ERCİYES ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA KRİTERLERİ
Amaç, Kapsam ve Dayanak: Erciyes Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Kriterleri’nin amacı; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ile öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma yönetmeliğindeki ilkeleri esas alarak Erciyes Üniversitesi’nin fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar, meslek yüksekokulları ve Rektörlüğe bağlı bölümlerinde görev yapacak olan öğretim üyelerinin akademik kadrolara yükseltilme ve atanmalarında aranacak asgari ilke ve kriterleri belirlemektir.
- Yardımcı Doçent Atanmasında Aranacak Kriterler[1]
- Doktora, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık ya da sanatta yeterlik unvanını ilgili alanda almış olmak.
- Doktora, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık ya da sanatta yeterlik unvanını aldıktan sonra veya doktora sırasında yurtdışında ilgili veya görevlendirildiği bilim alanında en az 3 ay süre ile bir Yükseköğretim veya Araştırma Kurumunda çalışmış/araştırmalarda bulunmuş olmak. Madde 3 veya 4’te yer alan 2 adet yayın şartı yerine, 2 tanesi indekslerde taranan dergilerde olmak üzere 3 veya daha fazla yayını olanlarda bu kural aranmaz.
- Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Fen, Mühendislik, Ziraat, Havacılık-Uzay Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakülteleri ile Eğitim Fakülteleri ve Yüksekokulların fen ve sağlıkla ilgili bölümlerinde Yard. Doç. kadrosuna atanabilmek için birisi indeks’e (AHCI, SSCI, SCI veya SCI-Expanded) giren bir dergide sorumlu yazar (ilk isim veya corresponding author) olmak kaydı ile en az 2 adet makale türünde yayın yapmış olmak.
- İktisadi ve İdari Bilimler, Edebiyat, Hukuk, İlahiyat, İletişim ve Turizm Fakülteleri ile Eğitim Fakültesinin sosyal ve dil bölümleri ile Yüksekokulların sosyal bölümleri alanında yardımcı doçent kadrosuna atanabilmek için en az bir tanesi uluslararası indekslerde taranan hakemli bir dergide ve sorumlu yazar olmak kaydı ile en az 2 adet yayın yapmış olmak.
- Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar ve Mimarlık alanları hariç TÜBİTAK, TÜBA, GEBİP, AB, SANTEZ, TAGEM veya eşdeğerdeki kurumlara proje yöneticisi olarak en az 1 tane proje başvurusunda bulunmuş ve başvurusu değerlendirmeye alınmış olmak veya aynı kurumlarca kabul edilmiş 1 projede yürütücü veya 2 projede yardımcı araştırıcı olmak. İlk atama aşamasında bu şartı sağlamamış olanlar, ikinci atamada (ilk görev uzatma döneminde) bu şartı yerine getirmek zorundadırlar.
- ÜDS, KPDS veya YDS’den en az 65 puan ya da “ÖSYM” tarafından eşdeğeri kabul edilen bir dil sınavından 65’in karşılığı bir puan almış olmak. Çalışma alanı bir Yabancı Dil olan bölümlerde çalışma alanı dışındaki başka bir dilden (merkezi bir Y.Dil sınavından) en az 60 puan almış olmak.
- Fakülte, enstitü veya yüksekokul yönetim kurulunca düzenlenecek olan yabancı dil sınavında başarılı olmak. Başarı için aday, 100 üzerinden en az 70 puan almalıdır. Bilim alanı bir yabancı dil olan adaylar, sınava başka bir dilde girmek zorundadır (Bu madde, 2547 sayılı yasa gereğidir).
- Yeni kurulan ya da öğretim üyesi sayısı 3’ten az olan Bölümlerde (Sağlık Bilimleri Alanlarında Anabilim Dalı, MYO’da program), Yardımcı Doçent atamalarında hangi kriterlerin aranıp aranmayacağına Üniversite senatosu karar verir.
