“Yenilik ve Eğitim” eTwinning Kitabı Sizlerle
44 ülkenin yer aldığı, ülkemizde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde 2009 yılından beri yürütülmekte olan eTwinning Faaliyeti kapsamında hazırlanan “Yenilik ve Eğitim” adlı kitap yayımlandı.
Bu kitap eTwinning platformunun yeni adresi olan Avrupa Okul Eğitim Platformu’na (ESEP-European School Education Platform) odaklanarak öğretmen eğitimleri ve öğretmenlerin mesleki gelişim fırsatları için öneriler sunmakta, öğretmenlerin mesleki yetkinliklerini artırmayı hedefleyen yenilikçi yaklaşımlar içermektedir.
eTwinning Öğretmen Projeleri için sayfamızı ziyaret ediniz.
Kitapta iyi proje örnekleri ve Kalite Etiketi kriterlerini içeren kılavuz da yer almaktadır.
Bu kitap, eTwinning faaliyetinde yer alan ve de yer almak isteyen tüm paydaşlar için önemli bir kaynak olacaktır.
Kitaba ulaşmak için
http://etwinning.meb.gov.tr/etwinning-faaliyeti-yenilik-ve-egitim-konulu-kitabiyla-sizlerle/
eTwinning Faaliyeti, 2005’ten beri yüzbinlerce öğretmenin öğrenmeyi daha etkili hale getirmek ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak için kullandıkları çok yönlü bir sosyal okul ağı platformudur. eTwinning faaliyetinin genel hedefi, Avrupa’da öğretmenlerin ve öğrencilerin yer aldığı güvenli, pedagojik bir web tabanlı sosyal paylaşım ağı oluşturmaktadır. eTwinning faaliyeti temelde Avrupa’nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin, farklı okullardan öğretmenlerle deneyimlerini paylaştığı, fikir alışverişinde bulunduğu çevrimiçi bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Öğretmenler bu platformda farklı ülkelerden iletişim kurdukları öğretmenlerle hazırladıklaroı projelerle ile kendi eğiitim süreçlerine uygun çalışmalar yapmaktadırlar. Esasmus+ programı çerçevesinde Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen eTwinning faaliyeti günümüzde en başarılı, en yaygın hayat boyu öğrenme programlarından biri haline gelmiştir. Birçok eğitim fakültesinde görev yapan akademisyenlerin de yer aldığı bu platform, öğretmen Eğitimi Akademisi (ITE-Inıtial Teacher Education) girişimi ile öğretmen adaylarına yenilikçi pedagojileri sunmaktadır. 44 ülkenin yer aldığı bu faaliyet ülkemizde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde 2009 yılından beri yürütülmektedir.