarını 30 Mayıs 2015 tarihine kadar Girne Amerikan Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Etkinlik Müdürlüğüne posta yolu ile veya elden teslim edilmesi gerekmektedir. İkinci bir jüri değerlendirmesinde projeler değerlendirilecek ve final yarışmasına katılmaya hak kazanan yarışmacılar 18 Haziran 2015 tarihinde web sitesinde duyurulacaktır. 24 Haziran 2015 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi himayesinde yapılacak yarışmanın finalinde yarışmacılar projelerinin sunumlarını gerçekleştirecektir. Final yarışmasının sonunda yarışmacılar üçüncü ve son jüri değerlendirmesine tabi tutulacaktır. Final yarışmasının ardından düzenlenecek olan ödül töreninde kazananlara ödülleri teslim edilecektir.
4) Yarışmaya katılanlar, fikirlerinin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır.
5) Yarışmaya gönderilecek fikir, teori, proje ve/veya icat daha önce düzenlenmiş herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Aksi takdirde projeler ; jüri araştırmasının ardından yine jüri kararı ile yarışma dışı bırakılırlar.
6) Yarışmaya katılan öğrenci/takımlar, proje/ürün ve kişisel fotoğraf, görsellerinin yarışmayı ve düzenleyen kuruluşları tanıtmak üzere yazılı/görsel medyada ve basılı malzemelerde kullanılacağını kabul etmiş sayılır
7) Yarışma organizatörleri veya jüri üyelerinin birinci dereceden akrabaları yarışmaya katılamazlar.
8) Jürinin kararı kesindir ve değiştirilemez.
9)Y arışmaya en fazla iki fikir, teori, icat, proje ve/veya ürün ile katılım gösterilebilinir.
10) Proje dili Türkçe veya İngilizce olmalıdır.
11) Yarışmaya katılımcılar bireysel olarak veya en fazla dört kişiden oluşan bir takım ile katılabilirler.
12) Yarışma finali ve ödül töreni 24 Haziran 2015 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs kampüsünde gerçekleşecektir.
13) Katılım şartları bu madde dahil 13 maddeden oluşur.Her katılımcı yarışmanın katılım koşullarını kabul etmiş sayılır.Girne Amerikan Üniversitesi katılım şartlarını değiştirme hakkını saklı tutar.
– Yaratıcı fikrini beyan edecek olan yarışmacı fikrini açıklayan 2500 kelimelik bir kompozisyon yazması gereklidir. (11pt Calibri font) Sorulardan en az dördünün cevaplanması gerekmekle beraber 1. Sorunun cevaplanması zorunludur.
1.Yaratıcı fikriniz hangi sorunu veya ihtiyacı ele almaktadır?Sunduğunuz çözümü ayrıntılı olarak açıklayınız.
2.Hedef kitleniz nedir? Sunduğunuz ürün, teori, servis veya teknoloji kimler tarafından kullanılacak veya talep görecektir?
3.Dünyada sunmuş olduğunuz fikire yakın teoriler, düşünceler, örnekler ve/veya icatlar var mı? Var ise sizinkinin diğerlerinden farkı nedir?
4.Yaratıcı fikrinizi daha ileriye taşıma kararı alırsanız sizde bulunan hangi özellikler bunu bir başarı öyküsü haline getirmenize yarar sağlayacak ve çalışmanızın kendi alanında fark yaratmasına neden olacaktır?
5.Sizce bu fikir kendi alanında yeni bir pazar veya yeni bir iş kolu yaratabilir mi?
6.Mevcut yaratıcı fikrinizi, zamanla daha fazla geliştirmek, strateji uygulamak mümkün olur mu?Nasıl? Açıklayınız.
7.Yaratıcı fikriniz başarıyla hayata geçirilmesi durumunda ne gibi faydaları olacaktır? Başarıyla uygulanması durumunda sağlayacağı ekonomik, sosyal, kültürel ve/veya çevresel katkılarını belirtiniz.
Katılım Formu: