ELEKTRİK DEVRELERİYLE BASİT MAKİNELER BAHÇESİ YAPIMI

İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ PROJE ÇALIŞMASI

BU BENİM ESERİM MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ PROJE YARIŞMASI

PROJE AMACI:
HAZIRLANAN MATERYALLERİN ÖĞRENMENİN KALICILIĞI AÇISINDAN ETKİSİNİ KAVRAMA VE GÖREREK, EĞLENEREK, DENEY YAPARAK ÖĞRENİMİ PEKİŞTİRMEK.

PROJE HEDEFİ:
1.EĞİTİM MATERYALLERİ (ELEKTRİK DEVRE ELEMANLARI , SERİ VE PARALEL BAĞLI PİLLER , SABİT VE HAREKETLİ MAKARALAR , EĞİK DÜZLEM VE DİŞLİ ÇARKLAR) HAZIRLAMA. 2.HAZIRLADIĞIMIZ MATERYALLERLE ÖĞRENİM SÜRESİNİ KISALTMAK VE ÖĞRENİMİN KALICILIĞINI SAĞLAMAK.

PROJE ÖZETİ:
Öğrenmenin kalıcılığını sağlamak amacıyla Elektrik ve Basit Makineler ünitesi ile ilgili konuları içeren dört farklı deney planlaması yaptık. Çalışmalarımız sırasında ilk olarak beyin fırtınası yöntemiyle projeler tasarladık, kurallarını oluşturduk, adlarını koyduk, malzemelerimizi hazırladık. Fen ve Teknoloji kulübü kapsamında Elektrik devreleriyle basit makine bahçesi birimi oluşturarak deneylerimizi diğer arkadaşlarımızla da paylaştık, yaptığımız anket sonucunda %50 olan başarı oranının %80e çıktığını tespit ettik.

GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER:
Literatür taraması : -Bilim çocuk dergileri Gerçekleştirilen Faaliyetler : 1-Çalışmamızın başında hangi deneyleri yapacağımız konusunda beyin fırtınası yaptık. 2-Deney projelerini  tasarladık, kurallarını belirledik, çizimlerini yaptık. 3- Proje çalışmamızın öğrenmenin kalıcılığına etkisini tespit edebilmek için, hazırladığımız sorulardan oluşan anketi 15 arkadaşımıza uyguladık, anket sonuçlarını değerlendirdik. 5-Az maliyet çok beceri ile hoş proje deneyleri ortaya çıkardık.

PROJE TAKVİMİ Kaynaklardan araştırmanın yapılması: Ekim 4. hft Projede kullanılacak materyal temini: Kasım 1. hft I.Anketin uygulanması: Kasım 2. hft Projenin hazırlanması: Kasım 3-4 hft  Aralık 1-2 hft II.Anketin uygulanması: Aralık 3. hft Sunumun hazırlanması: Aralık 4. hft Çalışmaların internete kaydedilmesi: Ocak 3. hft Kullanılan yöntemler Tasarım  Çizim Anket uygulama Proje Bütçesi 60 YTL Ulaşılan Sonuçlar 1-Yaşamımızdaki Elektrik ile Kuvvet ve Hareket  ünitelerindeki konuları içeren

Deney malzemeleri için araç  ve gereçler  hazırladık. 2 Yaşamımızdaki Elektrik ile Kuvvet ve Hareket  ünitelerinden  hazırladığımız soruları 15 kişilik öğrenci grubuna uyguladık. Değerlendirme sonucunda öğrencilerin %50nın soruları doğru cevapladığını belirledik. 15kişilik grupla haftada 2gün, günde 1 saat olmak üzere 2 hafta boyunca uyguladık.30 gün ara verdikten sonra hazırladığımız yeni soruları bu gruba uyguladık.Değerlendirme sonucunda daha önce %50 olan başarının %80 ne  yükseldiğini tespit ettik. 3-Çalışmalarımız sırasında işbirliğinin önemini, paylaşmanın güzelliğini kavradık. Bundan sonraki hedefimiz, farklı tarzda projeler tasarlamak, Fen ve Teknoloji kulübü kapsamında oluşturduğumuz Elektrik devreleriyle basit makine bahçesi birimini tüm okul öğrencileri ile paylaşmak.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.