- Doçent Atanmasında Aranacak Kriterler[2]
- Doçentlik unvanı, atanacağı ilgili temel alanda veya yakından ilgili bir alanda alınmış ve en az 3 ay süreli ve akademik amaçlı yurtdışı deneyimi olmak. Madde 3’te yer alan şartların en az bir fazlasını yerine getirenlerden yurtdışı deneyimi istenmez.
- Üniversitelerde en az 2 yıl süreyle akademisyen olarak çalışmış veya Doçent kadrosuna atanma sırasında en az 2 adet Yüksek Lisans veya 1 adet Doktora/Tıpta uzmanlık tez danışmanlığı yaparak ilgili tezi/çalışmayı tamamlamış veya yürütüyor olmak. Altı (6) ay veya daha uzun süre ile yurtdışında bilimsel çalışma yapmış olanlarda bu şart aranmaz.
- TÜBİTAK, TÜBA, GEBİP, AB, SANTEZ, TAGEM veya eşdeğerdeki kurumlara proje yöneticisi olarak en az 2 adet proje başvurusunda bulunmuş ve başvurusu değerlendirmeye alınmış olmak veya aynı kurumlarca kabul edilmiş 1 projede yürütücü veya iki projede araştırmacı olmak, (Yard. Doç.’lik başvurusu sırasında değerlendirilen bir proje, Doçentlikte dikkate alınmaz). Sosyal Bilimler, Mimarlık ve Güzel Sanatlar alanlarında, proje başvurusu karşılığında hangi kriterin esas alınacağına (proje, kitap, indeksli makale veya Tablo 1’den ilave puan), Senato karar verir.
- Fen, Sağlık, Eğitim ve Sosyal Bilimler alanında Tablo 1a’dan 100 puan, Mimarlık veya Güzel Sanatlar alanında Tablo 1a ve/veya Tablo 1b’den 100 puan, Tablo 2’den ise 50 puan olmak üzere toplamda en az 150 puan almış olmak.
- Yeni kurulan veya öğretim üyesi sayısı 3’ten az olan Bölümlerde (Sağlık Bilimleri Alanlarında Anabilim Dalı, MYO’da program) Doçent atamalarında, ilgili/yakın bir temel alanda doçentlik unvanı dışındaki diğer koşullar aranmayabilir.
- Profesör Atanmasında Aranacak Kriterler[3]
- Alanında doçentlik müracaat kriterlerini (ÜAK tarafından belirlenen), ikinci defa sağlamış olmak ve özgün makale/kitap aranmayan alanlarda, özgün bir araştırma makalesi veya bir kitabı başlıca eser olarak sunmak.
- Doçentlik unvanını aldıktan sonra profesörlüğe atanabilmek için gerekli olan yasal sürenin en az yarısını, üniversitelerveya alanı ile ilgili bilimsel bir araştırma kuruluşunda fiilen çalışarak geçirmiş olmak.
- En az 3 adet Yüksek Lisans veya 1 adet doktora (veya tıpta uzmanlık) tezi yönetmiş/yönetiyor olmak (Atanacağı alanda en az üç yıl önce doktora veya tıpta uzmanlık ya da yüksek lisans tezi programı açılmayan veya hiç olmayan, bölüm veya Anabilim dallarında bu kriter aranmaz). Zorunlu nedenlerle bu şartı sağlayamayanların, Madde 5’te istenen puan şartını, %20 fazlasıyla sağlaması gerekir.
- Doçent unvanını aldıktan sonra, TÜBİTAK, TÜBA, AB, SANTEZ, TAGEM veya eşdeğerdeki kurumlara proje yürütücüsü olarak en az 2 tane proje başvurusunda bulunmuş ve başvurusu değerlendirmeye alınmış olmak veya aynı kurumlarca kabul edilmiş 1 projede yürütücü olmak. Sosyal Bilimler, Mimarlık ve Güzel Sanatlar alanlarında proje başvurusu karşılığında hangi kriterin esas alınacağına (proje, kitap, indeksli makale veya Tablo 1’den ilave puan), Senato karar verir.
