ERCİYES DAĞI VE ÇEVRESİNDE BİLİM VE DOĞA OKULU 2013
Başvurular başlamıştır. Lütfen başvuru formumuzu eksiksiz doldurup en geç 31 Mayıs 2013 tarihine kadar ekte yer alan mail adresine ulaştırınız.
Eğitim programına kabul edilen katılımcıların eğitim süresince konaklama, yemek, uygulama gezileri ve eğitim materyali giderleri proje bütçesinden karşılanacaktır.
ERCİYES DAĞI VE ÇEVRESİNDE BİLİM VE DOĞA OKULU 2013 Projesinin Amacı:
Erciyes Dağını ve Çevresinde değişik habitatları, bitki ve hayvan varlığı ile bilimsel çalışmalar ve doğa eğitimi için doğal bir laboratuar kabul ederek hazırladığımız projemizle;
· Katılımcılara ekolojik temelli bakış açısı kazandırmak, doğanın sevgisini hissettirmek, ekolojik süreçlerin ilişki ve etkileşimlerini izlettirmek.
· Katılımcıların değişik habitatları ve bunların birbirleriyle olan etkileşimlerini gözlemleyerek, yaşayarak, dokunarak öğrenmelerini sağlamak
· Doğa ortamında bilginin görselleştirilmesi, etkin olarak aktarımı ve basit bilimsel olguların fark ettirilmesi.
· Katılımcıların doğa-insan-kültür ilişkilerini kavramasına, bu ilişkilerde olası problemleri hissetmesini ve çözüm üretebilme becerilerinin oluşmasına katkıda bulunmak.
· Katılımcılara değişik ekosistemlerdeki bütüncül yaşamı hissettirerek ekoloji temelli bütüncül katılımcı ve etkileşimci eğitim sunarak disiplinler arası düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek.
· Biyolojik çeşitliliğe yönelen tehditleri doğru algılayabilen yüksek çevre duyarlılığına sahip gönüllüler yetiştirmek.
· Erciyes Dağı ve Çevresinin eko turizm kapasitesini sergilemek.Eko turizmin gelişmesine paralel olarak eko turizm ve doğa koruma alt yapısını katılımcılara kazandırmak.
Bilgi çağında ilköğretim seviyesindeki öğrencilerimizi günün koşullarına uygun nitelikte yetiştirmek, bilgi teknolojilerini etkili kullanmalarını sağlamak, günümüzde birçok alanda kullanılan robotik teknolojisiyle öğrencileri tanıştırmak, uygulama sonucunda öğrencilerin yaratıcı ve eleştirel düşünme, problem çözme, problemlere pratik çözümler bulma, teknoloji kullanmaya daha fazla isteklilik gibi becerilerini geliştirmek.
Eğitimci olarak katılacak öğretim üyeleri ve uzmanlar ile geleceğin bilim adamları olmaya aday hedef kitleyi bir araya getirerek; bilime olan ilgilerini artırmak, araştırma becerilerini geliştirmek, disiplinler arası ilişki kurma, düşünme ve sorun çözme becerilerini geliştirmeye yönelik yaratıcı ve katılımcı bir eğitim programı oluşturmak.
Gönüllülük esasına göre seçilecek olan hedef kitlenin böcek ve bitki toplamaları sağlanarak proje sonunda oluşturulacak sergiye fauna ve flora koleksiyonu hazırlamaları için gereken birikimi aktarmak.
Hedef kitlenin, proje sonrasında, gönüllülük esasına göre benzeri çalışmalara öncülük etmelerini sağlamak. Amaçlar doğrultusunda düşünen, sorgulayan, araştıran, inceleyen, kendine ve topluma yararlı bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Hedef Kitlesi:
6.ve7.sınıfı bitirecek,okullarında başarılı 30 adet öğrenci.(Bilim ve Sanat Merkezi,Darüşaffaka Kurumu ,Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencileri öncelikli tercihtir) Katılımcıların bu projede öğrendiklerini değerlendirerek kendi okullarına ve arkadaşları ile geniş bir kamuoyu kitlesine aktarmaları mümkün olacaktır.
Erciyes Dağı ve çevresi, Sultan Sazlığı Milli Parkı Ramsar Alanı eğitim alanı olarak kullanılacaktır. Atölye çalışmaları ve uygulamaları ile proje içeriği ve etkinlikler desteklenecektir. Öğrencilerin birebir yaşamasına, gözlem ve uygulama yapmasına imkân verecek saha çalışmaları etkinliklerin amacına ve kalıcılığına önemli şekilde etki edecektir.
Proje Yürütücüsü: Sezer İNAN
Çetin Şen BİLSEM / Biyoloji Öğretmeni
Gülük Mahallesi Berber Sok. No:2
38050
MELİKGAZİ
KAYSERİ
TÜRKİYE
Web Adresi: www.kayseribilsem.com
sezerinan38@hotmail.com