7. eTwinning Ulusal Konferansı, Antalya’nın Serik ilçesinde başladı.
7. eTwinning Ulusal Konferansı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, daire başkanları, Bakanlık temsilcileri, il koordinatörleri, başarılı proje yapan öğretmenler ve akademisyenlerden oluşan 282 kişinin katılımıyla başladı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, ulusal eTwinning Projesi’nin amacının, ülkemizdeki her okulun bilişim etiği çerçevesinde en az bir kaliteli eTwinning projesi yapmasını destekleyerek, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini verimli ve amaca yönelik kullanmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi. Başarılı eTwinning proje sayısının arttırılmasıyla, eğitim ortamlarında öğretmen ve öğrencilerin bilişim teknolojileri becerilerinin artacağını, öğretim-yöntem ve tekniklerinde değişim sağlanarak, işbirliği içinde kültürlerarası diyaloğun güçlendirileceğini belirtti.
Programın sonunda F@TİH Projesi donanım ve yazılımlarını ve EBA’yı eTwinning projelerinde en iyi kullanan öğretmenlere ödülleri verildi. Program daha sonra proje stantlarında iyi örneklerin incelenmesiyle devam etti. 3 gün sürecek konferansın ikinci gününde, öğrenci ve öğretmenlerin nasıl proje yapacakları konusunda oturumlar yapılacak. Konferans, 3 Aralık’ta yapılacak ödül töreniyle sona erecek.
eTwinning faaliyeti nedir?
eTwinning faaliyeti Avrupa Komisyonu Eğitim Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından Erasmus + Programı kapsamında finanse edilen, Avrupa Okul Ağı Konsorsiyumu organizasyonunda, 36 Avrupa ülkesi ve 6 Avrupa dışı ülke eğitim bakanlıkları veya ulusal ajansları tarafından yürütülen bir faaliyet. Faaliyetin 2019 yılı aralık ayına kadar devam etmesi ve Erasmus + kapsamında merkezî bir role kavuşturulması Avrupa Komisyonunca kararlaştırıldı. Türkiye’de eTwinning faaliyeti, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülüyor.