Fake News, Fact Effect isimli eTwinning projemiz 8 Türk, 1 Romanya ortaklarımızla öğrencilerimizi yalan haberlerin gerçek etkileri hakkında bilinçlendirmeye devam ediyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte görsel, işitsel ve yazılı medya kanallarının erişilebilirliği artmıştır. Bu medya kanallarının öğrencilerin fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimleri üzerinde birçok etkisi bulunmaktadır. Yabancı ve Türk ortakların olduğu projemizde öğrencilerin yaptıkları aktivitelerle güvenilir bilgiye erişim, erişilen bilgilerin eleştirel olarak değerlendirilmesi, medya kanallarının doğru kullanılması, dijital ortamda ortaya çıkan tehlikelerden kendini koruma becerisi ,yeni medya kanallarında oluşan iletişimin dilini anlama becerisine sahip olmalarını ve 2030 hedeflerine hazırlanmalarını amaçlamaktayız.

Proje ortaklarımız Koyunlu Namık Kemal Ortaokulundan Belkıs Kuyugöz , Üstay Ortaokulundan Bilgin Tunç Yüksel , Andaç Yarma Ortaokulundan Esra Çiftçi, Yeniyapan Ortaokulundan Merve Mercan Yıldırım , Semiha Altunkan Ortaokulundan Nihan Akar , Scoala Gimnaziala Filiasi Simona Bogdan , Nuri Zekiye Has Ortaokulu Şüheda Ceylan ve kurucu ortaklarımız Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Ali Çetin ve Mehmet Demir Ortaokulundan Merve Göçmen hocalarımızdır.

Projemizde  8 Türk ve 1 Romanya ortaklarımızla güzel dostluklar kurarak işbirliği içerisine çalışmaktayız. Bu çalışmaları yaparken öğrencilerin proje tabanlı öğrenme yöntemiyle işbirliğine, yaratıcılıklarına ve hayal güçlerine dayalı özgün çalışmalar ortaya çıkması ve web2 araçlarını kullanarak proje ortakları ile İngilizce iletişim kurmaları da amaçlandık. Öğrencilere kendilerini tanıma, becerilerini geliştirme, bilgi, beceri ve edinim düzeyini sorgulatarak özdenetim becerilerine katkı sağlamak, özgüvenlerini geliştirmek, bilgiyi edinme, bunları akranları ile paylaşma gibi yetileri edindirmek önceliklerimiz arasındadır.