- Doçent unvanını aldıktan sonra, Fen, Sağlık, Eğitim ve Sosyal Bilimler alanında Tablo 1a’dan en az 150 puan (Mimarlık ve Güzel Sanatlar alanında Tablo 1a ve/veya 1b), Tablo 2’den ise en az 50 puan olmak üzere toplamda 200 puan almış olmak.
- Yeni kurulan veya öğretim üyesi sayısı 3’ten az olan Bölümlerde ( Sağlık Bilimleri Alanlarında Anabilim Dalı, MYO’da program) profesörlük atamalarında lisansüstü tez yönetmiş olma veya proje başvurusu yapmış olma kriterlerinden bir tanesi aranmayabilir.
- İlave ve Farklı Kriterler
- Birimlerin Bölüm veya Anabilim Dallarında (Sağlık Bilimleri alanlarında, MYO’da program), yukarıda sayılan asgari esasların Senatoda kabulünden sonraen geç 2 ay içerisinde Bölüm veya Anabilim Dalı’nın durumuna uygun ilave kriterler belirlenmesi ve ilgili akademik kurul kararı ile birlikte Fakülte veya Yüksekokul kuruluna sunulması gerekir.
- Açıklamalar
- Öğretim üyesi atamalarında,
oEtki (impact) faktörü 5 (WOS) ve daha üzeri olan dergilerde sorumlu yazar olarak yayın yapanlar,
oWOS (Web of Science) H indeksi en az; 5 (Yard. Doç.), 10 (Doç.), 15 (Prof.) veya daha üzerinde olanlar ile
oYard. Doç. kadrosuna ilk kez atanacaklar için, uluslararası akredite bir kuruluşun (QS, ARWU vb) yaptığı sıralamada ilk 500 arasına giren yurt dışındaki bir üniversitede doktora (veya uzmanlık)yapmış ve denkliği onaylanmış olanlarda herhangi bir kriter aranmaz.
- Hukuk Fakültesinde A/4 maddesindeki şartları yerine getiremeyenlerin, Tablo 1 ve 2’den en az 50 puan almaları gerekir.
- Yayınlardaki birinci isim, (farklı olması halinde) sorumlu yazar (corresponding author) olarak da değerlendirilebilir.
- Atamalarında istenen yurtdışı deneyiminin, akademik çalışmaların herhangi bir döneminde ve bir kez sağlanmış olması yeterlidir.
- Yayınlar için yayın kabul yazısı veya DOI numarası almış olmak yeterlidir.
- Yardımcı Doçentlik süre uzatmalarında, görev süresi biten öğretim üyeleri, akademik faaliyetleri ile ilgili 2 ay önceden hazırladıkları dosyayı ilgili birime teslim ederler. Yeniden atamalarda görev süresi, 2 yıl’dır.
- Tablo 1a ve b’deki yayınların puan hesaplamaları, Tablo 3’te verilen esaslara göre yapılır. Puan hesabına alınacak her bir çalışma, belgelenmiş olmalıdır.
- Kriter sağlama koşulları, kadro ilanından önce ilgili birimin yönetim kurulunca seçilecek 3 kişilik bir komisyon vasıtasıyla değerlendirilir. Üniversite dışından yapılacak başvurularda ise bu şart, kadro ilanı sırasında belirtilmek koşulu ile aynı usul ile değerlendirmeye tabi tutulur. Koşulları sağlamadığı belirlenen adayların başvurusu reddedilir.
- Bulunduğu kadrodaki süresinin yarıdan fazlasını; Dekan, Dekan vekili, Müdür, Başhekim veya bunların yardımcılığı gibi proje vermesi ve yürütmesi zor olan idari görevlerde geçiren öğretim üyelerinin, projelerde yardımcı araştırıcı veya danışman olmaları yeterli sayılır.
- Alınması gereken asgari puanların tamamı aynı maddeden olamaz.
- Askerlik, sağlık sorunları, doğum izni vb nedenlerle bir yıldan daha uzun süre aktif olarak görev başında bulunulamaması durumunda, fiilen görev başında bulunulduğu zaman dilimi dikkate alınır. Buradaki şartlara, ilgili birimin yönetim kurulu karar verir.
