Sayın Fen Bilgisi Öğretmen Adayı;
Tübitak 2229 Kodlu “Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı” kapsamında “Fen Bilgisi Eğitimi Lisans Öğrencilerine Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı – 3” isimli bir etkinlik yapmayı planlamaktayız. 20-27 Aralık 2015 tarihleri arasında Rize/Çayeli Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde yapılması planlanan çalıştaya, Eğitim Fakültelerinin Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programının 3. sınıfında okuyan başarılı 28 öğrenci davet edilecektir. Çalıştaya başvuru için ekteki yönergeleri takip ederek istenen bilgileri eksiksiz yazmanız gerekmektedir. Katılımcı adaylarına, seçilmeleri durumunda mesajla bilgi verilecektir.
Kapsam
TÜBİTAK 2229 – Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında ilköğretim, ortaöğretim, ön lisans ve lisans öğrencilerini Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimlerde çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunabilmek amacıyla düzenlenecek bilim kampları, proje danışmanlığı eğitimleri, teorik ve uygulamalı yaz ya da kış okulları, kurs, seminer ve benzeri diğer bilimsel eğitim etkinliklerine önemli destekler vermektedir.
Bu desteklerin esas amacı, ilkokuldan başlanarak her bir öğrenme seviyesindeki öğrencinin bilim okuryazarı olmasını ve bilimsel çalışmalar yapmaya yönelik teşvik edilmelerini sağlamaktır. 2013 yılında yenilenen fen bilimleri öğretim programı da, her bir sınıf seviyesindeki öğrencinin farklı türden bilimsel sorgulamalar yapmasını hedeflemektedir. Bu bağlamda, 3-4. sınıflar için yapılandırılmış, 5-6. sınıflar için rehberli ve 7-8. sınıflar için ise açık uçlu sorgulama sürecinin işletilmesi istenmektedir. Yine de, yapılan çalışmalarda hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin bilimsel sorgulamayı amaçlanan doğrultuda yapamadıkları ortaya çıkmaktadır. Bilimsel sorgulama yaptırabilmek, öncelikle bilimsel düşünme ruhunu içselleştirmeyi sonra da bizzat bilimsel sorgulama yapabilmeyi gerekli kılmaktadır. Bu açıdan hem iş başındaki öğretmenlerin, hem de hizmet öncesi dönemdeki öğretmen adaylarının ilgili konuda kuramsal ve uygulamalı bir bilimsel etkinliğe katılmalarının teşvik edilmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle de, hizmet öncesi dönemdeki öğretmen adaylarının bilimsel sorgulamanın kuramsal boyutlarının etraflıca tartışıldığı ve bilimsel bir faaliyet içinde sorgulamanın çok yönlü olarak tecrübe edildiği bir etkinliğe katılmaları, hem mesleki deneyim kazanmaları hem de akademik kariyer ilgileri ile seçimlerinin yönlendirilmesi açısından önem taşımaktadır.
Etkinliğin Kapsamı:
Bilim ve Araştırma (Bilimin Doğası ve Felsefesi)
Proje Yönetimi
Bilgiye Erişim
Fen Eğitiminde Proje Yaklaşımı
Bilimde Etik
İletişim ve Etkinlikler
Bilimsel Verilerin Değerlendirilmesi (İstatistik)
Sunum Teknikleri ve Poster Hazırlama
Araştırmaların Raporlanması
Paralel Oturumlar (Fen Bilimlerinin alt konuları)
– Danışman öğretim üyelerinin kendi ilgi/çalışma alanlarına yönelik tanışma sunumları,
– Öğrenci ve öğretmenler tarafından geliştirilmiş proje örneklerinin incelenmesi,
– Proje konusunu belirleme ve hazır bulunuşluk düzeyini artırmaya yönelik görüşmeler
Sanatsal Etkinlikler
Sosyal Etkinlik
Proje Önerisi Hazırlama
Proje Uygulama
Proje Raporlama
Proje Sunumları ve Değerlendirme
- Çalıştay için son başvuru tarihi 13 Aralık 2015 Saat:23:59 olarak belirlenmiştir.
Başvuru yapmak için tıklayınız.