Ana SayfaTübitak 4004 4005 4006 4007 4008 2237Fen Bilgisi Öğretmen Adayları Beceri Gelişimi

Fen Bilgisi Öğretmen Adayları Beceri Gelişimi

Fen Bilgisi Öğretmen Adayları Özel Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrencilerin Deprem Farkındalıklarını Artırmaya Yönelik Materyal Hazırlıyor (TÜBİTAK 2237-A) eğitimi başvuruları açıldı.

Projenin yaygın etkisinin hedeflerine ulaşabilmesi için belirlenen farklı bölge ve şehirlerden katılıma dikkat edilecektir. Bu kontenjanların yarısı bayan diğer yarısı erkek (3. ve 4. sınıfta öğrenimine devam eden fen bilgisi) öğretmen adayından oluşacaktır. Proje katılımı gönüllülük esasına dayalı olup, projenin web sitesi (http://fenbilimleri.trabzon.edu.tr/) üzerinden bireysel başvuru yapmaları istenecektir. Başvuru sayısıyla doğru orantılı olarak 24 asil 24 yedek olmak üzere toplam 48 kişilik katılımcı listeleri hazırlanacak; asıl listedeki öğretmen adaylarından projeye katılamama durumu olanların yerine yedek listedeki adaylar davet edilecektir.

Listelerin oluşturulmasında ise;
• Daha önce benzer türden bir eğitim projesine katılmamış olma
• Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. ve 4. sınıf öğrencisi olmak
• Ağırlıklı Not Ortalaması
• Katılım isteğini gerekçelendirme ölçütleri temel alınacaktır.

Projenin Kapsamı

Etkinligin bes günde tamamlanması planlanmaktadır. Etkinligin ayrıntılı içerigi etkinligin programı kısmında sunulmustur. Bu etkinligin amacı, destek egitim odasında kullanılmak üzerine fen bilgisi ögretmen adaylarının özel egitime ihtiyacı olan ögrencilerin beceri gelisimlerine odaklı materyal hazırlamalarını saglamaktır. Ögretmen adayları fen bilimleri dersi ögretim programındaki ögrenme alanlarının (dünya ve evren, madde ve dogası, fiziksel olaylar, canlılar ve yasam) her biri ile ilgili materyal tasarlayacaklardır. Etkinligi yazımı asamasında özel egitim uzmanları ile görüsmeler yapılmıstır. Bu görüsmeler sonucunda fen bilgisi ögretmen adaylarının kaynastırma egitiminde destek egitim odasında en fazla karsılasabilecekleri tanı grupları olan özel ögrenme güçlügü ve hafif düzeyde zihinsel yetersizlik üzerinden etkinliklerin planlanması gerektigine karar verilmistir. Bu sekildeki bir planlamanın süreci yönetmek açısından faydalı olacagı alan uzmanları ile yapılan toplantılarda ortaya çıkmıstır. Materyaller tasarlanırken özel gereksinimli (özel ögrenme güçlügü ve hafif düzeyde zihinsel yetersizlik) ögrencilerin özellikleri ön planda tutulacaktır. Ayrıca hazırlanan materyallerle ögrencilerin beceri (yasam ve bilimsel süreç becerileri) gelisimlerine odaklanılacaktır. Hazırlanması planlanan çalısma yapraklarının dikkat çekme bölümlerine kavram karikatürleri ve örnek olaylar yerlestirilecektir. Etkin ugrası bölümünde deneylere ve karekod uygulamasına yer verilecektir. Ayrıca yapılması planlanan deneylerin karekodlara nasıl gömülecegi konusunda bilgilendirme yapılacaktır. Çalısma yapraklarının degerlendirme bölümünde ise egitsel oyun ve dijital öykülerden faydalanılacaktır.

https://fenbilimleri.trabzon.edu.tr

Editör
Editörhttp://www.bilimsenligi.com/
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.