- 2014 yılında Doçentlik ve Profesörlük kadrosuna müracaat edenlerin, 2014 öncesinde geçerli olan kriterlere ek olarak bu AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA KRİTERLERİ’nin yalnızca ilgili Tablolarda istenen puanların %25’ini yerine getirmeleri gerekir.
- 2015 yılında Yardımcı Doçentlik, Doçentlik ve Profesörlük kadrosuna müracaat edenlerin, bu AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA KRİTERLERİ’nin yalnızca 1 proje başvurusunda bulunmuş olma/bir projenin yürütücüsü olma şartı (sosyal bilimler için eşdeğeri alınan kriter) ve ilgili tablolarda istenen puanların %50’sini yerine getirmeleri gerekir.
- Bu kriterlerin tamamı, Ocak 2016 tarihinden itibaren uygulanır.
Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör atamalarında esas alınacak Tablolar;
Tablo 1a. Bilimsel Yayınlar
Çeşidi | Kredibilitesi | Puanı | ||
Derleme
(Review)
|
SSCI, AHCI veya SCI’e giren dergilerde yayınlanmış | 60 | ||
SCI Expanded kapsamına giren dergilerde yayınlanmış | 50 | |||
Ulusal veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış | 20 | |||
Hakemsiz dergilerde yayınlanmış (En çok 2 adet/yıl) | 5 | |||
Araştırma Makalesi | SSCI, AHCI, SCI veya SCI-Expanded giren dergilerde yayınlanmış | 50 | ||
Diğer indekslere giren dergilerde veya yabancı dilde yayınlanmış | 30 | |||
Ulusal veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış | 15 | |||
Hakemsiz dergilerde yayınlanmış (En çok 2 adet/yıl) | 5 | |||
İndeksli dergilerde özet/abstract | 2 | |||
Patent | Ulusal veya Uluslararası İncelemeli (Başvuru sonuçlanmış) | 150 | ||
Ulusal veya Uluslararası İncelemeli (Başvuru yapılmış) | 50 | |||
Ulusal veya Uluslararası İncelemesiz (Başvuru sonuçlanmış) | 75 | |||
Ulusal veya Uluslararası İncelemesiz (Başvuru yapılmış) | 25 | |||
Faydalı Model, Yeni Ürün (Başvuru sonuçlanmış) | 30 | |||
Faydalı Model, Yeni Ürün (Başvuru yapılmış) | 10 | |||
Araştırma projesi |
Yurtdışı destekli | 100 | ||
Yurtiçi, üniversite dışı destekli | 50 | |||
Üniversite destekli (Tez projeleri en çok 1 adet /yıl) | 15 | |||
Alt yapı projesi | 10 | |||
Proje danışmanlığı (En çok 2 adet/yıl) | 5 | |||
Diğer çalışmalar (teknik not, yorum, vaka takdimi, ed. mektup, ansiklopedi maddesi vb) | SSCI, AHCI veya SCI’e giren dergilerde yayınlanmış | 15 | ||
SCI-Expanded a giren dergilerde yayınlanmış | 10 | |||
Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış | 5 | |||
Hakemsiz dergilerde yayınlanmış (En çok 3 adet/yıl) | 3 | |||
Sunulmuş ve yayınlanmış bildiriler | Uluslararası (En çok 3 adet/yıl) | 15 | ||
Uluslararası katılımlı (En çok 3 adet/yıl) | 8 | |||
Ulusal (En çok 3 adet/yıl) | 5 | |||
Sunulmuş ve özeti yayınlanmış bildiriler | Uluslararası (En çok 3 adet/yıl) | 8 | ||
Uluslararası katılımlı (En çok 3 adet/yıl) | 4 | |||
Ulusal (En çok 3 adet/yıl) | 2 | |||
Kitap |
Bilimsel kitap (tezler hariç ) |
Uluslararası | 100 | |
Ulusal | 50 | |||
Ders kitabı | Uluslararası | 50 | ||
Ulusal | 30 | |||
