Enjoy Coding eTwinning Projesi

Gülşah Bora ve Anna Teresa Fiori kuruculuğunda Avrupa ortaklı bu projede:

Şunları amaçlamaktayız:

İlkokul öğrencilerine dijital ve problem çözme becerileri kazandırmak, eleştirel ruhu geliştirmek, bilgi toplumu teknolojilerine (IST) aşina olmak… Eğitim yolu boyunca mantıksal-hesaplama becerilerinin sonradan kazanılmasını kolaylaştırmak için programlamaya ilgiyi teşvik etmek, öğrencileri kodlamanın yaratıcılığı ve yeniliği nasıl teşvik edebileceği konusunda bilinçlendirmek…

Proje, ana stratejiler konusunda farkındalık yaratmayı ve bilişim teknolojileri aracılığıyla da kodlamayı kullanmayı amaçlayacaktır. Kodlama, belirli metodolojiler aracılığıyla, yaratıcılık, duygusal katılım ve eğlence yoluyla çocuklara öğretebileceğimiz bilgisayar programlamadır.
Çocuklara neden kodlama öğretilir? Elbette programcılar olarak geleceklerini garanti etmek için değil, onları teknolojilerin kullanımında aktif ve bilinçli kılmak için.

Daha da önemlisi, kodlama, hesaplamalı düşünmenin geliştirilmesi için en etkili yol gibi görünmektedir. Kolayca kodlama, öğretmenlerin bilgi işlemsel düşünmeyi öğretim uygulamasında daha açık ve bilinçli bir şekilde uygulamalarına olanak tanır.

Bilişimsel düşünme, yaşamın her alanındaki sorunları çözmek, günlük sorunlara yenilikçi ve yaratıcı çözümler bulmak için algoritmik bir yaklaşımla – veya yöntemle – düşünerek bir akıl yürütme yöntemidir.

İnsan ve robot arasındaki farktan yola çıkarak, oyun ve kodlama pratiği aracılığıyla robot, kodlama ve Bilişimsel Düşünme arasındaki yakın bağı anlamak istiyoruz.

“Beden zihnin deneyimlerini yaşar çünkü çocuk düşünür, bir program gibi davranır ve vücuduyla işlemler gerçekleştirir, sonra yansıtır ve zihin ve dil ile tahminleri ve gerçekte ne olduğunu karşılaştırır”. Bu nedenle, kodlama ve eğitici robotik yoluyla Hesaplamalı Düşünme’nin edinimini, pratik, sürükleyici ve etkileşimli yollar sayesinde ilginç, eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek, hatta kız ve erkek çocukların öğrenme yoluyla değerini hemen ve sezgisel olarak anladığı fişsiz etkinliklerde bile gerekli görünmektedir. yaparak, hataları öğreterek (hata ayıklama) ve algoritmalar oluşturmak.