Etwinning Projesi; Bütünleştirilmiş etkinliklerin (yüz yüze ya da uzaktan eğitimde) dijital içeriklerle zenginleştirilmesi

Proje Ortakları; Türkiye’den 4 farklı il ve Romanya’dan bir ilkokul öğretmeninin katılımı ve işbirliği ile gerçekleştirilmiştir.

Projenin Konusu; Pandemi sürecinde aile ile yapılan etkinliklerin kaliteli hale getirilmesi,
Dijital içeriklerle zenginleştirilerek öğrencilerin kalıcı öğrenmelerinin kalıcı desteklenmesi.
Öğrencilerin süreçte tek değil tüm Dünya çocuklarının aynı durumda olduğunun anlaşılması.
Projenin Hedefleri; Pandemi sürecinden etkilenen sadece kendilerinin olmadığını hissettirmek
Uluslararası bilinci doğal ortamında ve farklı kültürdeki bireylerle desteklemek
Bütünleştirilmiş etkinlikler planlamak ve dijital içeriklerle zenginleştirmek
Aile soy ağacı ve Dünya’nın sadece yaşadığı yerden ibaret olmadığını farkettirmek. Ülke değil Dünya vatandaşı olma bilincini geliştirmek.

Proje de yer alan etkinliklerden örnekler;
– Aile soyağacı (aile katılımı etkinliği olarak planlanmış ve Artstep sanal sergisi ile resimler tüm okullara yayınlanmıştır)
– Anneanne ve dedem ile birlikte yapmaktan hoşlandıklarım (kuklalar evler de Aile katılımı etkinliği olarak verilmiş daha sonra okulda Chatter Pix ile seslendirilmiştir) Proje ortağımızın farklı dil kullanması ile de ÇOK DİLLİLİK süreci desteklenmiştir.
– Ailem toplantısı (Toplantı kitapçığı verilmiş ve sınıfta Kahoot oyunu hazırlanarak çalışmanın devam etkinliği yapılmıştır.

– Anne ve babanın çocuğuna mektubu (Anne ve babalarca yazılan mektuplar Jigsaw Planet ile puzzle haline getirilmiş öğrenciler akıllı tahta da bu yap-bozları tamamlamış sonrasında da bu yap-bozların linkleri ailelere mektup ile birlikte hediye edilmiş, ilk dijital ayak izleri olmuştur)
Bu ve bunun gibi pek çok etkinlik aile, öğrenci ve okul sarmalı şeklinde planlanmış öğrencilerin süreçten eğlenceli ve aktif olabilecekleri etkinliklerle zenginleştirilmiş böylelikle öğrenciler de tükenmişlik ya da okula karşı olumsuz duygular geliştirilmesinin önüne geçilmiş olmuştur.

 

Artstep ile sanal sergi uygulamasi ve bas parmak asagi yukari teknigi ile etkinligin ogrenciler tarafindan degerlendirilmesi gorseli 2