Kitaba bölüm düzeyinde katkıda bulunmak | Uluslararası | 30 | ||
Ulusal | 15 | |||
Editör olmak (çeviri editörü dâhil) | Uluslararası | 40 | ||
Ulusal | 20 | |||
Ansiklopedide konu yazarı olmak | Uluslararası | 15 | ||
Ulusal | 5 | |||
Kitap eleştirisi | Uluslararası | 10 | ||
Ulusal | 3 | |||
Uluslararası yayınevlerince yabancı dilde basılmış bilimsel veya edebi eserlerin Türkçeye tercümesi | Tam Kitap | 50 | ||
Bölüm | 15 | |||
Makale | 5 | |||
Basılmış Ders notu | Tam kitap | 10 | ||
Bölüm | 5 |
Tablo 1b. Mimari ve Sanatsal Etkinlikler
Etkinlik | Düzeyi | Puanı | ||
Mimari proje, rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri, sokak sağlıklaştırma projeleri, yapı uygulama projeleri, kentsel tasarım projesi, imar planı, koruma amaçlı imar planı, uygulama imar planları, çevre düzeni planları, eylem planları hazırlama (stratejik, mekânsal, yapısal plan vb.)* | Proje müellifi | 60 | ||
Proje ekibi | 30 | |||
Proje ekibi yard. | 15 | |||
Danışman | 40 | |||
Derleme
(Review) |
DAAI, RIBA, Avery, Sci.Direct indekslerine giren dergilerde yayınlanmış | 20 | ||
Makale | DAAI, RIBA, Avery, Sci.Direct indekslerine giren dergilerde yayınlanmış | 20 | ||
Diğer çalışmalar (teknik not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, ansiklopedi maddesi vb) | DAAI, RIBA, Avery, Sci.Direct indekslerine giren dergilerde yayınlanmış | 10 | ||
Diğer indekslere giren dergilerde yayınlanmış | 5 | |||
Özgün yapı ve tasarımlarla sergi açma, proje uygulama, proje sergisi düzenleme, gösteri, görüntülü eser gerçekleştirme, resital vermek, konserlere solist olarak katılmak gibi kişisel etkinlikler | Uluslararası | 20 | ||
Ulusal | 15 | |||
Sergi, koro, orkestra, gösteri, görüntülü eser gerçekleştirme, proje uygulama gibi karma sanat etkinliklerine bireysel veya ekip halinde katılma, TV/Radyo programlarına katılma | Uluslararası | 5 | ||
Ulusal | 3 | |||
Jürili sanat, tasarım veya proje yarışmalarına katılma |
Uluslararası | 15 | ||
Ulusal | 10 | |||
Jürili sanat, tasarım veya proje yarışmalarında ödül alma | Uluslararası | 30 | ||
Ulusal | 20 | |||
Jürili belgesel, kısa film, film veya festivallere katılma | Uluslararası | 30 | ||
Ulusal | 20 | |||
Adayın yapıtlarının ve icralarının resmî, özel kurum ve kuruluşlar tarafından satın alınması (sanat yapıtı, telif hakkı, proje bedeli, CD, DVD, VCD kaydı satın alınması vb.) | Uluslararası | 40 | ||
Ulusal | 20 | |||
Adayın yapıtlarının ve icralarının yayınlarda yer alması (kitap, ansiklopedi, dergi, belgesel, film) | Uluslararası | 10 | ||
Ulusal | 5 | |||
Sanat, proje ve tasarım yarışma jürilerinde görev almış olmak | Uluslararası | 15 | ||
Ulusal | 5 | |||
Çalıştay yürütücülüğü/moderatörlüğü |
Uluslararası | 15 | ||
Ulusal | 5 | |||
Çalıştaylarda katılımcı |
Uluslararası | 8 | ||
Ulusal | 4 | |||
*: Döner sermaye işletmeleri, teknopark, ödüllü proje uygulama yarışmaları vb. faaliyet alanlarında, belediye, üniversite, bakanlık vb. resmî kurumlarda onaylı projeler.
