Doğa Eğitiminde STEM Uygulamaları Öğretmen Eğitimi

İnsanlık tarihindeki bütün keşifler ve buluşlar merak sayesinde olmuştur. Doğa olayları da bunların başında gelmektedir. Güneşin gece, ayın gündüz kaybolması, insanların ilgilerini çekmiş, bu merak da Dünyanın yuvarlak olduğunu keşfetmelerini sağlamıştır. Merak olmadan bilim olmaz. Yeni kavramların ve yeni teorilerin gelişmesini sağlayan insanın merak duygusudur. Doğa Eğitiminde STEM Uygulamaları, sınıf dışı faaliyetlerle öğrencilerin doğada gözlem yapmalarını, deneme yanılmalarla keşfetmelerini, böylece kalıcı öğrenmeyi pekiştirmelerini amaçlayan bir eğitim programıdır. Program, öğrencilerin öğretmenleri aracılığı ile doğadan esinlenerek ve STEM disiplinlerini aktif olarak kullanarak, günlük yaşam problemlerine çözüm üretebilmesini ve tasarımlar yapmasını hedeflemektedir.

Program boyunca aşağıdaki konular çalışılacaktır:
• Bilimsel Sorgulama ve Merak
• Sorgulama Temelli Bilim
• Çocukların Fen Öğrenimi
• Okul Dışı Öğrenme Ortamları
• STEM Nedir?
• 21. Yy Becerileri
• Mühendislik Tasarım Süreçleri
• Doğadan Tasarıma

Programa Kimler Katılabilir?
Devlet okullarının ilkokul 2., 3. ve 4. Sınıflarında görev yapan tüm sınıf öğretmenleri programa başvuru yapabilir.

Programın Süresi ve Zaman Planlaması
* Senkron: Belirtilen saatte çevrim içi şekilde katılmanın gerekli olduğu eş zamanlı oturumlar.
* Asenkron: Program süreci kapsamında kişiye bağlı olarak istenilen zamanda tamamlanabilecek eş zamanlı olmayan oturumlar.

Katılımcılardan, eğitimin ardından 3 aylık bir mentorluk sürecine dahil olmaları, öğrencileriyle birlikte “STEM Günlükleri” ve “Bilim Sözlükleri” hazırlayıp, “Sınıf İçi Uygulamalarla” yapacakları faaliyetleri tamamlamaları beklenmektedir.

Tüm çalışmaları verimli ve nitelikli şekilde sürdüren gruplar iki gün sürecek yüz yüze tasarım kampına katılmaya hak kazanacaklardır.

Katılım Belgesi
Programın asenkron içeriklerini zamanında tamamlayan ve senkron oturumların tamamına katılan katılımcılar, kişisel MEBBİS sayfalarından MEB Seminer Belgesi’ne dijital olarak erişebileceklerdir.

Eğitim Platformu
Eğitim, www.ekampus.orav.org.tr adresinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru:
• Eğitim programı başvuruları MEBBİS üzerinden alınmaktadır.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.