Tablo 2. Eğitim-Öğretim, İdari ve Diğer Bilimsel Faaliyetler
Faaliyet | Düzeyi | Puanı | ||
Davetli konuşmacı olmak | Uluslararası kongre, konferans ve sempozyumlarda
|
25 | ||
Ulusal kongre, konferans ve sempozyumlarda | 10 | |||
Çalıştay ve mesleki kurslar | 8 | |||
Atıflar
|
Uluslararası ders kitabı niteliğindeki uluslararası yayınevleri tarafından basılan kitaplarda, adayın adı ile anılan formül, şema, grafik, tablo ve resimlere yer verilmesi | 40 | ||
Uluslararası ders kitabı niteliğindeki uluslararası yayınevleri tarafından basılan kitaplarda, SCI, AHCI ve SCI’e giren dergilerde yayınlanmış makalelerde (yazarı veya yazarlarından biri olarak yer aldığı makaleler hariç) adayın ismine ve değişik çalışmalarına yapılan atıfların her biri için | 4 | |||
Diğer indekslere giren dergilerde yayınlanmış makalelerde veya uluslararası basılmış kongre bildirilerinde (yazarı veya yazarlarından biri olarak yer aldığı yayınları hariç) adayın ismine ve değişik çalışmalarına yapılan her atıf için | 2 | |||
Hakemli dergiler, tezler, kongre özetleri, bildiri kitapları ve kitaplarda (yazarı veya yazarlarından biri olarak yer aldığı makaleler hariç) adayın ismine ve değişik çalışmalarına yapılan her atıf için | 1 | |||
H indeksi | Beş (5) üzeri her bir sayı için | 5 | ||
Ödüller | Uluslararası bilim ve araştırmalar için | 50 | ||
Ulusal bilim ve araştırmalar için * | 25 | |||
Uluslararası Kongre en iyi bildiri | 10 | |||
Ulusal Kongre en iyi bildiri | 5 | |||
Bilimsel kurul üyelikleri | Yurtdışı | 20 | ||
Yurtiçi ** | 10 | |||
Burslar | Uluslararası bilim ve araştırmalar için | 10 | ||
Ulusal bilim ve araştırmalar için | 5 | |||
Süreli hakemli yayınlarda görev almak
(her bir dergi için) |
Uluslararası | Editörlük | 40 | |
Yardımcı editörlük | 30 | |||
Yayın komisyon üyeliği | 20 | |||
Hakemlik (En çok 2) | 10 | |||
Ulusal | Editörlük | 15 | ||
Yardımcı editörlük | 5 | |||
Yayın komisyon üyeliği | 5 | |||
Hakemlik (En çok 2) | 5 | |||
Bilimsel toplantı düzenlemek*** | Uluslararası | Düzenleme komisyonu başkanlığı | 40 | |
Düzenleme kurulu üyeliği | 20 | |||
Bilim veya danışma kurulu üyeliği (en çok 1/yıl) | 10 | |||
Sekretarya/Raportör (en çok 1/yıl) | 8 | |||
Ulusal | Düzenleme komisyonu/kurulu başkanlığı, her biri için
(en çok 2/yıl) |
10 | ||
Düzenleme komisyonu/kurulu üyeliği, her biri için (en çok 2/yıl) | 3 | |||
Bilim veya kurulu üyeliği, her biri için (en çok 2/yıl) | 2 | |||
İdari görevler
(her bir yıl için) |
Rektör Yardımcısı, Dekan | 25 | ||
Dekan Vekili, Yüksekokul, MYO, Enstitü ve Merkez Müdürlüğü, Genel Sekreterlik, Başhekimlik | 20 | |||
Genel Sek. Yrd., Dekan Yrd., Müdür Yrd., Bölüm Bşk., Anabilim Dalı Bşk. (Tıp ve Diş. Hek.), Başhekim Yrd. vb. | 15 | |||
Üniversite Yönetim Kurulu, Senato ve Diğer Kurul Üyelikleri (Fakülte, Enstitü, Yüksekokul) Bölüm Başkan Yrd. | 5 | |||
Koordinatörlük, komisyon üyeliği, Anabilim/Bilim dalı başkanlığı | 5 | |||
Soruşturma yapmış veya yapıyor olmak (adet/yıl) | 5 | |||
Eğitim öğretim ve diğer resmî faaliyetler (her biri için) |
Yabancı Dilde verilen Lisansüstü dersleri (yıl/adet) | 10 | ||
Yabancı Dilde verilen Lisans dersleri (yıl/adet)
(Dil bölümleri için bu madde uygulanmaz) |
10 | |||
Lisansüstü tez jüri üyelikleri (En çok 2 adet/yıl) | 5 | |||
Lisansüstü dersleri (yılı ve sayısına bakılmaksızın toplam) | 5 | |||
Üniversite-Sanayi işbirliği için resmî görevlendirme (her yıl için) | 5 | |||
Rektörlük, Dekanlık veya Müdürlük tarafından idari ve sosyal aktiviteler için resmî görevlendirmeler | 2 | |||
Bilirkişilik ve eğiticilik (En çok 2 adet yıl) | 2 | |||
Kamu veya özel sektörde danışman olarak resmî bir görev(her yıl için) | 3 | |||
Alanı ile ilgili basında mülakat vermek(Yazılı/görsel, en çok 5 adet /yıl) | 2 | |||
Yarışmalarda görev almak | Uluslararası spor müsabakaları | 10 | ||
Ulusal spor müsabakaları | 5 | |||
Danışmanlık**** | Doktora veya Tıpta Uzmanlık (Her bir yabancı uyruklu öğrenci) | 10 | ||
Doktora veya Tıpta Uzmanlık (Her bir öğrenci) | 10 | |||
Yüksek Lisans (Her bir öğrenci) | 4 | |||
Lisans veya Ön lisans (Yıl) | 1 | |||
Öğrenci proje yarışmaları | 1 | |||
Öğrenci Kulübü/Topluluğu (Yıl) | 2 |
*: TÜBİTAK, TÜBA, BAKANLIKLAR, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Yüksek Din Kurulu vb. resmî, kültürel ve bilimsel kuruluşlar tarafından verilen ödüller.
**: TÜBİTAK, TÜBA, YÖK, BAKANLIKLAR, ÖSYM, TIPTA UZMANLIK KURUMU, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Yüksek Din Kurulu vb. resmî, kültürel ve bilimsel kuruluşların bilimsel kurul üyelikleri.
***: Sempozyum, kongre, konferans, çalıştay, yarışma vb.
****: Danışmanlıklardan alınacak puanlar, toplamda 50 puanı aşamaz.
Tablo 3. Tablo 1a ve b’deki Yayınlarda Kullanılacak Katkı Oranları Hesabı(*,**)
1. isim Yayın tek isimli | Tam puanın % 100’ü |
1. isim
2. isim 2 isimli |
Tam puanın % 85’i
Tam puanın % 70’i |
1. isim
2. isim 3 isimli 3. isim |
Tam puanın % 75’i
Tam puanın % 60’ı Tam puanın % 50’si |
1. isim
2. isim 4 isimli 3. isim 4. isim |
Tam puanın % 70’i
Tam puanın % 60’ı Tam puanın % 50’si Tam puanın % 40’ı |
1. isim
2. isim 3. isim 5 ve daha çok isimli 4. isim 5. isim 6. ve sonraki isimler |
Tam puanın % 60’ı
Tam puanın % 50’si Tam puanın % 40’ı Tam puanın % 30’u Tam puanın % 20’si Tam puanın % 10’u |
*: Sorumlu yazar’a (corresponding author), % 15 daha ilave edilir,
**:Bir çalışmanın birden fazla aynı isim ve içerikle poster, bildiri, makale, tez, kitap vb. olarak sunulması durumunda, yalnızca en yüksek puanlı olanı dikkate alınır.
[1] Ek açıklamalar E maddesindedir.
[2] Ek açıklamalar E maddesindedir.
[3] Ek açıklamalar E maddesindedir.